سقوط سلبریتی‌ها در نظرسنجی‌ها
سلبریتی‌ها در حال شکست خوردن هستند. این را آخرین نظرسنجی‌ها در آمریکا نشان می‌دهد. جب بوش، برادر جورج دبلیو بوش و فرزند جورج بوش اول، یکی از این سلبریتی‌هاست که در نظرسنجی‌ها مکانی نامعلوم بین پنجم تا هشتم داشته است. اوضاع در دموکرات‌ها هم در حال چرخش است.

در حالی که به نظر می‌رسید هیلاری کلینتون در حال پیشی گرفتن از سایر رقبای خود است، اما پیرمردی سوسیالیست از این جبهه، در حال به هم زدن معادلات است. نام این شخص برنی سندرز است. او هر چند تنها در دو ایالت-البته دو ایالت کلیدی- از هیلاری کلینتون پیشی گرفته است، اما در کل آرای خود را به آرای بانوی نخست سابق این کشور نزدیک کرده است. برخی اعتقاد دارند هرچه به زمان معرفی نامزد نهایی دو جبهه نزدیک شویم، این جبهه‌بندی‌ها شفاف‌تر می‌شود و افرادی مانند ترامپ به زیر کشیده می‌شوند. برخی دیگر اما بر این باورند، انتخابات سال 2016 ممکن است سال شگفتی‌ها باشد. همانگونه که در سال 2008، نخستین شگفتی بزرگ تاریخ انتخاباتی ایالات‌متحده رقم خورد و نخستین سیاه‌پوست در این کشور توانست وارد کاخ سفید شود. با این وجود نگاهی به نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد دونالد‌ ترامپ در حال خلق شگفتی‌های مداوم است. شگفتی اول زمانی رقم خورد که او در نظرسنجی «SurveyUSA» توانست از هیلاری کلینتون پیشی بگیرد و حالا وی شگفتی دوم را رقم زده است.

در حالی که دونالد‌ترامپ به داشتن دیدگاه‌های نژادپرستانه متهم است و سخنان رکیکی نیز در مورد لاتین‌تبارها به کار برده است، در تازه‌ترین نظرسنجی وی توانسته آرای 25 درصد از سیاهپوستان آمریکا را برای خود به دست آورد. با احتساب این رقم، کاندیدای جنجالی جمهوری‌خواهان رکورد محبوبیت در میان سیاهان و لاتین تبارها را هم شکست. سیاهپوستانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند گفته‌اند بین هیلاری کلینتون و دونالد‌ترامپ، این مرد جنجالی را انتخاب خواهند کرد. پیشتر نیز برخی هشدار داده بودند که جامعه سیاه‌پوستان به هیلاری کلینتون تمایلی ندارد و احتمال دارد این جامعه به برنی سندرز یا یکی از نامزدهای جمهوری‌خواهان رای بدهد.

در سال 2012 زمانی که باراک اوباما برای دور دوم خود را نامزد انتخابات کرد به جنگ میت رامنی رفت. اقتصاد آمریکا در بدترین شکل خود بود و سیاهپوستان آمریکایی نیز اصلا اوضاع و احوال مناسبی نداشتند. باوجود این مشکل، میت رامنی با شعارهای رشد اقتصادی‌اش تنها توانسته بود در نظرسنجی دانشگاه کانیتیکت، 6 درصد آرای جامعه سیاهان را از آن خود کند. این در حالی است که در دور نخست نیز جان مک‌کین در برابر اوباما نتوانسته بود آمار خوبی به دست آورد و تنها 4 درصد آرای جامعه سیاهپوستان را از آن خود کرده بود. زمانی که در سال 2004، جورج بوش دوم نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شد، او تنها با اختلاف اندکی بهتر از سایر جمهوری‌خواهان ظاهر شد و توانست در جامعه سیاهان مورد اقبال آنها قرار بگیرد. او در این سال توانست 11 درصد آرای جامعه سیاهان را برای خود دست و پا کند. این در شرایطی است که در سال 2000، رای سیاهان برای جورج بوش 9 درصد از کل آرا بوده است.
براساس نظرسنجی «SurveyUSA»، دونالد‌ترامپ در تاریخ مدرن آمریکا توانسته بهترین آمار را در جامعه سیاهپوستان به دست آورد.

