شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

آخر هفته

  • آینده سعودی‌ها

  • معادله بی‌جواب اصلاحات بن سلمان

    به نظر می‌رسد تحولات منطقه و جهان در جهت اهداف، سیاست‌ها و رویکرد هیات حاکمه عربستان نباشد؛ زیرا حکام سعودی با اتخاذ رویکرد فعلی، خود را در موضع متناقض قرار داده‌اند. بن سلمان از یکسو برای دسترسی به اهداف جاه طلبانه ۲۰۳۰ نیاز به آرامش، ثبات و تخصیص بهینه منابع جهت حل مشکلات داخلی دارد و از سویی دیگر سیاست خارجی تنش‌زایی در پیش گرفته است، سیاستی که با این اهداف تناقض دارد. تحلیلگران مسائل عربستان همواره با این سوال بی‌پاسخ مواجه هستند «چرا کشوری که در داخل قصد اصلاح دارد کماکان در سیاست خارجی برای خودش جبهه‌ای متخاصم تعریف می‌کند.»
  • عکس خبری

  • ترافیک سنگین نوع دوستی

    در روزهایی که سرمای پاییزی روز به روز بیشتر می‌شود اما همدلی و همدردی مردم سراسر ایران با زلزله‌زدگان کرمانشاه موجب شده تا علاوه بر زنده شدن امید در دل مردم حادثه‌دیده، گرمای زندگی هم آرام آرام در رگ‌های هموطنان زلزله‌زده غرب کشور به جریان بیفتد. در این میان نقش بی‌بدیل شبکه‌های اجتماعی در ایجاد همدلی میان مردم برای کمک به زلزله‌زده‌ها موجب شد تا هر روز که از زمین‌لرزه ویرانگر می‌گذرد در کنار کمک‌های دولتی و هلال‌احمر، کمک‌های بیشتری هم از سوی جمعیت‌ها و خیریه‌ها در کنار پویش‌های مردمی به اهالی کرمانشاه برسد.
  • ناکامی ریاض در اتهام‌زنی علیه ایران

    در کنار برخی گزارش‌ها از کناره‌گیری قریب‌الوقوع پادشاه سعودی و جانشینی محمد بن‌سلمان، پسر ۳۲ ساله‌اش، تصفیه حساب‌های سیاسی در ریاض همچنان ادامه دارد و مقام‌های عربستان سعودی در ادامه آنچه طرح مقابله با فساد خوانده‌اند، شماری دیگر از نظامیان بلندپایه این کشور را بازداشت کرده‌اند. در این میان اگرچه برخی منابع خبری مدعی اقدام چند نظامی به ترور ولیعهد جوان شدند اما برخی تحلیلگران، سرکوب‌های داخلی و بازداشت مقامات بلندپایه را در ادامه تصفیه مخالفان پادشاهی ولیعهد جوان ارزیابی کردند.
  • پایان سیطره داعش

    ۴ سال پیش زمانی که گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش با اعلام موجودیت خود ابعاد جدیدی از ایجاد وحشت، خونریزی و بی‌رحمی در تاریخ جهان ترسیم کرد، شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که روزی بساط سیطره این گروه نوظهور که به حالت برق‌آسایی درحال گسترش بود از کشور سوریه جمع شود.
  • مکرون علیه ایران؟

    اگرچه زمان دقیق سفر امانوئل مکرون به ایران هنوز مشخص نشده است اما مناسبات سیاسی میان تهران و پاریس طی روزهای گذشته به‌دلیل اظهارات رئیس‌جمهوری فرانسه وارد فاز تازه‌ای شده و در این میان مشاور رهبری در امور بین‌الملل به مکرون هشدار داده است که در امور راهبردی ایران دخالت نکند. رئیس‌جمهوری فرانسه جمعه در اجلاس اتحادیه اروپا در گوتنبرگ سوئد خواستار شفاف‌سازی درخصوص «راهبرد ایران در برنامه موشکی بالستیک» شد. مکرون همچنین مدعی شد که ایران باید «سیاستی کمتر تهاجمی» در منطقه اتخاذ کند. رئیس‌جمهوری فرانسه که این روزها نقش فعال‌تری در منطقه خاورمیانه پیدا کرده است، همچنین پیش‌تر در حاشیه سفر اخیر خود به امارات متحده عربی از ضرورت آغاز مذاکرات موشکی با ایران سخن گفته بود.
  • بست‌نشینی یا شانتاژ تبلیغاتی!

    در روزهایی که ایران عزادار زلزله‌زدگان کرمانشاه بود، نمایش سیاسی سه تن از یاران محمود احمدی‌نژاد که با انتشار بیانیه‌ای از سوی آنها، بست‌نشینی در حرم شاه عبدالعظیم حسنی(ع)عنوان شد، بازتاب وسیعی در میان رسانه‌های خبری و افکار عمومی داشت.
  • مسکن مهر در سیبل اختلافات

    اختلاف‌نظر درباره کیفیت مسکن مهر ساخته شده در دولت‌های نهم و دهم حالا با گذشت بیش از یک هفته از زلزله ویرانگر کرمانشاه، اگر به اندازه خود زلزله ۳/ ۷ ریشتری اهمیت پیدا نکرده باشد، کمتر از آن هم مورد توجه رسانه‌ها و افکارعمومی قرار نگرفته است.
  • پرواز سکه در آسمان اونس

    درحالی‌که قیمت جهانی اونس طلا همچنان به نوسانات خود ادامه می‌دهد اما اغلب تحلیلگران با توجه به المان‌های موجود در بازارهای جهانی پیش‌بینی می‌کنند که روند افزایشی قیمت فلز زرد حداقل تا پایان این سال میلادی همچنان ادامه داشته باشد. چراکه پس ازشکستن مرز روانی ۱۲۹۰ دلار برای هر اونس این احتمال وجود دارد که به‌زودی قیمت طلا تا ۱۳۰۰ دلار افزایش یابد.
  • حریری بر سر دوراهی استعفا!

