یک شرکت انگلیسی موسوم به «وسلز ولیو» (ارزش نفتکش‌ها) که موقعیت ناوگان نفتکش‌های اقیانوس‌پیما را رصد می‌کند در جدیدترین آمار، تعداد بشکه‌های نفت ذخیره شده ایران روی دریا را ۵۶ میلیون و ۷۳۴ هزار و ۵۹۵ بشکه برآورد کرده است که معادل هفت میلیون و ۷۴۰ هزار و ۵۴ تن برآورد می‌شود.

این در حالی است که هلنیک شیپینگ‌نیوز می‌نویسد، واضح است که هیچ راهی برای پی بردن به مقدار دقیق نفت ذخیره ایران وجود ندارد اما محاسبات نشان می‌دهد که ۵۰ میلیون بشکه رقم بسیار محتملی برای نفت ذخیره‌شده ایران در نفتکش‌های شناور است. این شرکت اعلام کرد که ایران پنجمین دارنده ناوگان نفتکش‌های غول‌پیکر دارای ذخیره نفت در جهان است. به گزارش «ایسنا» در روزهای اخیر اخبار و گزارش‌های زیادی درباره میزان نفت ذخیره شده ایران در نفتکش‌های شناور منتشر شده است.

برخی منابع خارجی مقدار این ذخایر را ۳۰ تا ۴۰ میلیون بشکه اعلام کرده‌اند. بیشتر برآورد‌ها نشان می‌دهد که مقدار نفت خام و میعاناتی که ایران در نفتکش‌های شناور روی دریا دارد، حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون بشکه است که برای افزایش صادرات روزانه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بشکه در روز برای مدت ۶ ماه کافی است.

تحلیگران می‌گویند مطمئنا ایران قادر خواهد بود نفت ذخیره‌شده خود را روانه‌ بازار کند، اما این مقدار نفت برای ورود یک‌باره به بازار بیش از حد زیاد است و ایران در صورتی که قصد انجام فوری این کار را داشته باشد، باید سقوط قیمت‌ها را بپذیرد. اما نفت ایران تنها در خشکی نیست. ایران در زمان تحریم‌ها طی بیش از دو سال گذشته به تولید نفت ادامه داده و آنها را در نفتکش‌های عظیم موسوم به وی‌ال‌سی در نقاط مختلف ذخیره کرده است. ایران مقدار نفت ذخیره‌شده خود را تاکنون اعلام نکرده و آمارهای منتشر شده صرفا برآورد منابع خارجی بوده است. رویترز مقدار نفت ذخیره شده ایران در نفتکش‌ها را حدود ۴۰‌میلیون بشکه تخمین زده است.

اگر نفت ذخیره ایران وارد بازار اشباع شده کنونی شود حدودا روزانه ۲۵۰ هزار بشکه به عرضه جهانی نفت خواهد افزود و این امر برای چهار تا پنج ماه که همه آن فروخته شود، باعث کاهش بیش از پیش قیمت‌ها می‌شود.