پرداخت ديه پس از 21سال به يك كارگر

گروه حوادث – قضات دادگاه تجديدنظر مرد كارگري را كه حين كار در يك شركت دچار صدمه بدني شده بود، با گذشت 21 سال از اين حادثه مستحق دريافت ديه شناختند.

آسيب‌ديدگي پاشنه و مچ پاي اين مرد پس از كشيده شدن به داخل دستگاه خردكن بدون حفاظ براي هميشه از حركت افتاده و لمس شده است.

اين مرد ميانسال با مراجعه به شعبه 39 دادگاه تجديدنظر استان تهران و ارائه لايحه قانوني به اين شعبه گفت: 21 سال پيش در يك مرغداري پرورش مرغ گوشتي در منطقه ملارد با حقوق ماهيانه 2500 تومان به عنوان كارگر آسياب مشغول به كار شدم. در آن زمان 27 ساله بودم و دو فرزند خردسال داشتم.

يك سال از كار كردن من در آن شركت مي‌گذشت و من وظيفه داشتم انواع دانه‌هاي آسياب شده را داخل دستگاه ميكسربرقي بريزم تا با هم مخلوط شوند. دستگاه به‌صورت ايستاده بود و مواد در قسمت گودالي آن ريخته و پس از چرخش پره‌هاي حلزوني با هم مخلوط مي‌شدند. در حالي‌كه با بيل مواد جمع شده كنار دهانه را درون گودال خالي مي‌كردم، به خاطر آنكه قسمت گودالي كنار چرخ حلزون فاقد حفاظ بود، پاي راست من داخل گودال كشيده شد و در اثر برخورد با قسمت گردشي و خطرناك دستگاه دچار آسيب‌ديدگي شديدي شد. پس از آنكه يكي از كارگران دستگاه را خاموش كرد، مرا به بيمارستاني در كرج منتقل كردند و در آنجا تحت درمان قرار گرفتم اما به خاطر آسيب به پاشنه و رباط آشيل مچ پا، براي هميشه سلامتي خود را از دست دادم، به نحوي كه ديگر قادر نيستم پايم را بر زمين بگذارم. به همين خاطر از كارفرما به دليل عدم رعايت مقررات ايمني شكايت كردم اما او پس از شكايت من به اداره كار مبلغ 136‌هزار تومان به من  داد و بعد از آن ديگر همديگر را نديديم، در حالي كه در اين سا‌ل‌ها زندگي سختي داشتم و عذاب زيادي كشيدم، بعد از گذشت سال‌ها از او در دادگاه تقاضا مطالبه ديه كردم و او پس از محكوميت به اين راي اعتراض كرد و پرونده به دادگاه تجديد‌نظر ارسال شد تا قضات شعبه 39‌ دادگاه تجديد نظر استان تهران به بررسي دقيق پرونده پرداختند.

گزارش پرونده  حاكي از آن بود كه اين كارگر مرد در آخرين روز سال 62‌ در حين كار در آسياب يك مرغداري دچار حادثه شده و در حالي كه به خاطر عدم تعبيه حفاظ و پوشش اين حادثه پيش آمده اما به گزارش بازرس اداره كار و امور اجتماعي يك سال و نيم پس از گذشت اين حادثه باز هم حفاظ قسمت مذكور تهيه و نصب نشده و كارگران ديگر هم به همين روش به كار ادامه مي‌دادند. با طرح شكايت اين مرد در  دادسراي ملارد و گزارش كارشناسي مربوطه  و كلانتري ملارد، كارفرما صد‌درصد مقصر شناخته شده و قاضي شعبه سوم دادگاه ملارد كارفرما را به پرداخت يك‌پنجم ديه كامل به عنوان ارش محكوم كرد، اما كارفرما نسبت به اين حكم اعتراض و ادعا كرده كه در پي شكايت كارگرش به اداره كار در همان سال‌ها رضايت او را جلب كرده است.

10 خرداد ماه سال جاري قاضي علي‌اصغر تشكري رييس شعبه 39 دادگاه تجديدنظر و سيد محمود‌ دهنوي مستشار شعبه پس از بررسي نهايي پرونده و گزارش كارشناس حادثه و اداره كار، راي صادره در دادگاه بدوي را مطابق قوانين دانسته و آن را تاييد كردند.

