دیپلماسی ایرانی: این روزها اسرائیل به شدت سرگرم غزه است. اما راکت‎هایی که از غزه به سمت اسرائیل شلیک می‎شوند تنها دلیل شب بیداری استراتژیست‎های اسرائیلی نیستند. مذاکرات هسته‎ای ایران نیز تا اواخر ماه نوامبر تمدید شده و توافق هسته‎ای همچنان محتمل است. تل‌آویو نمی‎خواهد ریسک هسته‏ای شدن ایران را بپذیرد. هنوز هم در حلقه نزدیکان به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، هستند افرادی که ادعا می‏کنند در صورت شکست دیپلماسی، اسرائیل باید از گزینه نظامی علیه ایران استفاده کند؛ اقدامی که به‌طور حتم واکنش متقابل تهران را به دنبال خواهد داشت. مرز مشترکی بین ایران و اسرائیل وجود ندارد و دو کشور در نزدیک ترین موقعیت بیش از ۵۵۰ مایل از یکدیگر فاصله دارند و مراکز آنها نیز نزدیک به هزار مایل دور از یکدیگر واقع شده است. این یک چالش بزرگ برای اسرائیل است که نیروی هوایی خود را روانه آسمان ایران کند. به هر ترتیب در صورت حمله احتمالی اسرائیل، ایران ابزارهای متعددی برای اقدام متقابل در اختیار دارد. ابزارهایی در سطوح مختلف که نحوه استفاده از آنها نیز متفاوت است. آنچه در زیر می‎خوانید پنج ابزاری است که به تعبیر نشنال اینترست می‎تواند در رویارویی احتمالی ایران با اسرائیل به کار گرفته شود:

نیروهای نیابتی فلسطین: ایران همواره در جهان اسلام قاطعانه‎ترین موضع را در حمایت از فلسطین داشته است. ایران به‌طور سنتی بهترین دوست حماس بوده که کنترل نوار غزه را در اختیار دارد. هرچند بحران سوریه تا حدودی این روابط را تحت تاثیر قرار داد، اما حماس همچنان هم از کمک تجهیزاتی و مالی ایران بهره می‎برد. ایران می‏تواند با استفاده از این گروه نیابتی دردسرهای جدی برای اسرائیل ایجاد کند.

اطلاعات و دیگر گروه‌ها: ایران شبکه‎ای از اطلاعات و سیستم‎های مالی را در سراسر جهان در اختیار دارد. از آمریکای جنوبی گرفته تا کانادا. گروه‌های تحت حمایت ایران در عراق و سوریه، تایلند، دهلی نو، آرژانتین، لندن و حتی بلغارستان و واشنگتن نیز فعال هستند. تهران به خوبی این موضوع‌ها را می‎داند و می‎تواند با افزایش ریسک‎‌ها در روابط اسرائیل و آمریکا، بازدارندگی خود را تقویت کند.

موشک‎های بالستیک:کارشناسان می‎گویند ایران بزرگ‌ترین زرادخانه موشک‎های بالستیک را درخاورمیانه در اختیار دارد. اکنون موشک‎های ایران می‎توانند اسرائیل را هدف بگیرند. حتی ایران از برد موشک‏هایش تا اروپای غربی سخن می‎گوید. شاید گنبد آهنین اسرائیل نیز توان مقاومت در برابر این موشک‎ها را نداشته باشد. البته بحث‎هایی در مورد توان هدف‌گیری و دقت موشک‎های دوربرد ایران مطرح است.

حزب الله: حزب الله لبنان یکی از قدیمی ترین متحدان انقلابی ایران و دوست تهران به شمار می‎رود. این گروه می‎تواند به نمایندگی از ایران حمله‎های مرگ‌آوری را علیه طرف دیگر انجام دهد.

آمریکا: یکی از بزرگ‌ترین بازنده‎های حمله اسرائیل علیه ایران، آمریکا خواهد بود. اقدام متقابل ایران علیه اسرائیل می‎تواند دامن منافع آمریکا در منطقه را بگیرد. ایران می‎تواند برای مدتی کوتاه جلوی صادرات نفت را بگیرد و این یک شوک برای بازار نفت خواهد بود. این برای اقتصاد آمریکا و جهان که به تازگی از دوران رکود بیرون آمده یک فاجعه است.

این هزینه‎های زیاد موجب می‏شود که آمریکا ناگزیر به مداخله در جنگ شود. این در شرایطی است که گفته می‎شود، جلوگیری از اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران یکی از اهداف سیاست خارجی آمریکا است. اما پس از این حمله، آمریکا چاره‎ای جز ملحق شدن به آن ندارد. این روند روابط اسرائیل و آمریکا را تخریب می‎کند. از سوی دیگر افکار عمومی در آمریکا مخالف مداخله کشورشان در جنگ دیگری است.تهران به خوبی این موضوعات را می‎داند و می‎تواند با افزایش ریسک‎ها در روابط اسرائیل و آمریکا، بازدارندگی خود را تقویت کند.