خبرگزاری مهر: معاون وزیر ارتباطات گفت: سرانه دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت با رشد ۳۵برابری به ۳۵کیلوبیت برثانیه طی ۴ سال اخیر رسیده است. محمدجواد آذری‌جهرمی در نشست مشترکی با فراکسیون شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد و انضباط مالی مجلس با اشاره به افزایش چندبرابری شاخص‌های توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور و ظرفیت‌های دسترسی مردم به ابزارهای ارتباطی نسبت به ابتدای دولت یازدهم، اظهار کرد: سیر رشد تحولات در ۴سال اخیر، فرآیندی غیرقابل باور داشت اما با این وجود با جایگاه مطلوب در منطقه و دنیا از حیث فناوری اطلاعات و ارتباطات فاصله داریم.وی ارزش بازار فناوری اطلاعات کشور را حدود ۳۶هزار میلیارد تومان برآورد کرد که ۹۲درصد آن را سایر بخش‌های اکوسیستم ارتباطاتی تشکیل می‌دهد و ۸ درصد این بازار متعلق به زیرساخت است.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه طی ۳ سال گذشته مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان در این بخش سرمایه‌گذاری شده است، کاهش نرخ دسترسی به محتوای بومی، کاهش تعرفه پهنای باند، تضمین کیفیت خدمات و نیز پایش شاخص‌های کیفی را از جمله ثمرات اقدامات صورت‌گرفته در این بخش عنوان کرد. جهرمی ادامه داد: در ابتدای دولت یازدهم ۴میلیون مشترک به شبکه پهن‌باند ثابت از طریق ADSL و ۳۰۰هزار مشترک به شبکه پهن‌باند موبایل آن هم تنها در تهران و کرج دسترسی داشتند اما هم‌اکنون شمار مشترکان پهن‌باند ثابث ۱۰میلیون نفر و پهن باند موبایل به ۴۰میلیون رسیده است، در همین حال میزان سرانه دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت در ابتدای دولت یازدهم یک کیلوبیت بر ثانیه بود که هم‌اکنون این مولفه به ۳۵کیلو بیت بر ثانیه رسیده است. به گفته وی، در ابتدای دولت ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور ۱۱۱۶گیگابیت بر ثانیه بود که امروز به ۱۲هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده است.

همچنین ظرفیت پهنای باند اینترنت بین‌الملل در ابتدای دولت ۸۰گیگابیت بر ثانیه بود که هم‌اکنون یک هزار گیگابیت بر ثانیه برآورد می‌شود. ظرفیت پهنای باند داخلی نیز با بیش از هزار درصد رشد، از ۶۲۵گیگابیت بر ثانیه به ۷۰۰۰گیگابیت بر ثانیه رسیده است. مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت دستیابی به بیش از ۶۳هزار کیلومتر فیبرنوری و راه‌اندازی ۷مرکز داده ملی (NIX)را از جمله اقدامات مؤثر این شرکت برشمرد و گفت: هدف برنامه ششم توسعه، کسب سهم ترانزیت از بازارهای منطقه و بین‌الملل و توسعه هسته مرکزی شبکه ملی اطلاعات است که باید ظرفیت ترانزیت پهنای باند کشور به ۶۰برابر ظرفیت فعلی برسد.معاون وزیر ارتباطات گفت: ۴۰میلیون گوشی هوشمند و ۱۰۰میلیون سیم‌کارت در دستان ایرانی‌ها است و طبق برآورد اتحادیه جهانی مخابرات (ITU)تا سال ۲۰۲۰ ظرفیت این بخش به حدود ۳برابر می‌رسد.به گفته جهرمی، هم‌اکنون ۲۴هزار سایت خرید اینترنت در کشور وجود دارد و ایران بزرگ‌ترین جمعیت کاربران اینترنت در منطقه را از آن خود کرده است.