با تاييد اين حكم مرد كارگر با گذشت 21 سال از اين حادثه مي‌تواند ديه خود را از كارفرما مطالبه كند.

 

كلاهبرداري 12ميليون توماني در یک شاخه گلدكوئيست

گروه حوادث‌ـ‌ ماجراي دزديده شدن يك خودرو پژو پرده از راز اقدامات خلافكارانه يك شبكه گلدكوئيست برداشت.

گردانندگان اين شبكه يك زن و مرد جوان بودند كه پس از اغفال افراد جوياي كار اقدام به كلاهبرداري ميليوني از آنان مي‌كردند.

بنابراين گزارش، مدتي قبل يك زن جوان با مراجعه به ماموران پايگاه هشتم آگاهي تهران ادعا كرد كه خودروي پژو 206وي به سرقت رفته است.

با اعلام ماجراي اين سرقت به پليس سراسر كشور، تجسس‌ها براي رديابي آن و دستگيري سارقان در دستور كار ماموران قرار گرفت. تا اينكه روز جمعه 31تير ماه سال‌جاري ماموران كلانتري 150 تهرانسر با مشاهده خودروي مورد نظر به تعقيب آن پرداخته و خودرو را به همراه 4سرنشين‌اش توقيف كردند.

«ابوالفضل» يكي از بازداشت‌شدگان در جريان بازجويي‌هاي پليس ادعا كرد: من در شهرستان اراك ساكن هستم. چون بيكار بودم از طريق يكي از دوستانم با خانمي به نام «مينا» آشنا شدم. او مدعي بود مدير يك شركت توليد چرخ خياطي است و حاضر است در ازاي دريافت مبلغ 5/1ميليون تومان مرا استخدام كند. من هم سه فقره تراول‌چك پانصد هزار توماني تهيه كردم و آنها را به «مينا» دادم. او هم به همراه مردي كه «حسين» نام دارد، من را به همراه سه جوان جوياي كار ديگر به خانه‌اي برد. او مي‌گفت اين خانه را برايمان اجاره كرده است. از آن روز به بعد او هر از چندگاهي به خانه اجاره‌اي مي‌آمد و به ما سر مي‌زد. چندين كتاب و جزوه هم درباره گلدكوئيست برايمان آورد تا بخوانيم.

چند روزي از اسكان ما در آن خانه گذشته بود كه او اعلام كرد همه ما عضو شركت شده‌ايم. در حالي كه منتظر شروع به كارمان در شركت بوديم، متوجه شديم او قرار است به همراه «حسين» به شيراز برود. ترسيده بوديم كه مبادا پول‌هايمان را ندهد، بنابراين به نزد آنها رفته و خواستيم پولمان را پس بدهد ولي آنها مدعي شدند پول ندارند و بايد چند روزي فرصت بدهيم، به همين دليل ما هم خودروي پژوي او را گرو گرفتيم و به طالقان برديم.

چند روزي كه گذشت «مينا» زنگ زد و گفت پول‌هايمان آماده است. همه ما به محلي كه او قرار گذاشته بود رفتيم. ولي از سوي پليس دستگير شديم.

متهم ديگر نيز در تحقيقات پليس ادعا كرد: روز يازدهم تير ماه بود كه از طريق دوستانم با خانم آشنا شدم. چون كار نداشتم او با معرفي خود به عنوان مدير يك شركت 5/1ميليون تومان از من گرفت ولي وقتي فهميديم او كلاهبردار است و قصد دارد با اغفال ما، شرايط عضويت‌مان را در گلدكوئيست فراهم كند، خواستار بازگرداندن پول‌هاي خود شديم.

وقتي دو متهم به سرقت ديگر نيز اظهاراتي مشابه گفته‌هاي اين دو نفر را مطرح كردند، «حسين» كه به عنوان دوست «مينا» معرفي شده بود بازداشت شد و تحت بازجويي قرار گرفت.

وي مدعي شد: براي گرفتن پول يك دستگاه رايانه كه فروخته بودم، به خانه اين 4نفر رفتيم ولي آنها با حبس‌كردن ما پول، موبايل و وسايل باارزش همراهمان را گرفته و خودرومان را دزديدند.در حالي كه «مينا» مدير قلابي شركت نيز همان اظهارات دوست خود را تكرار مي‌كرد. پليس با توجه به اظهارات ضدونقيض 6متهم بازداشت شده احتمال مي‌دهد اين شكايت‌ها به خاطر تسويه حساب داخلي يك باند از فعالان شركت‌هاي هرمي گلدكوئيستي باشد.

