گروه بازار پول: پس از شکسته شدن سطح ۹۰۰ هزارتومانی سکه بهار آزادی در روز یکشنبه، در روز دوشنبه شاخص بازار ارز از کانال ۳۳۰۰ تومان پایین آمد تا دومین سطح‌شکنی بازار تهران در ۲ روز گذشته رقم بخورد.در سومین روز هفته، اثر نیروی ضربه‌گیر «اختلاف قیمت دلار بازار داخلی با منطقه سلیمانیه عراق» کاهش یافت تا دلار پس از گذشت حدود ۱۰ روز از کانال ۳۳۰۰ تومان خارج شود و با ۲۵ تومان کاهش نسبت به روز قبل، به قیمت ۳۲۸۵ تومان برسد. فعالان بازار ارز در کنار کاهش تقاضا در منطقه سلیمانیه عراق، «ادامه خوش‌بینی نسبت به نتایج مذاکرات هسته‌ای»، «کاهش حجم معاملات» و «کاهش قیمت درهم امارات» را عوامل دیگری دانستند که به کانال‌شکنی شاخص بازار ارز کمک کردند.برخی فعالان با وجود ورود دلار به کانال پایین‌تر، همچنان انتظار کاهش قیمت بیشتر را دارند. به اعتقاد آنها «پایین آمدن نرخ حواله دلار نسبت به نرخ نقدی آن» علامتی از امکان کاهش بیشتر است و کاهش ساعات انتهایی روز گذشته نیز تا حدی ناشی از همین موضوع بوده است. جدا از دلار، روز دوشنبه قیمت یورو نیز ۳۰ تومان کاهش یافت و به قیمت ۳۶۳۵ تومان رسید تا در کمتر از یک هفته، این ارز اروپایی ۳/ ۲ درصد از ارزش خود را از دست بدهد. این در حالی است که ارز اروپایی در همین بازه زمانی تنها ۳/ ۱ درصد در برابر دلار در بازارهای جهانی تضعیف شده است تا افت بیشتر بازار داخلی به انتظارات کاهشی معامله‌گران نسبت داده شود.

یورو در سرازیری

در سومین روز هفته، قیمت یورو برای پنجمین روز متوالی کاهش یافت تا تاثیر انتخابات یونان و تضعیف ارزش یورو در بازارهای جهانی به بازار داخلی بیش از پیش سرایت کند. روز دوشنبه بهای یورو با ۳۰ تومان افت به قیمت ۳۶۳۵ تومان رسید تا در کمتر از یک هفته ارزش این ارز در بازار داخلی ۳/ ۲ درصد کاهش پیدا کند و از قیمت ۳۷۲۰ تومان روز سه‌شنبه ۹ تیر به سطح قیمتی روز دوشنبه برسد. تضعیف ارزش این ارز اروپایی در بازارهای جهانی عامل اصلی افت یورو در بازار داخلی بود.

در ۶ روز گذشته نرخ برابری یورو در برابر دلار حدود ۳/ ۱ درصد کاهش یافته است.روز دوشنبه مقاومت کانال ۳۳۰۰ تومانی دلار شکسته شد و شاخص بازار ارز پس از گذشت حدود ۱۰ روز به کانال ۳۲۰۰ تومان وارد شد. به گفته فعالان، افت قیمت حواله درهم یکی از عواملی بود که به کانال‌شکنی دلار کمک کرد؛ هر چند که اثر افت قیمت درهم بیشتر بر نرخ حواله دلار مشهود بود. در اکثر ساعات روز گذشته، نرخ حواله دلار پایین‌تر از نرخ فروش نقدی این ارز بود. اکثر فعالان، افت قیمت درهم تا زیر ۸۹۰ تومان را عامل اصلی این اتفاق عنوان کردند. بررسی نرخ برابری دلار به درهم با قیمت حواله این ارز نشانگر ارزش پایین‌تر حواله دلار نسبت به نرخ نقدی مراکز رسمی فروش بود. برخی فعالان با توجه به این رخداد، انتظار کاهش بیشتر قیمت نقدی دلار را دارند؛ انتظار کاهشی که میان شماری از معامله‌گران ارزی با پایین آمدن تقاضای معامله‌گران منطقه سلیمانیه عراق و ادامه خوش‌بینی‌ها نسبت به نتایج مذاکرات هسته‌ای تشدید شده است.

هر چند که به گفته فعالان، شماری از معامله‌گران با تحرکاتی در معاملات امروزی و فردایی و برخی جو‌سازی‌های روانی سعی دارند از کاهش بیشتر دلار جلوگیری کنند. کاهش دلار روز دوشنبه با افت جزئی اونس تا ساعت ۳ بعدازظهر همراه شد تا سکه ۹ هزار تومان دیگر از ارزش خود را از دست بدهد و به قیمت ۸۸۲ هزار تومان برسد.

کُدخوانی بازارها از وین

کُدخوانی بازارها از وین