    سرانجام دو هفته پس از کشمکش‌های فراوان بر سر استعفای سعد حریری در عربستان سعودی، هواپیمای نخست‌وزیر مستعفی در فرودگاه پاریس نشست تا او و همسرش در میان تشریفات کاخ الیزه مهمان رئیس‌جمهوری فرانسه شوند. سفر سعد حریری به فرانسه در شرایطی صورت گرفته که پیش از این میشل عون رئیس‌جمهوری لبنان به آل‌سعود تا روز یکشنبه فرصت داده بود تا حریری را به لبنان بازگرداند تا در‌باره استعفای وی به رایزنی و بررسی بپردازند. در غیر این صورت، کار را به مجامع قانونی خواهد کشاند. عون پیش‌تر نیز گفته بود اگر قرار است استعفایی انجام شود باید در خاک لبنان باشد نه ریاض.
  • جزیره‌های کمک‌رسانی تلگرامی در زلزله کرمانشاه

    زلزله ورزقان که آمد، ‌شبکه اجتماعی محبوب و غالب ایرانیان فیس‌بوک بود. امدادگران مردمی با کمک این شبکه توانستند همدیگر را پیدا کنند و برای کمک به مناطق زلزله‌زده هماهنگ شوند. فیس‌بوک اگرچه امکان تعامل کاربرانش را فراهم می‌کرد، اما رسانه‌ای نبود که بتواند فعالیت‌های گروهی و تعاملی را به‌طور کامل پشتیبانی کند. بخش مهمی از تفاوت زلزله کرمانشاه با زلزله ورزقان به لحاظ بازنمایی رسانه‌ای است و این تفاوت به‌خاطر تفاوت در رسانه و ابزار ارتباطی غالب است.
  • سه چشم‌انداز طلای جهانی

    روند قیمت اونس طلا تا پایان سال‌جاری میلادی با در نظر گرفتن سه سناریو قابل بررسی است. سناریوی اول، زاویه دید افزایشی را دنبال می‌کند. تکیه نویسندگان این سناریو، بر افزایش بی‌اطمینانی‌های سیاسی و اقتصادی به ‌خصوص در اتمسفر واشنگتن، است. این گروه از تحلیلگران، تنش‌های ژئوپلیتیک و سیاسی مربوط به آمریکا را زمینه‌ساز افت دلار می‌دانند. با توجه به این اصل تاریخی که تضعیف دلار معمولا مورد استقبال افزایشی فلز زرد قرار می‌گیرد، پایه‌های سناریوی اول ریخته می‌شود.
  • سیاست‌های مبهم الیزه

    کاخ الیزه به رهبری امانوئل مکرون این روزها سعی دارد رهبری تحولات در خاورمیانه را عهده‌دار شود؛ رئیس‌جمهوری فرانسه از یکسو، میزبان سعد حریری، نخست‌وزیر مستعفی لبنان شده و از دیگرسو در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود، دونالد ترامپ، طرفین مدعی «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران و حزب‌الله در منطقه و لزوم مقابله با آن» شدند. همزمان قرار است تا چندی دیگر مکرون به ایران سفر کند که در صورت انجام این سفر، او نخستین رئیس‌جمهوری فرانسه خواهد بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران سفر می‌کند.
  • نمایش جدید احمدی نژادی‌ها

    نمایش‌های محمود احمدی‌نژاد و یاران نزدیکش برای حضور دائمی در رسانه‌ها تمامی ندارد. اگر فروردین ماه سال‌جاری او و یارانش با ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری، نمایشی جنجالی درستاد انتخابات اجرا کردند، این بار بست‌نشینی در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) را در کارنامه تحرکات عجیبشان درعرصه سیاسی کشور ثبت کرده‌اند. ۵ روز بست‌نشینی که از ۲۴ آبان ماه اغاز شد و سرانجام ۲۸ ابان با صدور اطلاعیه‎ای پایان یافت.
  • دموکراسی کمتر؛ اقتصاد مدرن‌تر

    «عربستان را به اسلام میانه رو بازمی گردانم» این جمله را «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی گفت تا تاکید کند به دنبال تغییر در پادشاهی سعودی است، ‌تغییری از جنس اصلاحات اقتصادی، اجتماعی و البته سیاسی.
  • اصلاح‌طلب رادیکال

    با عنوان «ام بی‌اس(MBS)» یا «آقای همه چیز» شناخته می‌شود. به‌عنوان پسر مورد علاقه پادشاه عربستان در مسیر به دست گرفتن قدرت در عربستان سعودی حرکت می‌کند. با این حال، نقشی که محمد بن‌سلمان در ریاض بازی می‌کند دو وجه دارد؛ یکی اصلاح‌گر و دیگری تندرو. تعداد کمی در خارج از عربستان پیش از آنکه ملک سلمان در سال ۲۰۱۵ در این کشور به قدرت برسد چیزی درباره «محمد بن‌سلمان» شنیده بودند اما از آن زمان شاهزاده ۳۲ ساله به پرنفوذترین شخصیت سیاسی در یکی از بزرگ‌ترین کشورهای صادرکننده نفت در جهان تبدیل شد. محمد بن‌سلمان در ۳۱ اوت سال ۱۹۸۵ به دنیا آمد، وی بزرگترین فرزند پسر سومین همسر سلمان بن‌عبدالعزیز آل‌سعود است. محمد بن‌سلمان پس از آنکه مدرک لیسانسش را در رشته حقوق و از دانشگاه «ملک سعود» در ریاض دریافت کرد، در چندین سمت حکومتی نیز مشغول به‌کار شد.
  • همه علیه محمد

