پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو: «تعرفه آب اصلاح نشود، مدیریت مصرف در حد توصیه اخلاقی باقی می‌ماند.» وزیر نیرو با بیان این مطلب آب را یک موضوع اساسی در ابعاد اقتصادی و اجتماعی عنوان و اظهار کرد: آب تاثیر مستقیم در رفاه مردم، اقتصاد کشور و بهداشت جامعه دارد و تمام شئون زندگی مردم متاثر از آب است، اما در سال‌های اخیر کشور به‌دلیل خشکسالی و پدیده تغییر اقلیم با بحران آب مواجه بوده‌ایم و همین امر تاثیر زیادی در مسائل مختلف کشور داشته است. حمید چیت‌چیان با تاکید بر لزوم اصلاح سیاست‌های تعرفه‌ای در بخش آب گفت: کارشناسان بالا بودن مصرف سرانه در کشور را ناشی از پایین بودن تعرفه آب می‌دانند و اگر تعرفه‌ها اصلاح شود، مدیریت مصرف نیز امکان‌پذیر خواهد بود و شاید با این تغییر، منابع موجود برای آینده تهران نیز جوابگو باشد.

وی افزود: در سال‌های اخیر متوسط میزان بارش‌ها در ایران از ۲۵۰ میلی‌متر به ۲۴۲ میلی‌متر رسیده است؛ منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به ۱۲۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته و حجم روان‌آب‌های کشور نیز با کاهش ۵۰ درصدی مواجه است. در نیمی از دشت‌های کشور نیز بیلان آب منفی است و این وضعیت برای کشور نگران‌کننده است. چیت‌چیان یکی از مشکلات بارز در زمینه تامین آب را در کلان‌شهرها به‌ویژه در منطقه البرز مرکزی عنوان کرد و افزود: افزون‌بر ۵/۱۷ میلیون نفر جمعیت در سه استان تهران، البرز و قزوین متمرکز شده‌اند و برای تامین آب این جمعیت، روی تمام رودخانه‌هایی که امکان استحصال آب داشته‌اند، سد زده شده است با این شرایط در جنوب البرز امکان جدیدی برای استحصال آب و انتقال به مراکز جمعیتی وجود ندارد. وی مهم‌ترین چالش این حوزه را تمرکز بیش از اندازه جمعیت عنوان کرد و افزود: ما برای تامین آب این حجم جمعیت، با محدودیت منابع آب مواجهیم و استفاده متمرکز از این منابع موجب شده است فشار زیادی به مناطق همجوار وارد شود؛ برای نمونه آب سد لار متعلق به مازندران است یا در گذشته آب سد ماملو برای ورامین، پاکدشت و سد امیرکبیر برای شهریار استفاده می‌شد، اما انتقال این آب به تهران مناطق همجوار را در فشار مضاعف قرار داده است.

چیت‌چیان ادامه داد: برداشت بیش از حد آب چالش دیگری به نام نشست زمین در دشت تهران را موجب شده است که خطر بزرگی برای زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی محسوب می‌شود.

وزیر نیرو دو چالش دیگر در تهران را سرانه مصرف بالای آب شرب و فرسودگی تاسیسات آب‌رسانی با عمر بالای ۵۰ سال عنوان کرد و افزود: این چالش‌ها یک تهدید بالقوه برای تامین آینده آب تهران است.

وی یکی از چالش‌های مهم بخش آب را نبود توازن بین هزینه و درآمد تامین آب عنوان کرد و افزود: بارها اعلام کرده‌ایم که برای تامین آب شرب شهرها به‌طور متوسط ۱۰۰۰ تومان هزینه می‌شود اما درآمد آن ۳۰۰ تومان است و این نبود توازن، امکان بازسازی و بهسازی شبکه و ارتقای بازده در طرح‌های آب را سلب کرده است. وی ادامه داد: راهکارهای متعددی از مراکز علمی و کارشناسان برای حل مشکل تهران ارائه شده که ازجمله آن جلوگیری از تمرکز بیشتر جمعیت در منطقه است، اما راهکارها اثربخش نبوده و روزبه‌روز جمعیت منطقه در حال افزایش است.

وی پیشنهاد دیگر را استفاده از سامانه‌‌های متعدد آب‌رسانی و تفکیک آب شرب از آب بهداشتی عنوان کرد و ادامه داد: حتی برخی استفاده از سامانه سوم برای آبیاری فضای سبز مجتمع‌ها را مطرح می‌کنند، اما باید دید این امر چگونه برنامه‌ریزی و سامان یابد و هنوز پاسخ روشنی برای آن وجود ندارد. وزیر نیرو موضوع دیگر مراکز جمعیتی را نیاز آنها به اجرای شبکه‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب عنوان کرد و گفت: در گذشته بیشترین تاکید بر شبکه سراسری و تصفیه‌خانه‌ای متمرکز بود، اما مسائلی همچون نشست زمین حاکی از این است که ما نباید تمامی آب را از دشت تهران خارج کنیم و بخشی از فاضلاب تصفیه‌شده باید دوباره در این منطقه تزریق شود تا تعادل آب زیرزمینی به هم نخورد.