عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید از تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری برای شهرهای جدید خبر داد و گفت: طی ۴ ماه نخست سال ۹۶ موفق به جذب سرمایه‌ با مبلغی بالغ بر ۵۸۴ میلیارد تومان در سه شهر جدید تیس، علوی و مجلسی شدیم.

سید محمود میریان در گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی درخصوص تغییرات حوزه سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید طی ماه‌های نخستین سال ۹۶ بیان کرد: با این اقدام ساخت و توسعه شهرهای جدید تسریع شده و شرایط لازم برای سکونت و ارائه خدمات به شهروندان فراهم می‌شود. وی با اشاره به سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید از سوی موسسات و شرکت‌های خارجی نیز بیان کرد: در سال جاری با تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری و معرفی پروژه‌های مورد نیاز برای شهرهای جدید نیاز هر شهر برای سرمایه‌گذاری چه از سوی موسسات خارجی و چه داخلی مشخص شده است. میریان پروژه‌هایی نظیر احداث مترو، راه‌های اصلی اتصال به شهرهای جدید، ایجاد خدمات زیربنایی، بیمارستان، ورزشگاه و... را نمونه‌ای از طرح‌های بزرگ برای سرمایه‌گذاری اعلام کرد و گفت: ما در این طرح‌ها قادر به مشارکت با علاقه‌مندان و همچنین واگذاری آنها به‌صورت فاینانس هستیم.

وی با تاکید براینکه حجم سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید طی چهار سال گذشته به میزان بسیار بالا و چشمگیری افزایش داشته است، گفت: ما موفق شدیم طی این سال‌ها میزان سرمایه‌گذاری در این شهرها را از ۲۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ به ۵۰۳ میلیارد تومان در سال ۹۵ برسانیم که رقم بسیار قابل قبولی به شمار می‌رود. میریان در ادامه میزان کلی سرمایه‌گذاری‌ها طی چهار سال گذشته در شهرهای جدید را نزدیک به ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: خوشبختانه طی برنامه‌ریزی منسجم و خوبی که طی این سال‌ها از سوی شرکت عمران ارائه شد تنها در سال ۹۵ موفق به جذب سرمایه‌گذار در ۸ شهر بهارستان، امیرکبیر، پردیس، سهند، اندیشه، هشتگرد، مجلسی و پرند شدیم که قطعا دستاورد بسیار خوبی محسوب می‌شود.

عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید همچنین ادامه داد: طی ۴ ماه نخست سال ۹۶ موفق به جذب سرمایه‌ با مبلغی بالغ بر ۵۸۴ میلیارد تومان در سه شهر تیس، علوی و مجلسی شدیم که تا کنون قرارداد مجلسی و علوی به امضا رسیده و به زودی قرارداد مربوط به شهر جدید تیس نیز با شرکت سرمایه‌گذاری توسعه مکران بسته خواهد شد. وی در ادامه با تاکید بر این که تصور می‌شود سقف سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید طی سال جاری از یک هزار میلیارد تومان نیز عبور کند، گفت: شرکت عمران در دوره اخیر با تجدید نظر در مفاد قراردادها شرایط بهتری را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرده و تمایل آنها در این حوزه را افزایش داده است.

میریان همچنین ارزیابی معیارهای انتخاب سرمایه‌گذار در پروژه‌های موجود را اقدام جدید دیگری در این دوره نام برد و افزود: طی این اقدام به تهیه معیارهای دقیق‌تر و بهتر پرداختیم تا ضمن انتخاب سرمایه‌گذار با شرایط بهتر در اجرای موضوع قراردادها و طرح‌های مورد نظر با موفقیت بیشتری روبه‌رو شویم. میریان همچنین اضافه کرد: امضای تفاهم‌نامه با ۱۰ شهرداری‌ مستقر در ۱۰ شهر جدید با مبلغی بالغ ۵۰۰ میلیارد تومان، ایجاد همکاری با پیمانکاران و نهادهای نیمه‌دولتی برای ایجاد زیرساخت‌های این مناطق از دیگر اقدامات در شهرهای جدید بود که خوشبختانه نتایج بسیار خوبی با خود به همراه داشت.

وی در ادامه تشکیل صندوق‌های زمین و ساختمان در این شهرها را از دیگر اتفاقات خوب شکل گرفته در این نواحی نام برد و افزود: خوشبختانه طی سال گذشته توانستیم قراردادی بالغ بر یک هزار میلیارد تومان با بانک مسکن امضا کنیم که در سال جاری به اجرا خواهد رسید، براساس این قرارداد بانک مسکن با مدیریت دارایی‌های شرکت عمران شهر جدید پردیس آنها را تبدیل به نقدینگی کرده و از این طریق برنامه توسعه این منطقه را به اجرا می‌رساند که قطعا در صورت موفقیت این اقدام را در سایر شهرهای جدید نیز اجرا خواهیم کرد.

وی در ادامه با اشاره به امضای قراردادهای همکاری با کشورهای خارجی مانند آلمان، کره‌جنوبی و ایتالیا در شهرهای جدید بیان کرد: طی این قراردادها ساخت شهرهای سازگار با محیط زیست، ساختمان‌های پایدار، ساخت نسل دوم شهرهای جدید از جمله انجام مطالعات شهر جدید خوارزمی، طراحی شهرهای جدید هوشمند (که نمونه آغازین آن پرند خواهد بود)، ساخت بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی در چهار شهر گلبهار، پرند، پردیس و هشتگرد، متروی شهرهای فولادشهر، سهند و پردیس و ورزشگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. میریان همچنین در پایان خاطرنشان کرد: شرکت عمران شهرهای جدید حمایت و تمایل کامل خود را در جذب مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در احداث نسل نو شهرهای جدید اعلام کرده و قصد دارد پروژه‌های این شهرها از همان ابتدا به وسیله بخش خصوصی آغاز و شناخته شود.