دنیای اقتصاد: در پنجمین روز هفته، قیمت سکه تغییر نکرد، ولی دلار وارد محدوده ۳ هزار و ۷۶۰ تومان شد. روز چهارشنبه سکه در حالی روی قیمت یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان باقی ماند که بهای اونس تا ساعت ۳ بعدازظهر تا میانه محدوده هزار و ۲۶۰ دلار پایین رفته بود. مقاومت سکه در برابر افت طلای جهانی با اهرم دلار صورت گرفت. در ششمین روز اردیبهشت ماه، شاخص بازار ارز ۵ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۳ هزار و ۷۶۱ تومان رسید. این رشد در حالی رقم خورد که دلار آخرین بار در تاریخ ۲۴ فروردین در محدوده ۳ هزار و ۷۶۰ تومان حضور داشت. به گفته فعالان، تحرکات سکه‌بازان و خریدهای ارزی آنها مهم‌ترین عاملی بود که موجب افزایش بهای دلار و در نتیجه حفظ سکه در کانال یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان شد. در واقع، معامله‌گران سکه با اهرم دلار اثر افت بهای اونس در بازارهای جهانی را خنثی کردند. در روز افزایشی دلار، یورو نیز به روند صعودی خود ادامه داد و با ۱۵‌تومان رشد روی سطح ۴ هزار و ۱۵۰ تومان قرار گرفت. این ششمین افزایش متوالی ارز اروپایی بود و آن را به بالاترین قیمت در سال ۹۶ رساند.

مقاومت سکه

روز چهارشنبه، بهای اونس به حرکت کاهشی خود ادامه داد و از محدوده هزار و ۲۷۰ دلار پایین‌تر رفت. این افت موجب شد قیمت سکه در ابتدای روز از کانال یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان خارج شود و حتی تا نقطه یک میلیون و ۲۱۸ هزار تومان پایین رود. با این حال، بالا آمدن قیمت دلار موجب شد، فروش‌ها در بازار سکه کم‌رنگ‌تر شود و قیمت به کانال بالاتر بازگردد. در نهایت، اثر کاهشی اونس با حرکت افزایشی دلار خنثی شد. با وجود مقاومت سکه تمام، روز چهارشنبه نیم‌سکه در مسیر کاهشی قرار گرفت و با ۳ هزار تومان کاهش به قیمت ۶۸۵ هزار تومان رسید. نیم‌سکه روز سه‌شنبه نیز با ۴ هزار تومان افت به قیمت ۶۸۸‌هزار تومان رسیده بود.

رکوردزنی دلار

پنجمین روز هفته، صحنه رسیدن دلار به بالاترین قیمت از تاریخ ۲۴ فروردین ماه بود. روز چهارشنبه، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۷۵۸ تومان آغاز کرد که افزایشی ۲‌تومانی نسبت به قیمت روز سه‌شنبه داشت. در ادامه روز این ارز رشد بیشتری را تجربه کرد و توانست وارد محدوده ۳ هزار و ۷۶۰ تومان شود. این در حالی بود که در ۱۰ روز گذشته این ارز بیشتر در محدوده ۳ هزار و ۷۴۰ و ۳ هزار و ۷۵۰ تومان نوسانات محدودی را تجربه کرده بود. به گفته فعالان، مهم‌ترین عامل افزایشی، تحرکات معامله‌گران سکه برای خرید دلار بود. این در حالی بود که عده‌ای دیگر اعتقاد داشتند، رشد نرخ حواله درهم و بالا بودن ارزش دلار در کشورهای همسایه از جمله سلیمانیه عراق به رشد این ارز در بازار داخلی کمک کرد. همسو با رشد بهای دلار، یورو نیز در مسیر افزایشی قرار گرفت. به گفته فعالان، ادامه تقویت ارزش ارز اروپایی در بازارهای جهانی موجب شد روند افزایشی آن در بازار داخلی نیز ادامه پیدا کند. روز چهارشنبه، در مرکز مبادلات ارزی نیز نرخ رسمی یورو حدود ۳۰ تومان بالا رفت و به قیمت ۳ هزار و ۵۴۸ تومان رسید. با وجود رشد بهای دلار و یورو در روز چهارشنبه، هیجان چندان زیادی در بازار ایجاد نشده بود و بیشتر معامله‌گران انتظار نداشتند که قیمت در ادامه ماه با نوسانات تندتری مواجه نشود. این در حالی است که عده دیگری باور دارند میزان عرضه در تعیین سطح نوسانات تاثیر مهمی خواهد داشت.

دلار، لنگر سکه شد