گروه بازرگانی: اعضای کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق تهران، برای دومین بار گردهم آمدند تا ماموریت‌ها و برنامه‌های خود را در دو سال آینده تعیین کنند و البته در کنار بحث و بررسی این موضوع، گریزی هم به مشکلات فعالان اقتصادی در فضای کسب وکار زدند. یکی از مسائل مورد اشاره در این جلسه، موضوع حسابرسی اسناد و دفاتر بیمه شرکت‌ها توسط سازمان تامین اجتماعی بود که گاهی تا 10 سال قبل را هم شامل می‌شود. اعضای کمیسیون این رفتار را مخل بهبود فضای کسب‌وکار برشمردند و خواستار تغییر این رویه از«حسابرسی» به «بازرسی» و کاهش زمان این بازرسی از 10سال به 6 ماه یا یک سال شدند.

در ادامه، برخی از اعضای این کمیسیون به گزارش دولت در مورد رشد اقتصادی سال۱۳۹۳اشاره کردند و اینکه به رغم تعمیق رکود در برخی رشته‌های صنعتی، در تعدادی از بخش‌های صنعتی رشد حاصل شده است. در مقابل اما، این موضوع نیز مطرح شد که با وجود افزایش تولید در تعدادی از صنایع، آنها با مشکل کاهش تقاضا و فروش مواجه شده‌اند. در این جلسه تصمیم اعضا بر آن شد که کمیسیون بر تعدادی از مسائل مهم و مشکلاتی که مخل فضای کسب‌وکار هستند، تمرکز کند، آنها را به نتیجه برساند و نتایج عملکرد خود را در باب این موضوعات اطلاع‌رسانی کند.

براین اساس، به موجب توافق اعضا مقرر شد گزارشی از افزایش موجودی کالا در انبار شرکت‌ها و کاهش تقاضا تهیه و به نهادهای متولی ارائه شود. همچنین تهیه گزارشی از عدم ثبت صورتجلسه مجامع شرکت‌ها به دلیل بدهی بانکی اعضای هیات مدیره این شرکت‌ها و ارجاع آن به هیات رئیسه اتاق تهران از دیگر مواردی بود که کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق تهران به آن پرداخت. پیگیری لغو حسابرسی اسناد بیمه‌ای شرکت‌ها پس از ۱۰ سال و کاهش این مدت زمانی به ۶ ماه یا یک سال، احصای بخشنامه‌های مخل کسب‌وکار درحوزه‌های بیمه، مالیات و تامین اجتماعی پیش از صدور یا پس از ابلاغ آن و واکنش سریع به آنها و نظرسنجی از تشکل‌ها در مورد مشکلات مربوط به تامین اجتماعی تصمیماتی بود که در این جلسه گرفته شد.

دعوت از انجمن مدیران صنایع، مرکز پژوهش‌های مجلس، دفتر بهبود فضای کسب‌وکار وزارت اقتصاد و دارایی، کانون عالی کارفرمایان، خانه صنعت و معدن استان تهران و دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برای حضور دائم در کمیسیون تسهیل کسب‌وکار نیز در دستورکار کمیسیون قرار گرفت.