با نگاهی به تاریخ انتخاباتی ایالات‌متحده، تنها کسی که توانسته ۱۲ درصد آرای سیاهپوستان را به دست آورد «باب دال» در سال ۱۹۹۶ بوده است. دونالد‌ ترامپ اما تاکنون به‌عنوان یک رکوردشکن در نظرسنجی‌های جمهوری‌خواهان ظاهر شده است و حتی باوجود اظهارات ضد لاتین‌تباری‌اش، توانسته در این جامعه نیز آمار قابل توجهی به دست آورد. براساس نظرسنجی «SurveyUSA»، وی توانسته ۳۱ درصد آرای مردم لاتین‌تبار را در نظرسنجی‌ها به دست آورد. این در حالی است که وی در یک سخنرانی در باب مبارزه با مهاجرت غیرقانونی گفته بود در لب مرز با مکزیک حصار خواهد کشید، زیرا به اعتقاد وی مکزیکی‌ها عده‌ای قاچاقچی و متجاوز به نوامیس آمریکا هستند که به‌طور غیرقانونی وارد خاک آمریکا می‌شوند. باوجود این اظهارات، وی در نظرسنجی اخیر توانسته آرای خوبی از لاتین‌تبارها به دست آورد. پیش‌تر، در سال ۲۰۱۲، رامنی توانسته بود ۲۷ درصد آرای لاتین‌تبارها را به دست آورد. البته این شانس هم برای جب بوش محفوظ است که وی نیز بتواند در میان لاتین‌تبارها رای خوبی به دست آورد. وی به‌دلیل اینکه همسر مکزیکی دارد در میان لاتین‌تبارها محبوبیت دارد. همچنین وی جزو معدود جمهوری‌خواهانی است که در برابر اصلاح قوانین مهاجرتی باراک اوباما، موضعی نرم و ملایم داشته است. بیشتر جمهوری‌خواهان به‌ویژه ترامپ و کارلی فیورینا، دو نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان، موضعی سخت در برابر این قانون داشته‌اند.

یک باز در تیم ترامپ
در شرایطی که ‌ترامپ همچنان در نظرسنجی‌ها شگفتی می‌آفریند و باوجود گاف‌های فراوانی که داشته است، سارا پیلین، یکی از بانفوذ‌ترین جمهوری‌خواهان ایالات‌متحده گفته است، دوست دارد در صورت انتخاب شدن دونالد‌ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده، به‌عنوان وزیر انرژی وی در کابینه او باشد. او در این مورد به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفته است: «حوزه انرژی، بچه من است و مایلم با ‌ترامپ کار کنم.» پیلین اعتقاد دارد گاز و نفت و سایر مواد کانی جزو نعمت‌های خدادادی است که خداوند به نوع بشر هدیه داده است تا از آن درست استفاده کند. پیشتر دونالد ‌ترامپ در یکی از سخنانش چراغ سبزی به سارا پیلین نشان داده و گفته بود دوست دارد در تیمی که برای دولت احتمالی‌اش خواهد بست، سارا پیلین هم عضوی از آن باشد.

پیلین بر این باور است که آمریکا باید در سیاست‌هایی که برای انرژی و گاز خود اتخاذ می‌کند، وابستگی خارجی خود را به کشورهای دیگر به‌ویژه کشورهای خاورمیانه کمتر کند. سارا پیلین یکی از تندروهای جمهوری‌خواه به حساب می‌آید که در امور خارجی هم نسبت به ایران دیدگاه ستیزه‌‌جویانه‌ای دارد. او جزو جمهوری‌خواهانی است که از توافق دولت اوباما با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور انتقاد کرده است. او در مصاحبه اخیرش با سی‌ان‌ان در این خصوص گفته است: «ما برد را با دستان خودمان به دشمن قسم‌خورده آمریکا تحویل دادیم. آنها بلافاصله پس از اینکه این پیروزی را به‌دست آوردند، ما را به استهزا گرفتند و می‌گویند ذره‌ای از دیدگاه‌های خود عقب نخواهند نشست.»

برنی سندرز، پیشی گرفت
در بحبوحه پیشتازی‌ ترامپ در دو جبهه داخل حزبی و ملی، جبهه دموکرات‌ها آبستن خبرهای تازه‌تری شده است. در شرایطی که برنی سندرز، نامزد سوسیال جمهوری‌خواهان که در نظرسنجی‌ها از هیلاری کلینتون عقب بود، در آخرین نظرسنجی در نیوهمپشایر از هیلاری کلینتون جلو زد و هم‌اینک وی رهبری حزب دموکرات‌ها را در نظرسنجی‌ها به‌دست گرفته است. در این نظرسنجی، برنی سندرز توانسته است با اختلاف ۹ امتیاز از هیلاری کلینتون پیشی بگیرد.

در شرایطی که هیلاری کلینتون با ۴۵ درصد آرا پیشتاز دموکرات‌ها بود، هم‌اینک ورق برگشته است و برنی سندرز با آرای ۴۱ درصدی در برابر آرای ۳۲ درصدی هیلاری کلینتون، بازی را در میانه راه به سود خود رقم زده است. البته در این میان برخی اعتقاد دارند که ممکن است با به میدان آمدن لیبرال‌ دموکرات ها، ورق دوباره به سود او بازگردد. در این میان گفته می‌شود، برنی سندرز با حمایت چپ‌های حزب دموکرات توانسته است در کمپین‌های انتخاباتی موفق ظاهر شود. این در حالی است که لیبرال‌ دموکرات‌ها فعلا دست‌ نگه داشته‌اند تا جو بایدن، معاون نخست باراک اوباما، تصمیم خود را برای حضور در انتخابات قطعی کند.

طیف لیبرال‌ها در حزب دموکرات میل به نامزدی جو بایدن دارند و بین هیلاری کلینتون و جو بایدن، از پیرمرد دموکرات‌ها حمایت خواهند کرد. هرچند که گفته می‌شود سن بالای جو بایدن ممکن است به‌عنوان نقطه آسیب او مطرح شود و وی نتواند در انتخابات حضور پیدا کند.

