خبرگزاری مهر - معاون وزیر نیرو با هشدار به مشترکان خانگی نسبت به استفاده از کولر گازی یا اسپیلت‌های پرمصرف برق، اعلام کرد: استفاده از کولرهای گازی در مقایسه با کولر آبی، بار مالی قبوض برق را چهار تا پنج برابر افزایش می‌دهد. هوشنگ فلاحتیان با اشاره به افزایش قابل توجه بار مالی قبوض برق در صورت استفاده از کولرهای گازی به ویژه در تهران و برخی از کلان‌شهرهای کشور، گفت: به تمامی مشترکان برق به ویژه در مناطقی که دارای آب و هوایی شرجی و گرم نیستند، توصیه می‌شود که از کولرهای گازی یا اسپیلت استفاده نکنند.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه کولرهای گازی تنها برای مناطق دارای آب و هوای گرم و مرطوب باید مورد استفاده قرار بگیرد، تصریح کرد: استفاده از کولرهای گازی یا اسپیلت‌های پرمصرف علاوه بر افزایش پیک مصرف برق، منجر به افزایش بار مالی قبوض برق مشترکان هم خواهد شد.

این مقام مسوول با تاکید بر اینکه استفاده از کولرهای آبی نسبت به کولرهای گازی از نظر میزان و شدت مصرف برق دارای توجیه اقتصادی بالاتری برای مشترکان به ویژه خانگی است، اظهار کرد: کولرهای گازی پنج برابر کولرهای آبی برق مصرف می‌کنند.

وی با یادآوری اینکه استفاده از کولرهای گازی یا اسپیلت‌های پرمصرف منجر به افزایش چهار تا پنج برابری بار مالی قبوض برق در فصل بهار و تابستان خواهد شد، تبیین کرد: در صورتی که مشترکان ۲۰ درصد در مصرف برق خود صرفه‌جویی کنند، هزینه مصرف برق مشترکان برای فصل تابستان سال جاری حتی از سال قبل هم کمتر خواهد شد. فلاحتیان با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ درصد صرفه‌جویی مردم موجب می‌شود که برای تابستان سال جاری هیچ‌گونه خاموشی در سطح شبکه برق به وقوع نپیوندد، تاکید کرد: مشترکان در ساعات پیک مصرف به ویژه بین ساعات ۱۱ صبح تا ۲۳ شب صرفه‌جویی در مصرف برق را در دستور کار قرار دهند. معاون وزیر نیرو از عدم استفاده همزمان چند وسیله برقی در ساعات پیک، خاموش کردن لامپ‌های اضافی و استفاده از نسل جدید لامپ‌ها و وسایل برقی سرمایشی کم‌مصرف همچون کولرهای جدید آبی کم‌مصرف از مهم‌ترین راهکارهای کاهش مصرف برق در فصول گرم سال یاد کرد.

با افزایش قیمت برق مشترکان خانگی بار مالی قبوض در حالی با روشن نگاه داشتن لامپ‌های اضافی و سایر وسایل برقی در ساعات اوج مصرف به ۷۰ تا ۹۰ هزار تومان افزایش می‌یابد که هر کولر گازی به تنهایی ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان هزینه مصرف برق مشترکان را افزایش می‌دهد. در شرایط فعلی متوسط مصرف برق مشترکان خانگی کشور بدون احتساب وسایل سرمایشی همچون کولرهای گازی، اسپیلت و کولرهای آبی به طور متوسط برای هر دوره بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلووات ساعت است.