    چه او را خطرناک‌ترین شخصیت سیاسی جهان بنامند چه جوانی بلندپرواز و اصلاح‌گر یا حتی تندرو،‌ محمد بن‌سلمان سکان قدرت را در عربستان سعودی به دست گرفته است و هرروز بر میزان نفوذ و قدرت وی در این کشور افزوده می‌شود. محمد بن‌سلمان با در پیش گرفتن سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی پویا و مدرن در عربستان سعودی خود را برای به دست گرفتن حکومتی در این کشور آماده می‌کند که بتواند در امنیت کامل و در سایه سرکوب منتقدان و مخالفانش یکه‌تازی کند و عربستان را به نقطه دلخواه خود پیش ببرد. ریاض بر این باور است که با دست و پا کردن یک متحد منطقه‌ای مثل اسرائیل و از سوی دیگر ایجاد یک دشمن منطقه‌ای مانند ایران می‌تواند در سایه کسب قدرت در منطقه سیاست‌های خود را نیز درون این کشور به پیش ببرد. سیاست‌هایی که شاید به ظاهر جلب‌توجه کند و چشم هر ناظری را به خود متمرکز کند اما در دل خود سوالات بسیاری را ایجاد می‌کند.
  • دوئل با شمشیر شکسته

    محمد بن سلمان سنگ بنای مخالفت با تهران را از همان نخستین روزهای حضورش در قدرت در عربستان سعودی گذاشت و روزی نبود که شاهزاده جوان اتهامات و ادعاهای بی‌پایه و اساس خود را علیه ایران تکرار نکند و به یارگیری منطقه‌ای و جبهه‌سازی علیه تهران اقدام نکند. از سیاست‌های منطقه‌ای تهران تا برنامه هسته‌ای کشورمان همگی به نقاط خشم و عصبانیت شاهزاده جوان تبدیل شده و ریاض تا توانست در این زمینه مانع‌تراشی کرد تا این عربستان سعودی باشد که یگانه قدرت منطقه‌ای لقب بگیرد.
  • بازهای سعودی

    محمد‌بن‌سلمان در قبال کشورهای عربی منطقه خاورمیانه دو سیاست را دنبال می‌کند، کشورهای منطقه یا در جبهه سعودی قرار دارند یا در جبهه رقیب منطقه‌ای این کشور یعنی ایران حضور دارند. شاهزاده جوان سعودی هنوز جای پای خود را در قدرت در عربستان سعودی محکم نکرده بود که در قالب وزیر دفاع عربستان دستور حمله به یمن را صادر کرد تا نشان دهد مماشاتی در زمین درگیری‌های منطقه‌ای با رقیب سرسختش ندارد. جنگ یمن در میان بهانه‌ها و اتهامات بسیاری که متوجه ایران بودبه راه انداخته شد با این هدف که مانع از نفوذ ایران در نزدیکی مرزهای خود شود و نیروهای حوثی مورد حمایت ایران را تضعیف کند.
  • تولد قانون از دل نزاع‌های سیاسی بی قاعده

    ثبات قوانین اقتصادی از جمله مهم‌ترین عوامل کاهش ریسک اقتصادی و ایجاد اطمینان و اعتماد برای حضور سرمایه‌گذاران و توسعه اقتصادی است. تغییرات قوانین در کشورهای توسعه یافته عمدتا در کوتاه‌مدت رخ می‌دهد و علامت‌دهی منفی را برای فعالان اقتصادی در بر دارد. از سوی دیگر تورم قوانین نیز فضای لازم برای فعالان اقتصادی را غیر‌شفاف کرده و آنان را دچار سردرگمی می‌کند. به عقیده کارشناسان حقوقی در ایران نه تنها تورم قوانین اقتصادی مانعی برای توسعه اقتصادی بوده بلکه تغییرات مستمر آنها نیز فعالان اقتصادی را به سوی محافظه‌کاری سوق داده و آنان را ترسانده است. در این رابطه گفت‌وگویی با کامبیز نوروزی حقوقدان داشتیم تا ریشه‌های تغییرات مستمر قوانین و مقررات در ایران را بررسی کنیم
  • ریشه‌های بی‌ثباتی قوانین و مقررات

    بی‌ثباتی قوانین و مقررات موجب افت کیفیت نظام تصمیم‌گیری و فضای کسب و کار می‌شود، نااطمینانی به آینده را افزایش می‌دهد و موجب افزایش هزینه‌های معاملاتی می‌شود. بر کیفیت نظام حکمرانی اثر منفی شدید می‌گذارد. از سویی فرآیند تصمیم‌گیری را دچار شوک‌های پی‌در‌پی می‌کند. عمر رویه‌های تصمیم‌گیری را کوتاه می‌کند. از سوی دیگر، در مرحله اجرای تصمیم‌های اخذ شده، ضمانت اجرایی چندانی با جابه‌جایی قوانین و مقررات وجود ندارد. این پدیده، در اصل، موجب تضعیف تنفیذ قراردادها می‌شود که یکی از شروط مهم کاهش نااطمینانی به آینده است.
  • قانون‌گذاری در حکمرانی خـــوب

    پیش‌بینی‌پذیری به‌عنوان یک معیار مهم حکمرانی خوب اصلی بنیادین در روابط دولت با ملت و نیز رابطه دولت با دولت‌های دیگر شناخته می‌شود. رابطه نخست موضوع سیاست داخلی کشورهاست و عموما به دلیل ناهمترازی طرفین رابطه و اقتدار دولت وجه حقوقی دارد و رابطه‌ دوم ناظر به روابط خارجی است که به دلیل همترازی طرفین رابطه و فقدان اقتدار برتر بین‌المللی، در قالب سیاست خارجی دنبال می‌شود و عموما بدون وجه حقوقی است. در این یادداشت به موضوع پیش‌بینی‌پذیری در درون واحد سیاسی دولت- ملت ایران می‌پردازم.
  • نقد زیبایی

    جراحی‌های زیبایی شاید عمر زیادی نداشته باشند اما در دهه اخیر به شدت مورد اقبال قرار گرفته‌اند و این استقبال عمومی موجب شده‌ است، زیبایی به صنعتی سودآور تبدیل شود. صنعتی که هرچند قدمت زیادی داشته اما امروزه دامنه گسترده‌ای یافته و طیف وسیعی از مواد آرایشی و بهداشتی گرفته تا انواع عمل‌ها و جراحی‌های پلاستیک را در بر می‌گیرد.
  • تغییر الگوی وجاهت خاورمیانه‌ای

