دنیای اقتصاد: در پنجمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی از کانال یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان پایین رفت و دلار به سوی محدوده ۳هزار و ۷۳۰ تومان حرکت کرد. روز چهارشنبه، سکه ۸ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۲۰۴ هزار تومان رسید. این افت در حالی ثبت شد که فلز گرانبهای داخلی روز سه‌شنبه در برابر کاهش قیمت مقاومت کرده و روی نرخ یک میلیون و ۲۱۲ هزار تومان باقی مانده بود.

به گفته فعالان، ناتوانی اونس برای حرکت به سوی محدوده‌های قیمتی بالاتر و روند کاهشی آن در روز چهارشنبه تا ساعت ۳ بعدازظهر موجب شد سکه‌بازان با اطمینان بیشتری در موقعیت فروش قرار بگیرند. در کنار این، افت قیمت دلار نیز در پایین رفتن قیمت سکه موثر بود. دلار که روز سه‌شنبه با ۱۲ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و۷۴۷ تومان رسیده بود، روز چهارشنبه در چرخه کاهشی قرار گرفت و با ۸ تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۷۳۹ تومان رسید. به گفته فعالان، بالا نبودن ارزش دلار در کشورهای همسایه و احتیاط معامله‌گران در خرید ارز دو عامل کاهنده قیمت بودند. این در حالی است که عده‌ای نوسانات روزهای اخیر را بیشتر به نوسانگیری معامله‌گران غیررسمی نسبت داده‌اند. به گفته این دسته، نوسان‌گیران با نزدیک شدن دلار به محدوده ۳ هزار و ۷۵۰ تومان اقدام به فروش کرده‌اند و هر زمان که این ارز تا محدوده ۳هزار و ۷۳۰ تومان پایین رفت، خریدهای خود را افزایش داده‌اند. درواقع نوسان‌گیران در یک دامنه حدودا ۲۰ تومان از تغییرات قیمت به وجود آمده کسب سود می‌کنند.

سکون سکه‌های کوچک

روز چهارشنبه سکه تمام بهار آزادی سقوط کرد، ولی نیم و ربع سکه تغییری را تجربه نکردند. در پنجمین روز هفته، نیم سکه و ربع سکه به ترتیب روی قیمت‌های ۶۵۱ و ۳۷۰ هزارتومان باقی ماندند تا نسبت به روز سه‌شنبه نوسانی را تجربه نکنند. این در حالی بود که سکه تمام بهار آزادی با ۸ هزار تومان افت از کانال یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان پایین رفت و به قیمت یک میلیون و ۲۰۴ هزار تومان رسید. افت بهای سکه از همان ابتدای روز کلید خورد. در سومین روز خردادماه، سکه تمام بهار آزادی معاملات خود را با بهای یک میلیون و ۲۰۶ هزار تومان آغاز کرد که کاهشی ۶ هزار تومانی نسبت به قیمت بسته شده چهارمین روز هفته داشت. در ادامه روز، بهای سکه تمام تا نقطه یک میلیون و ۲۰۱هزار تومان نیز پایین رفت، ولی معامله‌گران در برابر افت آن به زیر مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مقاومت کردند و با افزایش خریدهای خود در نهایت قیمت را تا رقم یک میلیون و ۲۰۴ هزار تومان بالا آوردند. البته برخی طلا فروشی‌ها، قیمت‌های بالاتری برای سکه تمام روی تابلوی خود ثبت کردند که عمدتا قیمت این فلز گرانبها در حجم خرده‌فروشی بود.

افت آرام

روز چهارشنبه، دلار به آرامی در مسیر کاهشی قرار گرفت؛ این در حالی بود که در روزهای گذشته کاهش‌های دلار معمولا حالت هیجانی داشت. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۷۴۷ تومان آغاز کرد که تفاوتی با نرخ روز سه‌شنبه نداشت. در ادامه روز حرکت کاهشی دلار به آرامی آغاز شد و این ارز تا نقطه هزار و ۷۳۹ تومان پایین رفت. در واقع دلار روز چهارشنبه نیز به حرکت زیگزاگی خود ادامه داد. قیمت دلار از ابتدای هفته از یک الگوی حرکت مارپیچی تبعیت و پس از هر کاهش، یک افزایش قیمت را تجربه کرده است. چنانکه مشاهده شد، این روند در روز چهارشنبه ادامه یافت.

سقوط دلاری سکه به کانال پایین‌تر