برخی دموکرات‌ها اظهار نگرانی کرده‌اند که با حضور بایدن او ممکن است رقابت را به یک نامزد جوان‌تر از خود از جبهه رقیب واگذار کند.

چرا هیلاری سقوط کرده است؟
سایت خبری نیویورک پست در خصوص سقوط هیلاری کلینتون نوشته است: در ماه ژوئیه هیلاری کلینتون توانسته بود اختلاف ۱۰ امتیازی خود را با سندرز حفظ کند، اما نحسی ماه سپتامبر دامنگیر وزیر سابق خارجه آمریکا شده و در حال حاضر کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون با یک سقوط آزاد مواجه شده است. این در حالی است که نیوهمپشایر در سال ۲۰۰۸ جزو مناطقی بود که وی توانسته بود باراک اوباما را در نظرسنجی‌ها جا بگذارد. در این ایالت همچنین جو بایدن، معاون اول باراک اوباما که هنوز به‌طور رسمی برای نامزدی اعلام آمادگی نکرده، یک رشد ۴ درصدی داشته و توانسته است میزان مقبولیت خود را در بین دموکرات‌ها به ۱۶درصد آرا برساند. برخی می‌گویند علت سقوط آزاد هیلاری کلینتون به رسوایی ایمیل‌هایش بازمی‌گردد. او در زمانی که متصدی وزارت امور خارجه آمریکا بوده است، به جای استفاده از یک ایمیل دولتی از یک ایمیل شخصی استفاده می‌کرده است.

گفته می‌شود وی به‌دلیل استفاده از ایمیل شخصی که به راحتی قابل هک شدن است، امنیت آمریکا را در دوره تصدی خود به خطر انداخته است. گفته می‌شود مانور جمهوری‌خواهان بر روی این موضوع و همچنین بحث کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی در دورانی که وی تصدی وزارت امور خارجه را بر عهده داشت، موجب شده است سقوط آرای هیلاری کلینتون به طرز بی‌سابقه‌ای ادامه داشته باشد. «تام بروکاو»، مجری سابق شبکه خبری «ان‌بی‌سی» می‌گوید: «به عقیده من هیلاری در دوره کاری خود اشتباه بزرگی مرتکب شده است.» او ادامه می‌دهد: «در حالی که وی توانسته بود رهبری حزب دموکرات‌ها را بر عهده بگیرد، اکنون با آشکار شدن این رسوایی در حال از دست دادن جایگاه خود است.»

آیا دود از کنده بلند می‌شود؟
در حالی که‌ ترامپ در رقابت‌های تن به تن با دموکرات‌ها پیشتاز نظرسنجی‌ها است ولی در ایالت آیووا از جو بایدن، معاون باراک اوباما عقب افتاده است. در نظرسنجی اخیر‌ترامپ با رای ۴۸ درصدی در برابر هیلاری ۴۳ درصدی توانسته است در این ایالت از بانوی نخست سابق ایالات‌متحده پیشی بگیرد. همچنین وی در رقابت با برنی سندرز، با اختلاف یک امتیاز؛ یعنی ۴۶ در برابر ۴۵ درصد آرا توانسته است وی را جا بگذارد، اما در مقایسه با جو بایدن، مردم آیووا رای پیروزی را به بایدن داده‌اند و وی توانسته است با آرای ۴۹ درصدی در برابر ۴۵ درصدی از ‌ترامپ پیشی بگیرد. همچنین در ایالت نیوهمپشایر همین وضعیت برای جو بایدن حاکم بوده است. او در این ایالت نیز توانسته است از دونالد‌ ترامپ یک مغلوب بسازد و با اختلاف ۹ امتیازی؛ یعنی ۵۰ در برابر ۴۱ درصد، پیشتاز جمهوری‌خواهان را پشت‌سر بگذارد. در شرایطی که در این دو ایالت همه‌چیز به سود بایدن رقم خورده است او هنوز به‌طور رسمی آمادگی خود را برای رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۱۶ اعلام نکرده و وی تنها به گفتن این جمله بسنده کرده است که «هنوز نمی‌تواند با قاطعیت بگوید قصد ورود به انتخابات را دارد.»

دموکرات‌ها اعتقاد دارند در صورت معرفی ترامپ به‌عنوان نامزد نهایی جمهوری‌خواهان، باید جو بایدن را به جنگ وی فرستاد؛ زیرا این دسته بر این باورند گاف‌های هیلاری کلینتون ممکن است در مناظرات و رقابت‌های انتخاباتی دامن وی را بگیرد و او نتواند در برابر ترامپ موفق ظاهر شود، اما جو بایدن به‌عنوان یکی از کارکشته‌ترین دموکرات‌ها می‌تواند از پس ترامپِ پوپولیست بربیاید
.
نظرسنجی‌های اخیر هم در سطح ملی نشان می‌دهد او تنها کسی است که هنوز اعلام رسمی نکرده که آیا قصد حضور در انتخابات را دارد یا نه اما توانسته ترامپ را در نظرسنجی‌ها پشت‌سر بگذارد.