یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

تداوم رشد شاخص

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۱۴۹ واحدی (۲/ ۰ درصدی) همراه شد. روز گذشته «وبملت» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت؛ شناسایی کف در کنار چشم‌انداز بازگشایی نماد «پرداخت» (به پرداخت ملت) زیرمجموعه بانک ملت، با توجه به فضای مثبت نمادهای فعال در زمینه پرداخت الکترونیک، عامل حمایت از این نماد شد و بر سایر نمادهای بانکی نیز تاثیر مثبت داشت. رشد اخیر قیمت جهانی کالاها، حمایت معامله‌گران از گروه فلزات اساسی را رقم زد؛ با این وجود بازگشت قیمت فولاد و روی در روزهای پایانی هفته با احتمال کند شدن تقاضای چین در نیمه دوم سال، تعدیل قیمت نمادهای روی را رقم زد. همچنان با وجود خروج تدریجی مسکن از رکود، گروه انبوه‌سازی و کاشی و سرامیک با رشد همراه شدند. در گروه رایانه‌ای در نمادهای صندوق‌های فروشگاهی نیز بدون تغییر بنیادین و با اخبار همچنان صف‌های خرید را شاهد هستیم.

بازار ارز

تقابل دیدگاه‌ها در بازار ارز

دیروز هر دلار آمریکا با رشد اندک یک تومانی به نرخ 3784 تومان معامله شد. به این ترتیب نرخ دلار برای نهمین روز در 10 روز معاملاتی اخیر در سطح 3780 تومانی نوسان داشت. از ابتدای تیر رشد تقاضای ارز مسافرتی در کنار ارز تجاری و افزایش تقاضای آربیتراژی با رشد نرخ حواله‌ای درهم و افزایش تقاضا از سوی کشورهای همسایه از نرخ دلار حمایت کرد. اما با نزدیک شدن به سطح 3800 تومانی افزایش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها و شناسایی سود میان معامله‌گران مقاومت سطح مزبور را تشدید کرد. میانگین دلار در تیر به 3777 تومان رسید. روز گذشته نیز کم نوسانی نرخ دلار به تقابل دیدگاه‌ها در بازار ارز اشاره داشت. با توجه به مقاومت سطح 3800 تومانی و در صورت نبود محرک بنیادین، تداوم روند کم نوسان دلار می‌تواند با شناسایی سود میان معامله‌گران دلار را در مسیر نزولی قرار دهد.

بازار سکه

احتیاط در معاملات سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۳ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان معامله شد. رشد طلای جهانی در معاملات پایان هفته در شرایط روند کم نوسان نرخ دلار عامل حمایت از قیمت سکه شد. پس از رسیدن اونس طلای جهانی به کف ۱۲۰۴ دلاری در هفته اخیر، در روزهای پایانی هفته افت شاخص دلار با آمارهای نامناسب اقتصادی آمریکا اونس طلا را تا سقف ۱۲۳۰ دلاری نزدیک کرد. اما همچنان مقاومت سطح مزبور دور از انتظار نیست. در بازار ارز نیز شاهد تداوم روند کم نوسان نرخ دلار در سطح ۳۷۸۰ تومانی در دو هفته اخیر هستیم. اما بدون حمایت عوامل بنیادین، شکسته شدن حمایت سطح ۳۷۸۰ تومانی دور از انتظار نیست. بنابراین کم واکنشی سکه به رشد طلا، حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را اندکی تخلیه کرد و به ۱۱۰ هزار تومان رساند.

بازار طلای جهانی

رشد طلا با تردیدها از اقتصاد آمریکا

هر اونس طلای جهانی پس از دو هفته نزولی با رشد 4/ 1 درصدی همراه شد. افت آمار خرده فروشی آمریکا برای دومین ماه متوالی در کنار رشد نرخ تورم آمریکا کمتر از پیش‌بینی‌ها، با توجه به تاکید رئیس فدرال رزرو بر این عامل برای بررسی امکان افزایش نرخ بهره، با چشم‌انداز کند شدن روند افزایش نرخ بهره، عامل فشار بر شاخص دلار شد. به این ترتیب احتمال افزایش نرخ بهره در بازار از 55 درصد به 48 درصد کاهش یافت. با این وجود رشد بازارهای سهام آمریکا، رسیدن شاخص S&P500 به بالاترین سطح ثبت شده، مانع از رشد قابل توجه طلا شد. با وجود گزارش‌های مالی مناسب بانک‌ها، اما تردیدها در اجرایی شدن تحولات اقتصادی ترامپ، مانع از رشد سهام بانک‌ها شد. همچنان این عامل ریسک جدی برای بازار سهام محسوب می‌شود. اما سقف 1230 دلار در شرایط کنونی در مقابل طلا مقاومت می‌کند.

بازار اوراق مسکن

حرکت آرام اوراق تسهیلات

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) با افت اندک ۱/ ۰ درصدی به قیمت ۷۷ هزار و ۷۳۷ تومان معامله شدند. همچنان شاهد نوسان اندک «تسه»ها در سطح ۷۷ هزار تومانی هستیم. با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود، نرخ سود واقعی اوراق در سطح ۸/ ۲۱ درصد قرار گرفته است. همچنان افزایش تقاضا به دلیل قرار گرفتن در فصل رونق، چشم‌انداز رشد تدریجی قیمت «تسه»ها را ارائه می‌دهد. رشد تدریجی تقاضا در سه ماه ابتدایی سال، در کنار افزایش تقاضا از سوی «خانه اولی»ها با دریافت وام از صندوق یکم بانک مسکن، خوش‌بینی به افزایش تقاضا را تقویت کرده است. در سمت عرضه نیز توقف روند منفی صدور پروانه‌های ساختمانی در نیمه دوم سال ۹۵، خوش‌بینی‌ها به خروج تدریجی مسکن را در سال جاری تقویت کرده است. اما همچنان پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، مانع از رشد قابل توجه قیمت مسکن است.

بازار نفت

روزنه‌های امید در بازار نفت

هر بشکه نفت خام آمریکا با رشد هفتگی 9/ 4 درصدی همراه شد. بیشترین افت هفتگی موجودی نفت تجاری آمریکا از سپتامبر از نفت حمایت کرد. امری که با قرار داشتن فصل اوج تقاضای بنزین (تابستان) صورت گرفت. آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش‌بینی رشد تقاضا را 4/ 1 میلیون بشکه در روز در سال 2017، (100 هزار بشکه بیشتر از گزارش قبل) اعلام کرد. رشد 8/ 13 درصدی واردات نفت چین در نیمه اول 2017، نسبت به نیمه اول 2016 خوش‌بینی‌ها به رشد تقاضا را تقویت کرد. اما افزایش تولیدات آمریکا (59 هزار بشکه در روز) در کنار رشد (2 موردی) تعداد دکل‌های نفتی شیل و افزایش تولیدات لیبی و نیجریه فشار را بر نفت حفظ کرد. گلدمن ساکس، افزایش بهره‌وری در تولید شیل و رسیدن نقطه سربه سر به 45 دلار، حرکت WTI در بازه 45 تا 55 دلار را در سال 2017 پیش‌بینی کرد.