گروه انرژی- معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، میزان بدهی وزارت نیرو به شبکه بانکی و بخش خصوصی را ۱۸۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و از دو برنامه این وزارتخانه برای بازپرداخت بدهی‌ها خبر داد. هوشنگ فلاحتیان به «ایرنا» گفت: وزارت نیرو در زمان حاضر به شبکه بانکی کشور حدود ۸۰ هزار میلیارد ریال و به فروشندگان برق خصوصی، پیمانکاران و تامین‌کنندگان تجهیزات و مهندسان مشاور حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال بدهکار است. وی ادامه داد: برای پرداخت مطالبات شبکه بانکی و بخش خصوصی در صنعت برق کشور دو برنامه‌ریزی عمده کرده‌ایم؛ نخست اینکه در سال جاری به نحوی منابع موجود را مدیریت کنیم تا حتی‌الامکان هزینه تولید برق مربوط به سال ۹۳ به بعد، به فروشندگان برق پرداخت شود. معاون وزیر نیرو افزود: دیگر اینکه در ارتباط با مطالبات معوقه پیمانکاران و فروشندگان برق خصوصی و مهندسان مشاور نیز اطلاعات لازم را در این خصوص به نهادهای ذی‌ربط منعکس کرده‌ایم که قول همکاری داده شده تا بتوانیم بدهی وزارت نیرو به بانک‌ها و بخش‌های دیگر را با یک برنامه‌ریزی مشخصی تسویه کنیم. فلاحتیان افزود: در چند سال گذشته به دلیل اینکه مابه‌التفاوت قیمت تمام شده برق نسبت به فروش تکلیفی پرداخت نشده، این بدهی ایجاد شده است.

وی اظهار امیدواری کرد وزارت نیرو با به دست آوردن این مابه‌التفاوت‌ها که در سنوات گذشته جزو مطالبات وزارت نیرو بوده است، بتواند منابعی را تامین کند و از آن طریق نسبت به پرداخت مطالبات بخش‌های مختلف اقدام کند.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اظهار امیدواری کرد که در زمانبندی قابل قبول این مطالبات شبکه بانکی و بخش خصوصی از وزارت نیرو پرداخت شود. معاون وزیر نیرو همچنین با اشاره به عبور ظرفیت تولید برق ایران از مرز ۷۰ هزار مگاوات از افزایش دو برابری صادرات و واردات برق خبر داد و گفت: دولت برای نصب و راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی خانگی و تجاری تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌کند.

فلاحتیان در نشست معاونان و مدیران وزارت نیرو با بیان اینکه ظرفیت نیروگاهی ایران هم اکنون به بیش از ۷۰ هزار و ۳۰۰ مگاوات رسیده است، گفت: هم اکنون ۱۱۰ نیروگاه همچون ۲۶ نیروگاه خصوصی در کشور فعال است و بیش از ۴۵ درصد برق کشور توسط بخش خصوصی تولید می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه تولید برق در کشور از حدود ۱۷۸ میلیارد کیلووات ساعت در سال ۸۴ به ۲۶۵ میلیارد کیلووات ساعت در پایان سال گذشته رسیده است، تصریح کرد: همچنین تعداد مشترکان برق در این دوره از ۶/۱۹ میلیون مشترک به ۳/۳۰ میلیون مشترک رسیده و هرساله شمار مشترکان برق کشور ۵/۱ میلیون فقره افزایش می‌یابد.

این مقام مسوول افزود: نیاز مصرف برق کشور نیز در این دوره از ۳۲ هزار مگاوات به ۴۶ هزار و ۳۴۴ مگاوات رسیده و مصرف برق کشور در سال گذشته ۶/۶ درصد در مقایسه با سال پیش از آن رشد داشته است.