    جمعیت جوان خاورمیانه موجب شده است برای فروش کالاهای زیادی مستعد باشد. از جمله این محصولات می‌توان به مواد آرایشی و بهداشتی اشاره کرد، هرچند علاوه بر جوانی به علل دیگری همچون سطوح نسبتا متوسط به بالای قدرت خرید نیز می‌توان اشاره کرد. این موارد در کنار علل فرهنگی موجب‌شده است خاورمیانه تبدیل به یکی از مناطق مهم در صنعت زیبایی شود. براساس گزارش‌هایی که یورومانیتور ارائه کرده است، فروش محصولات مرتبط با این صنعت، در سال ۲۰۱۳ در تمام این منطقه به‌جز امارات و قطر، نرخ رشد دو رقمی را تجربه کرده است. بر همین اساس فروش چنین محصولاتی در سال ۲۰۱۳ در میان کشورهای عرب شورای همکاری خلیج‌فارس افزایش ۹ درصدی یافت و عمده رشد آن مرتبط با محصولات آرایشی بود که رشد حدود ۱۲ درصدی داشت.
  • بازار ۲/ ۲ میلیارد دلاری لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران

    بازار مصرف لوازم آرایشی در طول سال‌های اخیر رونق بسیاری گرفته است و مقدار قابل‌توجهی از این میزان تقاضا شده به‌وسیله واردات تامین می‌شود. تولید‌کنندگان داخلی با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند و ازسوی دیگر بسیاری از شهروندان با بی‌اطلاعی از کیفیت و اصالت کالا‌های موجود در بازار به مصرف کالاهای وارداتی تقلبی رو آورده‌اند. محدودیت‌های فرهنگی برای تبلیغات کالای آرایشی در راستای تلاش برای به‌دست آوردن بازار مناسب در داخل و خارج کشور از یکسو و تبلیغات مستمر برندهای خارجی در شبکه‌های ماهواره‌ای ازسوی دیگر عملا شرایطی را به‌وجود آورده است که قوانین و مقررات دست‌های تولید‌کننده داخلی را بسته و محیط رقابتی نابرابری را بر آنان تحمیل می‌کند. با این حال نهادهایی چون انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی درصدد رفع موانع موجود برای تولید‌کنندگان خارجی و جلوگیری از ورود کالاهای بی‌کیفیت و تقلبی به کشور هستند. در این راستا برای بررسی دقیق‌تر بازار کالاهای آرایشی و بهداشتی و چالش‌های تولید‌کنندگان داخلی با مهندس فروزش دبیر انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی گفت‌وگو کردیم.
  • بازار داغ زیبایی‌های مصنوعی

    در سال‌های اخیر روند رو به رشد انواع جراحی‌های زیبایی در کشور ما قابل مشاهده است، با این حال به نظر می‌رسد به رغم گسترش چشمگیر آن در ایران، تقاضا برای جراحی‌های زیبایی در سراسر نقاط جهان رو به افزایش است. براساس گزارشی که «انجمن بین‌المللی جراحی‌های پلاستیک زیبایی» اخیرا منتشر کرده است، چنین جراحی‌هایی در کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا، برزیل، ژاپن، ایتالیا و مکزیک به شدت در حال زیاد شدن است. ایالات متحده آمریکا در این رتبه‌بندی با بیش از ۲/ ۴ میلیون عمل و ۹/ ۱۷ درصد از کل عمل‌های زیبایی در جهان، رتبه نخست را دارد. این در حالی است که برزیل با حدود ۵/ ۲ میلیون عمل ۷/ ۱۰ درصد، ژاپن با ۱۴/ ۱ میلیون عمل ۸/ ۴ درصد، ایتالیا با حدود ۹۵۸ هزار عمل ۱/ ۴ درصد و مکزیک نیز با ۹۲۳ هزار عمل ۹/ ۳ درصد در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.
  • آیا دادن وام ۴ درصدی امکان‌پذیر است؟

    وقتی پای صحبت با تولیدکنندگان داخلی در حوزه‌های مختلف بنشینید یکی از مهم‌ترین مشکلات خود را نبود نقدینگی یا به‌عبارت ساده نبود پول کافی برای توسعه تولیدات خود بیان می‌کنند. وجود نقدینگی کافی به‌خصوص در صنایعی که هزینه اولیه و ثابت بالایی دارند یا حجم زیادی از سرمایه آنها دائما در حال گردش و دست به دست شدن است، یکی از فاکتورهای مهم در توسعه تولید در اقتصاد هر کشور است. برای مثال اگر شما بخواهید یک کارخانه تولید کفش راه‌اندازی کنید و طبق محاسبات و برآوردهای خود، پیش‌بینی کنید این طرح حتما سودآور خواهد بود، موجب اشتغال عده زیادی می‌شود و حتی می‌توان به صادرات آن و ارزآوری برای کشور نیز امیدوار بود. تا این مرحله طرح تولیدی شما صرفا یک پیشنهاد است، برای تحقق آن باید پرسید آیا پول لازم برای اجرای آن را دارید؟ شاید شما برای اجرای آن نیاز به چند میلیارد پول داشته باشید اما مطمئن هستید که با داشتن این پول ظرف چند سال اصل و فرع آن را باز خواهید گرداند.
  • اهمیت‌ سیاست‌گذاری مناسب اقتصادی در توسعه

