به نقل از خبرگزاری رویترز، هنیه در سخنرانی امروز خود در شهر«غزه»در این باره تصریح کرد: «ما باید آغاز انتفاضه ای را علیه دشمن صهیونیستی اعلام و در این خصوص اقدام کنیم. روز ۸ دسامبر (جمعه ۱۷ آذر) اولین روز انتفاضه علیه اشغالگر و &#۳۹;روز خشم&#۳۹; است.»

وی فلسطینی ها، مسلمانان و اعراب را به اتحاد علیه تصمیم اخیر آمریکا فراخواند و اعلام کرد: 

«ما به همه اعضای حماس و شاخه های آن دستور داده ایم که برای هرگونه دستور یا فرمان جدید که ممکن است برای مقابله با این خطر استراتژیک به آنها اعلام شود، کاملا آماده باشند.این خطری است که قدس و فلسطین را تهدید می کند.»

وی تاکید کرد: «قدس یکپارچه، عربی و مسلمان و پایتخت دولت فلسطین و تمامی فلسطین است» و از «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواست تا از مذاکرات صلح با رژیم صهیونیستی و اعراب خارج شود تا دولت ترامپ منزوی شود. 

هنیه در این باره گفت: «باید اعلام شود که توافق موسوم به صلح، یک بار برای همیشه به خاک سپرده شده و چیزی به اسم شریک برای صلح در فلسطین وجود ندارد.» 

به گزارش ایرنا، به دنبال تصمیم اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و شروع روند انتقال سفارت این کشور از تل آویو به این مکان مقدس، درگیری ها در سرزمینهای اشغالی شدت گرفته است. مقامات بسیاری از کشورهای جهان از جمله فرانسه، انگلیس و عربستان سعودی که متحدان کلیدی آمریکا هستند، این اقدام را محکوم و یا آن را اشتباهی استراتژیک دانسته اند. 

کنگره آمریکا در ۲۳ اکتبر سال ۱۹۹۵ این طرح را تصویب کرده است اما تاکنون دولت های مختلف آمریکا از آن زمان تاکنون از اجرای این مصوبه کنگره امتناع کرده بودند. دونالد ترامپ بر اساس وعده هایش در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اعلام کرده است که مصوبه انتقال سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس اجرا می کند.

«اورشلیم» یا «قدس» شهری در فلسطین اشغالی است که «مسجدالاقصی» نخستین قبله مسلمانان را در خود جای داده، سومین شهر مقدس مسلمانان (پس از مکه مکرمه و مدینه منوره و مقدس‌ترین شهر جهان نزد یهودیان و مسیحیان است. این شهر، از مراکز زیارتی ادیان ابراهیمی است و هر یک از این ادیان، آثار و ساختمان‌هایی در آن دارند. این شهر که خاستگاه دین یهودی و مسیحیت است، اکنون در اشغال کامل رژیم صهیونیستی است و گرچه پایتخت رسمی این رژیم شهر «تل آویو» است اما آنها «قدس» را پایتخت ابدی خود می‌ دانند که این ادعا تاکنون از سوی سازمان ملل و بسیاری از کشورهای جهان به رسمیت شناخته نشده است.

قدس به لحاظ موقعیت ژئوپلتیک نیز همواره برای مردم و حکومتهای منطقه اهمیت بسیاری داشته و این شهر در دوره‌های قدیم گذرگاه ارتباطی میان آفریقا، اروپا و آسیا بوده است. وجود اماکن مذهبی سه دین ابراهیمی اسلام، یهودی و مسیحی مانند مساجد «قبة الصخره»، «مسجد الاقصی» و اماکن مقدس دیگر بر اهمیت این شهر و جایگاه منطقه ای و بین المللی آن افزوده است وموجب شده تا از دیرباز حکمرانی، حاکمیت و تسلط سیاسی نیز مطلوب قدرت های بزرگ هر دوره تاریخی باشد. به همین دلیل، این مکان و مناطق پیرامون آن همواره شاهد جنگ ها و منازعات متعدد و دیرپا بوده است. بنابر تاریخ مکتوب، این منطقه در دوره‌های اخیر و در بیشترین دوره زمانی، تحت حاکمیت مسلمانان بوده است و اکثریت ساکنان آن، عرب و مسلمان بوده‌اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.