با توجه به اين اطلاعات به دستور معاونت ارجاع دادسراي جنايي تهران پرونده براي رسيدگي و تحقيق بيشتر به همراه متهمان به دادسراي كاركنان دولت ارسال شد.

 

درخواست پليس از مردم

دزد طلاهاي بچه‌ها را شناسايي كنيد

گروه حوادث – پليس در تعقيب يك زن جوان است كه با اغفال كودكان خردسال اقدام به سرقت طلاهاي آنها مي‌كند.

اقدامات پليس براي رديابي اين متهم به دنبال اعلام شكايت مادر يكي از طعمه‌هاي اين زن انجام مي‌گيرد.

اين مادر در حالي كه هراسان بود، با مراجعه به ماموران پايگاه هفتم آگاهي تهران ادعا كرد که ساعت 19 روز 17 خرداد ماه سال جاري هنگامي كه دختر 4 ساله‌اش به نام فاطمه در كوچه مشغول بازي بود، از سوي زن جوان ناشناسي اغفال شده و با انتقال به چند كوچه آن طرف‌تر تمام طلاهايش دزديده شده است.

با توجه به اطلاعاتي كه اين كودك خردسال و چند تن از همسايه‌ها و ساكنان محل از مشخصات ظاهري اين زن سارق در اختيار پليس قرار داده‌اند، تصوير رايانه‌اي وي طراحي و تحقيقات براي شناسايي و دستگيري او آغاز شده است.

بازپرس توكلي از شعبه پنجم دادسراي جنايي تهران از كساني كه اطلاعي از مخفيگاه اين زن دارند، خواست تا مراتب را به پليس 110 اطلاع دهند.

 

ردپاي سارقان مسلح در عراق به دست آمد

گروه حوادث ـ  رد يك چك سرقتي در شهر سليمانيه عراق به دست آمد.

اين چك در جريان يك سرقت مسلحانه در استان گيلان به سرقت رفته بود.

صاحب يك مهمانپذير در تهران وقتي براي وصول اين چك 50هزار توماني به بانك مراجعه كرده بود، از سوي پليس بازداشت شد.

وي در جريان بازجويي‌هاي پليس گفت: چك مورد نظر را يك زن عراقي كه چند روزي را در مهمانپذير من سكونت داشت، داده است.

با توجه به اطلاعاتي كه اين مرد از مشخصات زن مورد نظر در اختيار پليس قرار داده بود، ماموران او را رديابي و بازداشت كردند.

وي ادعا كرد: در كشور عراق و در شهر سليمانيه به شغل معلمي اشتغال دارم. براي انجام كاري مجبور شدم به تهران سفر كنم. يك اسكناس هزاردلاري داشتم براي تبديل آن به پول ايراني به صرافي پسردايي‌‌ام در تهران رفتم. او هم يك تراول چك 50هزار توماني به من داد.

به دستور بازپرس توكلي، از شعبه پنجم دادسراي جنایي تهران، تحقيقات از اين زن آغاز شد. با توجه به اثبات گفته‌هاي اين زن وي با قرار قانوني آزاد شد. بررسي‌هاي پليس درباره چگونگي انتقال اين تراول چك به عراق آغاز شده است.

 

مرگ غم‌انگيز دو كودك در تهران

گروه حوادث – پسر بچه 4ساله‌اي بر اثر سقوط به داخل استخري در شمال تهران جان خود را از دست داد.

اين حادثه هنگامي رخ داد كه مسوولان يك مهد كودك، كودكان را براي تفريح به اين استخر برده بودند.

به دستور بازپرس حسيني، از شعبه هفتم دادسراي جنايي تهران اكيپي از ماموران اداره آگاهي تهران، ماموريت يافته‌اند تا با تحقيقات خود مقصر اصلي اين حادثه تلخ را شناسايي كنند. هم‌اكنون به دستور بازپرس پرونده تحقيقات از مديران مهد كودك مورد نظر و استخري كه حادثه در آنجا رخ داده در اين باره آغاز شده است.