    ساده‌ترین تعریف از علم اقتصاد در واقع بیان این موضوع است که تمایلات انسان شامل دامنه‌ای وسیع از خواسته‌ها در زمینه‌های مختلف است که تقریبا نمی‌توان انتهایی برای آن متصور بود. اما ساختار دنیای پیرامون، شامل منابعی محدود در طبیعت است و نمی‌تواند پاسخگوی تمامی این نیازها باشد. در این میان اقتصاد علمی است که به مدیریت این عدم‌توازن بین خواسته‌های نامحدود بشری و منابع محدود می‌پردازد. هر کشوری که توانایی بیشتری در تولید کالاها و خدمات مورد نیاز بشر داشته باشد در حقیقت از قدرت اقتصادی و سیاسی بیشتری برخوردار است، چون می‌تواند رفتار تعداد بیشتری از افراد را مدیریت کند. برای مثال تصور کنید برنج یک کالای ضروری برای کشور ما است که نقشی بسیار مهم در سبد غذایی مردم دارد. اگر ما در تامین برنج به واردات از کشور چین وابسته باشیم در حقیقت بخشی از قدرت کنترل را به این کشور واگذار کرده‌ایم، کافی است در اثر یک تنش سیاسی چین بخواهد واردات برنج به ایران را قطع کند، چه اتفاقی می‌افتد؟ قیمت برنج به‌شدت افزایش می‌یابد و بسیاری از مردم کشور در تامین سبد غذایی خود دچار مشکل می‌شوند.
  • شروع تغییرات اقلیمی شهرها با مقیاس کوچک

    تطبیق با اثرات تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی یک چالش عمده برای شهرها در سراسر جهان است. بیش از ۸۰ درصد جمعیت ایالات‌متحده و ۵۰ درصد کسانی که در شهرهای مختلف جهان زندگی می‌کنند، در مناطق ساحلی آسیب‌پذیر هستند. اما مدیران شهری باید چه نوع نگرش برنامه‌ریزی را اخذ کنند؟
  • پویش سبز

    فرهنگ‌سازی و آموزش جزو اصول بسیار لازم و ضروری برای آگاهی از مسوولیت هر فرد در زمینه حفظ محیط‌زیست است.در هفته آخر آبان‌ماه نیز سمن‌ها و فعالان محیط‌زیستی درسرتاسر ایران فعالیت‌ها و برنامه‌های خاصی را پیگیری کردند که کمک‌رسانی به هموطنان زلزله‌زده در کرمانشاه و ابراز همدردی با بازماندگان، از مهم‌ترین آ‌ن‌ها به‌شمار می‌رود. به رسم هر هفته تلاش داریم در قرارسبز رسانه‌ای برای تمام فعالان محیط‌زیست کشور باشیم:
  • آیا شما هم یک موفق ناراحت هستید؟

    شاید عجیب باشد، اما بسیاری از مردم موفق، افرادی ناراضی یا ناراحت هستند. منظور از افراد موفق در این مقاله همان افرادی هستند که در حوزه‌های مختلف زندگی خود به دستاورد‌های زیادی رسیده‌اند و اهداف خود را به انجام رسانده‌اند. چرا می‌گوییم بسیاری از مردم موفق، افرادی ناراضی یا ناراحت هستند؟ به این دلیل که بسیاری از این افراد با وجود دستاورد‌های بسیار زیاد خود، به پوچی، غم یا سردرگمی رسیده‌اند. ما به آنها افراد موفق ناراحت می‌گوییم، زیرا هنوز به‌رغم موفقیت‌های خود، در جایی که هستند راحت نیستند و احساس کلافگی، استرس، نارضایتی یا غم دارند. بسیاری از آنها می‌گویند که «به آن چیز‌هایی که می‌خواستم رسیده‌ام، اما سردرگم هستم، خوشحال نیستم، دیگر چیزی برای من جذاب نیست، غمگینم و...»
  • چرا نوجوان شما از شما خشمگین است؟

    برای بسیاری از والدین عجیب است که نوجوان آنها به حرفشان گوش نمی‌دهد، از آنها فاصله می‌گیرد، در خانه تنش ایجاد می‌کند و از کنترل خارج شده است. آنها هر چه بیشتر می‌کوشند که فرزند خود را کنترل کنند، اوضاع بدتر می‌شود. اغلب در نگرانی هستند و نمی‌دانند چه کار کنند تا فرزندشان به حرفشان گوش کند.
  • همه چیز درباره یبوست

    یبوست یک بیماری دستگاه گوارش است. افرادی که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند، معمولا در دفع مدفوع خود مشکل دارند. در بیشتر موارد این موضوع به خاطر جذب بیش از حد آب موجود در مواد غذایی در روده رخ می‌دهد. هرچقدر حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش کندتر باشد، آبی که در روده بزرگ از مواد غذایی گرفته می‌شود بیشتر خواهد بود. در نتیجه، مدفوع خشک شده و دفع آن بسیار دشوار خواهد شد. در برخی از موارد ممکن است علائم انسداد روده دیده شود. زمانی که یبوست بسیار حاد شود و یبوست مانع از عبور مدفوع و گاز شود، شرایطی به نام obstipation رخ می‌دهد.
  • ۱۵ جاذبه توریستی برای عاشقان کتاب

    برای بسیاری از عاشقان کتاب، بهترین جا در دنیا یک مکان دنج و ساکت است که هیچ کس نتواند سراغ آنها را بگیرد و برای ۱۰ ساعت تنها باشند. مکان‌هایی در بیرون از خانه یا در درون صفحات کتاب وجود دارد که به‌نظر می‌رسد دقیقا مخصوص این افراد ساخته شده‌اند؛ مثل کتاب‌فروشی‌های جذاب در پاریس، هتل‌های عجیب در ژاپن و صومعه‌های زیبا در پراگ. در ادامه درباره ۱۵ مکانی می‌خوانید که دیدن آنها برای عاشقان کتاب ضروری به‌نظر می‌رسد.
  • سفر به باغ‌های رویایی

    گاهی اگر از جاده‌های اصلی فاصله بگیرید، فرصت دیدن جاذبه‌هایی را به‌دست می‌آورید که در ذهن جاودانه می‌شوند. در یکی از سفرهای شخصی وقتی از سمت چالوس به سمت تهران در حال حرکت بودیم، جاده‎ای نظر ما را جلب کرد. نزدیک به هفتاد کیلومتر از شهر چالوس دور شده بودیم که در سمت دیگر جاده تابلوی «روستای کندلوس» را دیدیم. قبل از این نام کندلوس را در سینما شنیده بودیم و تصویرهایی که از آن در ذهن داشتیم، آنقدر زیبا بود که تصمیم گرفتیم راهمان را به سمت این روستا کج کنیم و آن‌را از نزدیک ببینیم.
  • اشتغال در کانون خانواده

