تحقق اهداف کشور در حوزه بیمه،منوط به اعتلای مدیریت ریسک
بزرگترین رسالت شرکت‌های بیمه در حوزه مدیریت ریسک، خرید ریسک مردم است. به گزارش روابط عمومی‌بیمه کوثر، مدیرعامل بیمه کوثر هدف اصلی از برگزاری‌این همایش را فقدان مدیریت ریسک شرکت‌های بیمه‌ در برابر چالش‌ها و مخاطراتی دانست که در سال‌های اخیر صنعت بیمه را در کشور تهدید می‌کند. عبدالرسول عطایی در ادامه گفت: از یک سو شرکت‌های بیمه یک رسالت بزرگ در حوزه مدیریت ریسک به عنوان خرید ریسک مردم دارند و از سوی دیگر هر مجموعه و سازمانی خودش مخاطرات و ریسک‌هایی را دارا می‌باشد که میباید آنرا مدیریت کند و مدیریت ریسک شناسایی، کنترل و ارزیابی واقعی مخاطرات است.
وی افزود: در سال ۸۹ که بیمه کوثر به صنعت بیمه کشور پیوست مدیریت ریسک را به عنوان یک اصل اساسی خود بنا نهاد و امروز با استفاده صحیح از مدیریت ریسک در مسیر پیشرفت روز افزون حرکت می‌کنیم.
همچنین مدیرعامل بیمه کوثر به مشکلات موجود در فعالیت‌های بیمه اشاره کرد و چالش اصلی بر سر فعالیت شرکت‌های بیمه را رشد ناکافی‌این شرکت‌ها بر اساس وضعیت فعلی بازار کشور و‌ایجاد پدیده دامپینگ دانست.
علاوه بر‌این عطایی عدم تحقق خصوصی‌سازی در صنعت بیمه کشور و حضور پررنگ و سهم ۵۰ درصدی شرکت‌های دولتی در‌این حوزه، دخالت عوامل برون‌زا در صنعت بیمه کشور، توجه ناکافی به شاخه‌های بیمه‌نامه‌های جدید و در نهایت بی‌توجهی به موضوع مدیریت ریسک در شرکت‌های بیمه را از دیگر نقاط ضعف فعالیت‌های بیمه معرفی کرد.
در ادامه وی چند راه‌حل اصلی را برای حذف مشکلات فعلی بیمه کشور مطرح کرد.
عطایی از «تعریف و تامین بیمه‌‌نامه‌های متناسب با گروه‌های هدف»، «ایجاد ترکیب و تناسب متعارف در وضعیت بیمه‌نامه‌های کشور» به عنوان دو راهکار اساسی حل مشکلات صنعت بیمه نام برد.
وی همچنین «صرف وقت و هزینه کافی به منظور شناخت و رفع آسیب‌پذیری‌های مربوط به‌این حوزه» را از دیگر راهکارهای حل موضوعات پیش روی بیمه عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت بیمه کوثر در ادامه گفت: برای موفقیت در منطقه باید مدیریت ریسک در بیمه داشته باشیم؛ هم‌چنین باید بپذیریم که تاکنون شرکت‌های بیمه در ثبات و تعادل اقتصادی کشور نقش‌آفرینی قابل توجهی نداشته‌اند و تعامل سازنده بیمه با بانک و بورس می‌تواند اعتماد کافی در‌این زمینه را به وجود بیاورد.
وی افزود: سال گذشته تلاش اصلی بیمه کوثر افزایش سهم بیمه‌های زندگی در کل بیمه‌نامه‌های ارایه شده توسط‌این شرکت بود؛ به طوری که در نهایت بیمه کوثر توانست‌این سهم را به 28درصد افزایش دهد و در‌این حوزه سهم قابل ملاحظه‌ای نسبت به سایر شرکت‌های بیمه‌ای به دست آورد.

عطایی همچنین از تهیه کتابی با عنوان مدیریت ریسک توسط شرکت بیمه کوثر و تقدیم آن به فعالان صنعت بیمه خبر داد.
در ادامه دبیر‌این همایش گفت: به دنبال توجه به حوزه مدیریت ریسک هستیم و می‌خواهیم با گسترش فعالیت‌های خود در‌این حوزه هزینه و سرمایه‌گذاری کنیم.
سید جمال موسی‌کاظمی‌در ادامه گفت: نسبت به سال‌ گذشته شرکت‌های بیمه 7 درصد رشد در ضریب خسارت داشتند و‌این به دلیل کنارگذاشته شدن مدیریت ریسک است که اگر به‌این بخش توجه کافی نشود به صنعت بیمه آسیب جدی وارد می‌شود.
وی به حضور کمرنگ شرکت‌های بیمه در سه حوزه بنگاه‌ها، واحدهای مسکونی و زیرساخت‌ها اشاره کرد و ادامه داد:متاسفانه در هیچکدام از موارد ذکر شده پوشش بیمه کافی وجود نداشته و میزان پوشش بیمه حوادث در بخش مسکونی کشور نیز کمتر از ۱۰ درصد می‌باشد که با عث استفاده از روشهای حمایتی در جبران خسارتها گردیده است..بنابراین دولت به ناچار از بودجه عمرانی جهت جبران خسارتهای وارده استفاده می‌کند، یعنی علیرغم وجود ظرفیتهای بیمه‌گری، از منابع سرمایه‌گذاری کشور به نفع خسارتهای حوادث استفاده می‌شود.
وی با ا شاره به سهم اندک بیمه‌های زندگی در سبد بیمه‌ای کشور گفت: توسعه بیمه‌های زندگی در کشور را یک حرکت ارزنده بین نسلی و باعث‌ایجاد امنیت خانواده و کاهش هزینه‌های دولت در آینده خواهد شد.
در ادامه دبیر‌این همایش گفت:با توجه به وجود مسائل و مشکلات فراروی صنعت بیمه کشور،‌ایجاد و توسعه انجمن‌های مدیریت ریسک و بیمه و همچنین برگزاری‌این همایش را ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد، با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی علمی‌و فناوری که توسط مقام معظم رهبری در سال جاری مطرح گردید و حمایت‌های مادی و معنوی و افزایش نقش و مشارکت بخش‌های غیر دولتی در حوزه علم و فناوری، سایر شرکت‌های بیمه نیز اقدامات خود در زمینه‌های پژوهشی را با هدف کنترل ریسک صنعت بیمه و تولید محصولات مورد نیاز بازار ارتقاء دهند.
همچنین در ادامه تعدادی از مقالات برگزیده توسط پژوهشگران حوزه مدیریت ریسک با عناوین ذیل ارائه گردید و از سخنرانان و پژوهشگران برتر‌این حوزه با اهدا لوح، قدردانی گردید.
بررسی، شناسایی و اولویت بندی ریسک‌های بیمه اتومبیل نویسنده:سعید نعمتی
بررسی الگوهای موفق در مدیریت ریسک سازمانی و ارائه مدل پیشنهادی نویسنده: زهرا جافری
بیمه‌های اعتبار نویسنده: لاله کریمی‌- محسن تقی چیان
سرمایه فکری مصداق دارایی نامشهود نویسنده:رضا دانائی، زهرا حاجی زینلی