فارس: روز گذشته دو سامانه کدال ۳۶۰ و مکنت با حضور رئیس سازمان بورس و اعضای هیات‌مدیره نهاد ناظر بازار سرمایه راه‌اندازی شد. کدال ۳۶۰ سامانه‌ای جدیداست که براساس آن سهامداران می‌توانند بازدید جامع‌تری از سایت کدال داشته باشندو برهمین اساس فعالان می‌توانند به تفکیک ناشران، صنایع و دیگر متغیرها از شبکه کدال استفاده کنند.همچنین سامانه مکنت دیگر دستاورد جدید سازمان بورس و اوراق بهادار است که بر اساس آن سهامداران می‌توانند روال کامل افزایش سرمایه شرکت‌ها را تا آخرین مرحله مشاهده کنند.

در این مراسم شاپور محمدی از سامانه‌های کدال ۳۶۰ و مکنت به‌عنوان تجربه موفق استارت‌آپی در بازار سرمایه یاد و اظهار کرد: اقدامات و نظارت‌های صورت‌گرفته در دریافت اطلاعات و گزارش‌های مالی منجر به ارتقای سطح گزارشگری مالی و شفافیت در بازار سرمایه شده، هرچند که هنوز این مساله جای رشد بیشتری دارد.رئیس سازمان بورس به زمانبر بودن تهیه، محاسبات و تحلیل اطلاعات ناشران در بازار سرمایه اشاره کرد که با راه‌اندازی و به‌کارگیری این سامانه‌ها شاهد افزایش سرعت تحلیل در بازار سرمایه خواهیم بود.

وی ادامه داد: طبیعتا با افزایش سرعت در پردازش اطلاعات مالی از سوی حسابرس، ناشر و پردازش‌ر اطلاعات مالی، زمان ارسال اطلاعات کوتاه‌تر خواهد شد و دیگر شاهد توقف طولانی‌مدت نمادها در بازار سرمایه نخواهیم بود. محمدی نوآوری‌ها و دستاوردهای دهمین نمایشگاه فاینکس ۲۰۱۷ در حوزه ‌آی‌تی را مناسب ارزیابی و اظهار امیدواری کرد که با افزایش این نوآوری‌ها و دستاوردها، شاهد شفافیت بیشتر بازار سرمایه و سیستمی‌تر عمل کردن آن باشیم.رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار امیدواری کرد به واسطه این سامانه‌ها شاهد باشیم که سامانه‌ها به‌جای افراد حرف بزنند تا همکاران ما در سازمان بورس قادر باشند با نظارت بر شرکت‌های بیشتر، سلامت و شفافیت بازار را افزایش دهند چرا‌که هرچه میزان سرعت و دقت ارائه اطلاعات افزایش یابد، عمق بازار نیز به تناسب آن افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت رایان‌بورس نیز از افشای صحیح، بهنگام و همگانی اطلاعات ناشران بازار سرمایه به‌عنوان یکی از رسالت‌های دیر‌باز سامانه کدال و شرکت رایان بورس یاد کرد و گفت: کدال ۳۶۰ وبگاهی است که تصویری ۳۶۰ درجه از اطلاعیه‌های منتشر شده و دیگر اطلاعات پیرامونی هر شرکت یا نهاد مالی به‌دست می‌دهد و امکانی منعطف برای جست‌وجو و فیلتر کردن آنها برای کاربران بر اساس اطلاعات مالی و قیمتی فراهم می‌سازد.علیرضا ماهیار ادامه داد: علاوه بر این امکان تشکیل پروفایل کاربری و بهره گرفتن از سرویس «گوش به زنگ» این وبگاه نیز اطلاع‌رسانی انتشار فوری در هر مورد را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد و در واقع با وجود کدال ۳۶۰ دیگر نیازی به چند بار مراجعه برای جمع‌آوری اطلاعات مالی شرکت‌ها نخواهد بود و این سرویس می‌تواند تاثیر بسزایی در اطلاع‌رسانی سریع داشته باشد.

متولی کدال همچنین از نرم‌افزار مکنت نیز به‌عنوان اولین همکاری تیمی استارت‌آپی بازار سرمایه و شرکت رایان‌بورس نام برد که این نرم‌افزار برای صنعت تولیدی و خدماتی در حال اجراست. به گفته وی؛ نرم‌افزار فوق یکی از چندین حلقه زیرساخت کدال است که می‌تواند به استاندارد‌سازی، افشا و تسریع در فرآیند گزارش توجیهی افزایش سرمایه بپردازد.این مقام مسوول در رایان بورس تصریح کرد: این نرم‌افزار با توجه به آخرین تکنولوژی‌های برنامه‌نویسی و استانداردهای مالی داخلی و خارجی تولید شده است که می‌تواند نوید‌بخش خوبی برای ناشران و سرمایه‌گذاران به جهت افشای اطلاعات باشد.

وی با تاکید بر مطابقت سامانه مکنت با فرمت‌ها و استانداردهای سازمان بورس ادامه داد: این سامانه می‌تواند علاوه بر تولید گزارش برای شرکت‌های سهامی عام عضو بورس، برای سایر صنعت‌ها و شرکت‌ها نیز کاربرد داشته باشد. ماهیار قابلیت‌های کلیدی این نرم‌افزار را موازنه ترازنامه، تحلیل حساسیت در تمامی پارامترهای اقتصادی گزارش، تولید، تایید و انتشار گزارش در مدت یک هفته برای ناشران عنوان و اضافه کرد: سامانه مکنت پس از اتصال به هسته مرکزی کدال قابلیت به‌کارگیری گردش کار مکانیزه را خواهد داشت به‌طوری که پس از تولید گزارش، مراحل حسابرسی و تولید بیانیه ثبت نیز انجام می‌شود.