    گسترش پرشتاب تکنولوژی در سال‌های آخر قرن بیستم، مسیر سناریو فرهنگ‌عامه را درخصوص اشتغال متحول کرد. ترویج یک عبارت کلیدی، ساختار سنتی چیستی شغل را در این سال‌ها به چالش کشید؛ «شغل، کاری است که انجام می‌شود، نه مکانی که کار در آنجا صورت گرفته». جامعه، پیام خود را با قدرت زیادی به شرکت‌ها و دولت‌ها رسانده بود و این ارگان‌ها نیز با در نظر گرفتن مزایای غیرقابل چشم‌پوشی «دورکاری»، خود را با خواست عمومی منطبق کردند. کاهش اتلاف وقت، هزینه رفت و آمد، آلودگی هوا و ترافیک شهری، از یکسو و ایجاد توازن بین مسوولیت‌های خانوادگی و شغلی از طرف دیگر، دورکاری را به سرعت رواج داد. در طول سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ میلادی روند دورکاری به کمک گسترش اینترنت، شتاب بیشتری نیز گرفت. نیروی دورکار انگلستان در سال ۲۰۱۲ به ۴ میلیون نفر رسید که بیش از ۱۳ درصد شاغلان این کشور بود. پیش‌بینی شرکت «اینتویت» از گرایش ۶۰ درصد نیروی انسانی آمریکا به دورکاری، تا سال ۲۰۲۰ حکایت دارد. شرکت «سیسکو» نیز در گزارش سال ۲۰۱۶ خود، از ذخیره ۲۷۷ میلیون دلار به کمک استراتژی دورکاری خبر داد. تمام شواهد، تمایل بیشتر شرکت‌ها در جهت صرفه‌جویی، ارگان‌های دولتی در راستای کاهش صدمات شهری و خانوار به علت سهولت و هماهنگی امور خانه، به دورکاری را در این روز‌ها گواهی می‌دهند. اما آیا این روند ادامه‌دار خواهد بود و خانواده‌ها می‌توانند روی آن به‌عنوان یک نظام شغلی پایدار تکیه کنند؟
  • دو کانال اثرگذاری زنان در اقتصاد

    به این دلیل که خانواده کوچک‌ترین جزء اقتصاد است، نقش حائز اهمیتی در رشد و توسعه اقتصادی کشور‌ها دارد. مصرف، پس‌انداز و مخارج آموزشی همه متغیر‌هایی هستند که از یکطرف در دل خانواده استارت می‌خورند و از طرف دیگر نقش اساسی در پیشرفت اقتصادی دارند. در این راستا، زنان به این دلیل که به‌طور مستقیم در تصمیم درخصوص «کمیت و ترکیب مصرف» و «تربیت و حمایت فرزندان» نقش حائز اهمیتی دارند، به‌خوبی می‌توانند اقتصاد خانواده و جامعه را روی ریل رشد و توسعه سوار کنند.
  • کیفیت اشتغال زنان در ایران

    یکی از مهم‌ترین معیار‌ها برای ارزیابی توسعه‌یافتگی هر کشوری میزان اعتبار و اهمیتی است که سیاست‌گذاران و در مجموع حاکمیت برای زنان قائل است. از طرف دیگر، میزان اهمیت زنان در جامعه را می‌توان به حد قابل قبولی در پرتو وضعیت اشتغال آنان مورد بررسی قرار داد. در جوامع پیشرفته و توسعه‌یافته، حضور زنان در عرصه‌های مختلف فعالیت موثر‌تر و پر رنگ‌تر است و این حضور بر روند توسعه و افزایش کمی و کیفی نیروی انسانی جامعه آنان اثر گذار خواهد بود. یکی از جلوه‌های نقش زنان هم در حوزه اشتغال آنان و هم در حوزه اثرگذاری در فرآیند رشد اقتصادی، میزان آموزش این قشر از جامعه است. به‌طوری‌که هر چه کیفیت سرمایه انسانی بالاتر باشد هم زمینه ورود به بازار برای خود زنان فراهم‌تر است و هم با افزایش بهره‌وری کل، اقتصاد پتانسیل توسعه بیشتری خواهد داشت. در ایران به‌رغم تاکید برنامه‌های توسعه مختلف بر ضرورت کاهش شکاف جنسیتی و متعاقبا افزایش اشتغال زنان، اما هنوز اشتغال این گروه وضعیت مناسبی ندارد. به همین دلیل بررسی وضعیت اشتغال زنان تحصیلکرده می‌تواند به فهم جایگاه زن در اقتصاد کمک کند. در پژوهشی که در سال ۱۳۹۱ وضعیت اشتغال زنان ایرانی را مورد بررسی قرار داده، زوایای مختلفی از وضعیت اشتغال زنان از جمله تنوع شغلی و اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف تحصیلی واکاوی شده‌اند. این پژوهش وضعیت اشتغال زنان فارغ‌التحصیل آموزش‌ عالی شهر تهران را مورد تبیین قرار داده است.
  • ۱۰ مرحله برای شروع کسب‌وکار خودتان

    شروع یک کسب‌وکار نیازمند برنامه‌ریزی، اتخاذ تصمیم‌های مالی کلیدی و انجام یک سری فعالیت‌های قانونی است. در اینجا ۱۰ مرحله لازم برای شروع یک کسب‌وکار معمولی برای خودتان را عنوان می‌کنیم. برخی از این مراحل با توجه به شرایط و قوانین تجارت کشورها ممکن است ترتیب متفاوتی داشته باشند.
  • تاکتیک‌هایی که کارفرمایان هرگز نباید استفاده کنند

