گروه دیپلماسی: زیگمار گابریل، قائم‌مقام صدراعظم آلمان و وزیر اقتصاد و انرژی این کشور روز یکشنبه (۱۹ ژوئیه/ ۲۸ تیر) در راس یک هیات بزرگ اقتصادی آلمانی وارد تهران شد. البته این سفر که قرار بود جنبه اقتصادی داشته باشد به دنبال برخی سخنان گابریل با حاشیه‌هایی همراه شد.

ظاهرا این مقام آلمانی پس از ورود به تهران پیشنهاد کرده که آلمان نقشی میانجیگرانه میان ایران و رژیم صهیونیستی را برعهده گیرد. به گزارش پایگاه خبری انتخاب، معاون صدراعظم آلمان برای ایران شرط عجیبی گذاشت و گفت که اگر ایران خواهان برقراری روابط اقتصادی نزدیک‌تر با آلمان و کشورهای غربی دیگر است، باید روابطش را با رژیم صهیونیستی بهبود بخشد و آن رژیم را به رسمیت بشناسد! پس از این اظهارات بود که مقامات جمهوری اسلامی نسبت به این سخنان واکنش نشان دادند و سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: «ما نسبت به برخی مسائل منطقه خاورمیانه دیدگاه‌هایی کاملا متفاوت از سیاست‌های آلمان داریم.»

به گزارش «ایسنا»، مرضیه افخم در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان درباره به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از طرف ایران و طرح این موضوع در دیدارهایش در تهران تاکید کرد: «ما همواره طی ۳۵ سال گذشته نیز دیدگاه‌های‌مان را در مذاکرات متعدد و مختلف صریحا بیان کرده‌ایم و این موضوع جدیدی نیست.»به گفته افخم، بخش اصلی این سفر گفت‌وگو و تبادل‌نظر درباره زمینه‌ها و چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه را شامل می‌شود و طبیعی است در گفت‌وگو درباره منطقه، ایران همچون گذشته نگرانی‌ها و نظراتش را در مورد تهدیدات موجود و از جمله تهدیدات رژیم صهیونیستی و ریشه‌های بحران در منطقه مطرح کند. همچنین روز گذشته قائم مقام صدر اعظم آلمان و هیات همراه با علی‌لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد. زیگمار گابریل نخستین وزیر آلمانی است که پس از ۱۳ سال به‌طور رسمی و در راس هیاتی بلندپایه به ایران سفر کرده است.

به گزارش «ایرنا»، زیگمار گابریل روز دوشنبه در همایش همکاری‌های اقتصادی ایران و آلمان، با بیان اینکه وزیر خارجه آلمان تلاش زیادی برای موفقیت مذاکرات ایران و ۱+۵ کرد، گفت: «تجربه ما آلمانی‌ها نشان می‌دهد که امنیت و رفاه، از طریق مذاکره و گفت‌وگو حاصل می‌شود و درگیری و جنگ، رفاه به دنبال ندارد.» قائم‌مقام صدراعظم آلمان با تاکید بر اینکه دستیابی به تفاهم پس از بحران ۱۳ ساله نیز از گفت وگو به دست آمد، ادامه داد: «پس از برداشته شدن تحریم‌ها، می‌توانیم روابط اقتصادی را از سر بگیریم.» او بر این موضوع نیز تاکید کرد که شرکت‌های آلمانی به دنبال همکاری‌های اقتصادی ماندگار و پایدار هستند، و خودروسازی، پتروشیمی، انرژی‌های نو، بهره‌وری انرژی و محیط‌زیست از جمله بخش‌هایی به شمار می‌روند که شرکت‌های آلمانی آماده همکاری در این بخش‌ها با ایران هستند. در این باره رویترز نیز نوشته است که سفر معاون صدراعظم آلمان به همراه نمایندگان گروه‌های صنعتی و مقامات شرکت‌های آلمانی به تهران، این پیام قوی را ارسال می‌کند که آلمان خواهان احیای هر چه سریع‌تر روابط سیاسی و اقتصادی با ایران است.