دنیای اقتصاد: شهرهای اصفهان و شیان چین دو تفاهمنامه همکاری در زمینه مشارکت در منطقه اقتصادی دایتو شیان و توسعه گردشگری سلامت امضا کردند.

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، براساس یکی از این تفاهمنامه ها، مسئولان شهر شیان در مرکز اقتصادی جاده ابریشم واقع در منطقه «دایتو» محلی را بصورت رایگان در اختیار شهرداری اصفهان قرار خواهند داد تا در این مکان صنایع دستی اصفهان عرضه شود. براساس تفاهمنامه دوم طرفین متعهد شدند در زمینه توسعه گردشگری سلامت از جمله طب سنتی و سوزنی و تبادل استاد، پزشک و برگزاری کارگاههای مشترک با یکدیگر همکاری کنند.

این دو تفاهمنامه در حضور «مهدی جمالی» شهردار اصفهان و «دینگ جیانگ» نایب رئیس کمیته اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و مشورتی شهر شیان به امضای «سیدمرتضی حسام نژاد» قائم مقام شهردار اصفهان در امور سرمایه گذاری و مشارکت ها و «لایو چن» رئیس منطقه اقتصادی شهر شیان همچنین « علی قاسم زاده» معاون فرهنگی شهرداری اصفهان و «یون شیا دونگ» رئیس کمیته منطقه ای باکیو شهر شیان رسید. شایان ذکر است، شهرشیان مرکز استان شا آنکسی در مرکز چین است و با قدمت تاریخی بیش از سه هزار سال، یکی از چهار پایتخت باستانی چین به حساب آمده است. این شهر از قدمت تاریخی و فرهنگی بالایی برخوردار و پایانه شرقی جاده ابریشم به حساب می آمده است.

جمعیت شهر شیان با حومه بیش از هشت میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر می باشد. شهرداری اصفهان از سال 1982 با شهر شیان چین، نخستین پیمان خواهر خواندگی را امضا کرد. اصفهان با شهرهای شیان چین، کوالامپور مالزی، فرایبورگ آلمان، فلورانس ایتالیا، یاش رومانی، بارسلون اسپانیا، ایروان ارمنستان، کویت کویت، هاوانا کوبا، لاهور پاکستان، سن پترزبورگ روسیه، داکار سنگال و بعلبک لبنان قرارداد خواهرخواندگی دارد. خواهرخواندگی قراردادی است بین سران مملکتی یا سران دو شهر که برای ایجاد همبستگی و اتحاد بیشتر انسانی و فرهنگی بسته می شود.معمولا دو شهر برای خواهر خواندگی باید دارای تشابهاتی باشند مثلا دو شهر تاریخی، دو شهر علمی یا دانشگاهی و یا دو بندر و یا حتی دو سمبل مشترک باشند که این انگیزه را ایجاد کند. رونق و رواج گردشگری بین دو شهر خواهرخوانده و نامگذاری متقابل نام خیابانهایی به نام شهر خواهر خوانده از جمله نتایج اعلام خواهرخواندگی شهرهاست.