همچنين در حادثه ديگري يك پسربچه 5ساله بر اثر واژگون شدن كمد خانه‌شان جان سپرد.

اين حادثه در منطقه نواب صفوي تهران رخ داد و تحقيقات پليسي درباره چگونگي وقوع حادثه ادامه دارد.

 

اعسار مرد زنداني براي پرداخت مهريه

گروه حوادث‌ـ‌ قضات دادگاه تجديدنظر با بررسي شرايط زندگي يك مرد درخواست اعسار وي را كه محكوم به پرداخت مهريه همسرش به صورت يكجا شده بود، پذيرفتند.

قاضي دادگاه خانواده، اين مرد را به خاطر آنكه 2سال قبل در يك تصادف شديد چندميليون تومان ديه دريافت كرده بود تنگدست و معسر نمي‌دانست. مرد جواني با ارائه دادخواست اعسار به شعبه 240 دادگاه خانواده تهران ادعا كرد، قادر به پرداخت مهريه 12ميليون و پانصدهزار توماني همسرش نيست. قاضي دادگاه دستور تعيين وقت و احضار مرد جوان و همسرش را به دادگاه صادر كرد. مرد كه با لباس زندان و تحت‌الحفظ در برابر قاضي قرار گرفته بود، گفت:‌چند سال پيش به‌طور سنتي با دخترخاله‌ام ازدواج كردم، اما از 5سال پيش به خاطر بروز اختلافات شديد جدا از هم زندگي مي‌كنيم و دو سال قبل در اثر يك تصادف شديد بين خودروي پدرم و يك خودروي نظامي، من به شدت مصدوم شدم و پدر و برادرم در اين تصادف از بين رفتند. سال گذشته همسرم مهريه‌اش را به اجرا گذاشت و من چون قادر به پرداخت مهريه‌اش به صورت كامل نبودم روانه زندان اوين شدم. به همين خاطر از دادگاه مي‌خواهم تا با در نظر گرفتن شغل من كه كارگر روزمزد تاسيسات هستم و ماهيانه فقط 140هزار تومان درآمد دارم، مرا معسر دانسته و مهريه همسرم را قسط‌بندي كند تا من از زندان نجات پيدا كنم. زن جوان با شنيدن اظهارات شوهرش گفت: همسرم به خاطر اين تصادف مبلغ 10ميليون تومان ديه دريافت كرد و علاوه‌بر آن به خاطر مرگ پدر و برادرش هم ديه‌اي به او تعلق گرفت، به همين خاطر نه تنها او معسر نيست بلكه قادر است به صورت يكجا تمام مهريه مرا بپردازد.

قاضي دادگاه پس از شنيدن اظهارات طرفين دستور استعلام از اجراي احكام كيفري دادسراي اردبيل را در مورد ميزان ديه دريافتي شوهر صادر كرد. پاسخ استعلام حاكي از آن بود كه اين مرد به خاطر آسيب شديد جسماني و جراحات متعدد در تصادف مبلغ 10ميليون تومان ديه دريافت و مطالبات خود بابت ديه فوت پدر و برادرش را تماما به مادر خود بذل كرده است.

قاضي پس از اين استعلام قضايي مرد را محكوم به پرداخت مهريه همسرش كرد و وي را قادر به پرداخت تمام مهريه تشخيص داد. مرد پس از صدور حكم نسبت به آن اعتراض كرد و گفت: به خاطر شكستگي‌هاي متعدد مبلغ ديه را صرف درمان و رفت‌وآمد به بيمارستان‌هاي متعدد كرده‌ام. با اعتراض مرد پرونده به شعبه سوم دادگاه تجديدنظر استان تهران ارجاع شد. قاضي محمدحسن سيفي رييس دادگاه و عشقعلي مستشار شعبه با توجه به آنكه اخذ ديه را دليلي بر تمكن مالي مرد ندانستند و با استناد به تبصره 19 آيين‌نامه اجرايي قانون محكوميت‌هاي مالي و ماده 3 قانون مذكور با احراز تمكن مرد از پرداخت به نحوه اقساط به استناد ماده 358 آيين دادرسي مدني راي بدوي را نقض و مستندا به ماده 3 قانون نحوه محكوميت‌هاي مالي و مواد 21 و 22 آيين‌نامه اجرايي همان قانون حكم به تقسيط به اين شرح صادر كردند كه مرد مبلغ 5ميليون تومان از مهريه را نقدا و بقيه را به اقساط ماهيانه 200هزار تومان تا استهلاك كامل و در صورت استنكاف از پرداخت قسط در موعد مقرر به تقاضاي همسرش بازداشت شود. ضمن آنكه صدور حكم تقسيط مانع از استيفاي زن از اموالي كه بعدا از مرد به دست آيد، نخواهد شد.