    رشد و پیشرفت در کسب‌وکار نه‌تنها کار ساده‌ای نیست، بلکه بسیار پیچیده و دشوار است. کارفرمایان، وظایف بی‌شماری برعهده دارند و هر روز باید کارهای متفاوتی انجام دهند و وظایف بیشتری به لیست کارها اضافه کنند که به‌دلیل نداشتن درآمد متناسب و کافی، انجام کار دشوارتر نیز می‌شود. کارفرمایان برای داشتن آزادی و به دست گرفتن کنترل زندگی، کسب‌وکاری راه انداخته‌اند و در ضمن خواهان آزادی مالی هم هستند. بسیاری از کارمندان تحت‌فشار کار و استرس ناشی از کسب درآمد هستند و عده‌ای هم برای کاهش استرس ناشی از کار، کسب‌وکاری را شروع می‌کنند. زمانی که میزان رشد درآمد به اندازه کافی و مطلوب نیست، کارفرمایان به فکر استفاده از استراتژی‌های پیشرفت در کار می‌افتند. مانند سایر موارد زندگی در این زمینه هم راهکارهای خوب و راهکارهای بسیار بدی وجود دارند. استراتژی‌هایی که بیشتر از همه باعث دردسر کارآفرینان می‌شوند استراتژی‌هایی هستند که بدون بررسی دقیق مورداستفاده قرار می‌گیرند. این روزها، این استراتژی‌های رشد به اندازه‌ای متداول هستند که کارآفرینان به فکر بررسی آنها نمی‌افتند. به‌نظر می‌رسد استراتژی‌ها به پیشرفت افراد کمک خواهد کرد اما در حقیقت این‌طور نیست. در ذیل به تاکتیک‌های پیشرفتی اشاره شده که بهتر است از انجام آنها اجتناب کرد زیرا موجب ضرر و زیان در کار هستند و به شهرت کسب‌وکار لطمه وارد خواهند کرد.
  • رسوایی‌های فیسبوک ، پپسی و ۶ برند دیگر در سال ۲۰۱۷

    گاهی شرکت‌ها و برندهای معروف اشتباهاتی می‌کنند که به قیمت ریزش شدید سهام آنها در بورس یا حتی استعفای مدیران عامل آن منجر می‌شود. همه ما رسوایی شرکت فولکس‌واگن را شنیده‌ایم که در آن این شرکت به‌خاطر رسوایی انتشار آلاینده‌های دیزلی، محکوم به پرداخت جریمه ۳/ ۴ میلیارد دلاری شد. در واقع این شرکت به جرم تقلب در تست تشخیص‌دهنده آلاینده‌های بیش از ۱۱ میلیون فولکس‌واگن و آئودی، طی سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۵ مجرم شناخته شد. جرمی که این شرکت را وادار به عذرخواهی کرد و استعفای مدیر ارشد آن، مارتین وینترکورن، را در پی داشت. من در یک دهه‌ای که در مورد بدترین فجایع برندهای مشهور نوشته‌ام، هرگز سالی را ندیده‌ام که مانند امسال بدترین رسوایی‌ها مربوط به تبعیض‌های جنسیتی و نژادپرستی باشد. در سال ۲۰۱۷ نژادپرستی در شرکت‌ها چهره زشت خود را دوباره نشان داد؛ گرچه به‌نظر من علت این امر بیشتر از آنکه عامدانه باشد، ناشی از عدم حساسیت و بی‌توجهی به این امر است. افتضاح‌ترین رسوایی‌های برندهای معروف را زیر بخوانید:
  • بسته ویژه ترافیکی برای قلب تاریخی پایتخت

    شهرداری تهران بنا دارد بر اساس یک برنامه مدون نسبت به خودروزدایی از منطقه ۱۲ با هدف تبدیل قلب پایتخت از یک منطقه جمعیت‌گریز به یک منطقه مهاجرت‌پذیر اقدام کند و در این مسیر نیازمند سیاست‌گذاری ویژه از سوی شورای شهر به منظور پیش‌بینی تمهیدات تامین مالی برای پروژه‌های اجرایی این حوزه است.
  • مشخصات ساخت‌وساز‌های بهاری مسکن

    مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت تحولات ساخت واحدهای مسکونی در ۳۱ استان کشور، مشخصات ساخت و سازهای بهاری واحدهای مسکونی ساخته‌شده در این فصل را اعلام کرد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، بهار ۹۶ مجموعا ۳۲۰۶۹ پروانه ساختمانی توسط شهرداری‌های کشور صادر شد که نسبت به فصل گذشته حدود ۵/ ۲۰ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته-بهار ۹۵- حدود ۸/ ۰ افزایش داشته است.این درحالی است که از کل پروانه‌های صادرشده ۲۱۸۵ پروانه معادل ۸/ ۶ درصد مربوط به افزایش بنا و ۲۹۸۸۴ پروانه معادل ۲/ ۹۳ درصد مربوط به احداث ساختمان بوده است که پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود ۶/ ۱۹ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲/ ۲ درصد افزایش داشته است.
  • برنامه ۳/ ۱ میلیون واحدی برای وام مسکن

    دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن از برنامه تامین مالی معادل یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در طول سال‌های منتهی به پایان ۱۴۰۰ خبر داد. بر اساس این برنامه، طی ۴ سال و ۴ ماه پیش‌رو، یک بانک عامل که مسوولیت پرداخت حدود نیمی از کل تسهیلات مسکن را بر عهده دارد، با حجم مشخص، اقدام به پرداخت مجموعه‌ای از تسهیلات ساخت و خرید مسکن خواهد کرد. در این برنامه، پرداخت ۳۳۰ هزار فقره تسهیلات ساخت، ۳۸۶ هزار فقره وام خرید مسکن، تامین مالی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی از محل راه‌اندازی موسسات پس‌انداز و تسهیلات مسکن منطقه‌ای، تامین مالی ۵۰ هزار متقاضی خرید مسکن از محل تسهیلات لیزینگ، تامین مالی ساخت ۵۳ هزار واحد مسکونی از محل ابزارهای بورسی (بازار سرمایه)، تامین مالی تکمیل ۲۲۵ هزار واحد مسکونی مهر و همچنین پرداخت ۲۰۴ هزار فقره تسهیلات جعاله (وام کمکی خرید مسکن) پیش‌بینی شده است.
  • سه اولویت تدوین بودجه ۹۷ پایتخت

