خبرگزاری مهر: دور جدید مذاکرات برقی ایران و جمهوری آذربایجان در تهران با محور بهره‌برداری از یک خط جدید انتقال برق و مشارکت در تولید برق پاک در حالی برگزار شد که ایران پیشنهادی به این کشور برای مشارکت در طرح احیای دریاچه ارومیه مطرح کرده است. هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در تشریح مهم‌ترین محورهای مذاکرات برقی بین ایران و جمهوری آذربایجان در تهران گفت: بر اساس توافق مقدماتی قرار است تا ۶ ماه آینده احداث خط انتقال پارس‌آباد به ایمیشلی به پایان رسد که در این صورت، امکان تبادل برق بین ایران و جمهوری آذربایجان ۶۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد.

این مقام مسوول با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری سنگینی از سوی ایران و جمهوری آذربایجان برای احداث این خط انتقال برق انجام شده است که باید هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد، تصریح کرد: مطلع شدیم که جمهوری آذربایجان تمایل دارد ظرفیت تولید برق و به‌دنبال آن صادرات خود به کشورهای همجوار را افزایش دهد. وی تاکید کرد: اتصال شبکه ایران و جمهوری آذربایجان به پایداری شبکه برق دو کشور کمک می‌کند.

فلاحتیان یادآور شد: علاوه بر این می‌توان نیروگاهی به ظرفیت هزار مگاوات به‌صورت مشترک در خط مرزی احداث کرد تا دو کشور از منافع آن بهره‌مند شوند که این موضوع نیازمند بررسی و مطالعه است. ناطق عباس‌اف، معاون وزیر انرژی جمهوری آذربایجان هم با بیان اینکه همکاری‌های انرژی ایران و جمهوری آذربایجان به سال ۱۹۹۲ میلادی بازمی‌گردد، بیان کرد: ادامه خط پارس‌آباد به ایمیشلی به بزرگ‌ترین نیروگاه حرارتی آذربایجان متصل می‌شود که حکایت از جدیت دو کشور برای بهره‌برداری از این خط دارد. وی اظهار کرد: اگر هدف دو کشور قراردادهای بلندمدت و با حجم زیاد تبادل باشد، می‌توان نیروگاهی در مرز دو کشور احداث کرد. فلاحتیان همچنین مذاکرات جداگانه ای با حکیم بدل‌اف، رئیس آژانس انرژی‌های تجدیدپذیر جمهوری آذربایجان در تهران به منظور توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه تولید برق تجدیدپذیر انجام داد.

فلاحتیان با اعلام اینکه جمهوری آذربایجان از سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های نو ایران استقبال کرده است، گفت: وزارت نیرو سیاستی مبنی‌بر ایجاد سالانه هزار مگاوات انرژی بادی و خورشیدی دارد که ما برای تحقق این موضوع از سرمایه‌گذاری جمهوری آذربایجان استقبال می‌کنیم. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به بازدید هیات آذربایجانی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بخش زمین‌گرمایی و انرژی‌های تجدیدپذیر از سایت‌های بادی و زمین‌ گرمایی، اظهار کرد: ایران از هر پیشنهادی برای احیای دریاچه ارومیه استقبال می‌کند، چراکه حیات دو کشور به دریای خزر و دریاچه ارومیه مربوط می‌شود.

حکیم بدل‌اف، رئیس آژانس انرژی‌های تجدیدپذیر جمهوری آذربایجان هم در این نشست بیان کرد: جمهوری آذربایجان اطلاعات مختلفی درباره وضعیت اقلیمی ایران از مراجع آمریکایی و روسی دریافت کرده‌ و علاقه‌مند هستیم در بخش انرژی‌های بادی در ایران سرمایه‌گذاری کنیم. این مقام مسوول افزود: بسیار علاقه‌مندیم که درباره نیروگاه زمین‌‎گرمایی در ایران اطلاعاتی داشته باشیم و با تولیدکنندگان صنایع بادی و تجدیدپذیر مراوده‌های خود را افزایش دهیم.