 

حوادث کوتاه

 دستگيري اعضا باند جاعلان اسناد دولتي

معاون دادستان تهران، از كشف و دستگيري باند جاعلان اسناد دولتي توسط ماموران نيروي انتظامي خبر داد.

به گزارش ايسنا، عبدالهاشم يعقوبي، سرپرست دادسراي شهيد محلاتي درباره نحوه دستگيري متهمان گفت: بر اساس گزارش اوليه مردمي مبني بر اينكه افرادي به نام‌هاي«ع-ف» و«ر– ف» كه اهل عراق بودند، در يك واحد مسكوني واقع در خيابان 17 شهريور جنوبي اقدام به جعل اسناد و اوراق دولتي مي‌كنند، تحقيقاتي در اين خصوص توسط اطلاعات نيروي انتظامي آغاز شد.

وي درباره نحوه دستگيري متهمان اظهار داشت: صحت گزارش توسط عوامل كلانتري 159 تهران كه اشخاصي جعل اسناد دولتي را انجام مي‌دهند، تاييد شد. پس از بررسي‌هاي لازم و تاييد اين مطلب به نيروهاي انتظامي دستورات لازم و قانوني داده شد و از منزل متهمان، مهر ادارات ثبت احوال‌شهرستان‌هاي تهران، كرمانشاه، مشهد، بوشهر، شبستر، مهر سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، دفتر كل مجتمع قضايي شهيد بهشتي، چك مسافرتي، سند‌ منزل، كارت مشخصات موتور‌سيكلت و گواهينامه رانندگي پايه دوم، شناسنامه، كارت معافيت پزشكي، كارت پايان خدمت، گذرنامه و احكام افزايش حقوق بازنشستگي كه عموما جعل و تزوير شده بودند، كشف و ضبط شد.

وي افزود: متهمان در اعتراف‌هاي خود اظهار داشتند كه اعمال فوق را به همدستي شخصي به هويت «ك – پ» كه در محله عودلاجان اطراف مسجد ارگ تهران حضور داشته، انجام مي‌دادند كه نامبردگان دستگير شدند و پرونده در حال رسيدگي است.

يعقوبي با تشكر از عوامل نيروي انتظامي مستقر در كلانتري 159 تهران، عنوان كرد: متهمان با صدور قرار قانوني روانه زندان شدند و پرونده قضايي آنان در حال تحقيق و تكميل است.

 

از سوي معاون اجتماعي ناجای استان فارس تشريح شد

 شگرد سارقان بين‌المللي فيوج

معاون اجتماعي و ارشاد فرماندهي انتظامي استان فارس نسبت به مواجهه با سارقاني كه از طايفه فيوج هستند و معمولا تحت عنوان مامور اقدام به سرقت و كف‌زني از شهروندان مي‌كنند، هشدار داد.

به گزارش ايسنا، سرهنگ طباطبايي با بيان اينكه محل سكونت برخي از اين سارقان شهرستان كرج و توابع استان تهران است، افزود: بنا بر بررسي‌هاي صورت گرفته، اين افراد با انواع خودروهاي تندرو خارجي، زانتيا، انواع پژو و سمند در ساعات اداري در قالب اكيپ‌هاي 3 تا 5 نفره، در شهرها با كمين در جلو يا داخل بانك‌ها يا دفترخانه‌هاي اسناد رسمي، سوژه خود را انتخاب و سپس اقدام به سرقت از آنها مي‌كنند.

وي در خصوص شگرد اين دسته از سارقان توضيح داد: آنها پس از آنكه سوژه خود را كه بيشتر افراد چهل سال به بالا هستند كه وجه نقد يا تراول چك دريافت كرده‌اند، انتخاب می كردند مبادرت به تعقيب وي كرده و در موقعيت مناسب با ارائه كارت و مدارك جعلي يا بعضا با نشان دادن دستگاهي شبيه بي سيم، خود را به عنوان ماموران آگاهي، اطلاعات يا مواد مخدر معرفي كرده و پس از بازرسي بدني، اقدام به سرقت وجوهات از سوژه مورد نظر كرده و بلافاصله هم متواري مي‌شوند.  معاون اجتماعي و ارشاد فرماندهي انتظامي فارس افزود: حتي پلاك خودروهاي مورد استفاده سارقان جعلي بوده و با بررسي سوابق موجود، اين افراد تمام تراول‌هاي سرقتي را با شناسنامه و ديگر مدارك جعلي در استان‌ها و شهرستان‌هاي همجوار تبديل به وجه نقد كرده‌اند.

سرهنگ طباطبايي درخصوص مشخصات ظاهري و حوزه فعاليت مجرمانه سارقان طايفه فيوج، هشدار داد: اين افراد معمولا با ظاهري آراسته، بيني و لب‌هاي بزرگ، موهاي فردار و ته‌ريش بوده و حوزه فعاليت آنها بين‌المللي است، چراكه علاوه بر ايران در كشورهاي ديگر نيز به اعمال مجرمانه‌شان دست مي‌زنند.

به گفته وي، در سطح شيراز نيز تعدادي از آنان بيشتر در اطراف بانك‌هاي مركزي شهر سوژه خود را انتخاب و در طول مسير و در محل مناسب اقدام به سرقت از او مي‌كنند. ضمن اينكه اين دسته از سارقان علاوه بر سرقت تحت پوشش مامور به طور وسيع و گسترده اقدام به كف‌زني (سرقت وجوه نقد به صورت خيلي سريع هنگام شمارش، تعويض تراول چك، سرقت وجوه نقد به بهانه خرد كردن آن و ...) از مردم نيز مي‌كنند.

معاون اجتماعي و ارشاد فرماندهي انتظامي استان فارس هشدار داد: به منظور حمل وجوه نقد به مبلغ زياد حتي‌المقدور از سيستم بانكي استفاده كرده و از قرار دادن وجه‌نقد در معرض ديد فرصت‌طلبان و سارقان خودداري كنيد.  سرهنگ طباطبايي افزود: هنگام مراجعه به بانك در صورت مشاهده هرگونه مورد مشكوك، موضوع را سريعا به پليس 110 اطلاع دهيد. همچنين حين حمل پول در صورت امكان از تردد در مسيرهاي خلوت خودداري كرده و مراقب صحنه‌هاي ساختگي مانند تصادف و... كه ممكن است توسط سارقان به‌وجود آمده باشد، بوده و در صورت مواجهه با سارقان، قيافه، مشخصات فردي و شماره خودرو آنها را در ذهن بسپارید.

 

 كشف اشياي عتيقه قاچاق در اردبيل

با تلاش ماموران پليس آگاهي فرماندهي انتظامي استان اردبيل مقاديري اشياي عتيقه تاريخي و فرهنگي از اعضاي يك باند كشف شد. به گزارش پليس، سرهنگ علي محمدي، معاون آگاهي فرماندهي انتظامي استان با اعلام اين مطلب، گفت: ماموران پليس آگاهي اردبيل دريافتند كه چند قاچاقچي با انجام حفاري غيرمجاز، تعدادي اشياي عتيقه تاريخي را در منطقه به دست آورده و قصد فروش آن را به افراد سودجو و غارتگران اشياي تاريخي دارند.

بنابراين گزارش، ماموران پليس آگاهي با انجام يكسري تحقيقات مقدماتي و انجام هماهنگي‌هاي لازم با مراجع قضايي و كارشناسان ميراث فرهنگي در دو مرحله عمليات، هفت‌نفر از اعضاي باند را دستگير كردند. وي افزود: از متهمان دستگير شده تعداد 27قلم اشياي زيرخاكي شامل تعدادي كوزه سفالي بزرگ و كوچك، اشياي قديمي منقوش، كشف و ضبط شد.

وي در خاتمه از وجود ارزش تاريخي اشياي مكشوفه خبر داد و اضافه كرد: در بازرسي‌هاي اوليه كارشناسان ميراث فرهنگي قدمت تاريخي اشياي مكشوفه را قرون اسلامي و ماقبل تاريخ اعلام كردند و در حال بررسي بيشتر قدمت تاريخي اشياي مكشوفه هستند.