    کارشناسان برنامه و بودجه معتقدند فلسفه بودجه‌ریزی در سازمان‌ها و شرکت‌ها را استفاده بهینه از منابع محدود سازمان در راستای اهداف سیاست‌گذاری شده تعریف می‌کنند. از دیدگاه آنها اهمیت لحاظ این موضوع در خصوص بودجه شهرداری‌ها و کلیه نهادهای عمومی یا حتی برخی نهادهای بزرگ دولتی بیشتر است؛ چراکه منابع از سوی تعداد کثیری از مردم تامین می‌شود و مردم و نمایندگان آنها می‌خواهند مطمئن شوند بودجه‌ای که از منابع مردم تامین می‌شود، اولا در راستای اهداف و منافع مردمی است که آنها را انتخاب کرده‌اند و ثانیا صرف این بودجه در راستای این اهداف تا چه حد بهینه است.
  • تغییرات به سرعت نور در بازار موبایل

    در یک ماه اخیر برخی از برندهای موبایل جدیدترین محصولات خود را روانه بازار کردند تا واقعیت تغییرات تکنولوژی با سرعت بالا خودش را بیش از پیش به ما نشان دهد. گوشی‌هایی که قابلیت‌های منحصر‌به‌فردشان باعث شده تا خرید آنها برای علاقه‌مندانشان به یک ضرورت تبدیل شود. در ادامه با جدیدترین مدل از گوشی‌های تلفن همراه آشنا می‌شوید.
  • تکنولوژی‌های G-Sync و FreeSync چه هستند؟

    دو شرکت Nvidia و AMD مهم‌ترین شرکت‌های فعال در عرصه پردازش تصویر هستند و در همین راستا دو نام G-Sync و FreeSync را برای فناوری‌های ریفرش‌ریت متغیر خود گذاشته‌اند. حتی اگر با فناوری‌های G-Sync و FreeSync کوچک‌ترین آشنایی هم نداشته باشید، احتمالا تا به‌حال در میان اخبار مرتبط با فناوری نمایشگر بارها این دو نام به چشمتان خورده‌ است. G-Sync و FreeSync نام‌هایی هستند که به‌ ترتیب انویدیا و AMD روی فناوری‌های ریفرش‌ریت پویا یا متغیر (Dynamic or Variable Refresh-Rate) خود گذاشته‌اند. به‌ زبان ساده، هنگامی که نرخ فریم خروجی از یک دستگاه با نرخ به‌روزرسانی نمایشگر هماهنگ نباشد، اثرات جانبی نامطلوبی مانند اثر مشهور «بریده شدن صفحه» (Screen Tearing) هنگام نمایش محتوا به‌ وجود خواهد آمد. فناوری‌های G-Sync و FreeSync با هماهنگ کردن فریم‌ریت و ریفرش‌ریت باعث حذف چنین اثراتی می‌شوند و تجربه‌ بسیار بهتری مخصوصا هنگام اجرای بازی‌های ویدئویی در اختیار کاربر قرار می‌دهند. در اینجا به بررسی عمیق‌تر این دو فناوری و مزایا و معایب هرکدام خواهیم پرداخت؛ اما پیش از آن لازم است ابتدا توضیح مختصری راجع به دو اصطلاح ریفرش‌ریت و فریم‌ریت بدهیم.
  • به مهمانی کامپکت‌های اسپورت خوش آمدید

    کراس‌اوور کامپکت فرانسوی پژو ۲۰۰۸ اخیرا روی خط تولید شرکت ایکاپ رفته تا به‌عنوان یکی از پرطرفدارترین خودروهای امسال، بازار طیف گسترده‌ای از شاسی‌بلندهای حاضر در ایران اعم از چینی و کره‌ای را به خطر بیندازد. این خودرو که یک کراس‌اوور کوچک شهری با موتوری قدرتمند و طرحی مدرن است، به لطف شبکه گسترده فروش ایران‌خودرو و قیمت کمترش، احتمالا می‌تواند برگ برنده پژو در بازار ایران باشد. ببینیم این خودرو در مقایسه با دو خودروی ژاپنی و محبوب نیسان جوک و تویوتا سی‌اچ‌آر چه اندازه ارزش خرید دارد و آیا قادر خواهد بود نظر خریداران را به خود جلب کند.
  • پاییز بهترین فصـل خرید خودرو؟

    دو فصل تابستان و اواخر زمستان که مصادف با تعطیلات نوروزی است بیشترین تقاضا برای خرید خودرو صورت می‌گیرد این در شرایطی است که فعالان بازار تاکید دارند، فصل تابستان و اواخر زمستان اگر چه تقاضا بالاست، اما به همان نسبت قیمت‌ها نیز افزایش می‌یابد؛ بنابراین بهترین زمان برای تهیه خودرو در روزهای رکود خرید است. هر چند مشتریان در فصول تابستان و پایان زمستان ترجیح می‌دهند، خودروهای مدنظر خود را از بازار خریداری کنند، اما بسیاری از کارشناسان اقتصادی درخصوص خرید کالاهای بادوامی چون مسکن و خودرو به مردم پیشنهاد می‌دهند که در دوران رکود برای خرید اقدام کنند؛ چراکه در این دوره قیمت خودروها از ثباتی نسبی برخوردار می‌شود. بر این اساس، از آنجا که در فصل پاییز به رسم هر ساله بازار خودروی کشور در رکودی عمیق فرو می‌رود و قیمت خودروها در بازار تغییر و تحولاتی جدی به خود نمی‌بیند، بنابراین فعالان بازار پیشنهاد می‌کنند که مشتریان در این فصل به خرید خودرو بپردازند. بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که خرید در زمان رکود بهترین فرصت برای مشتریان است؛ زیرا قیمت کالاها بعد از خاتمه رکود به‌دلیل افزایش یکباره تقاضا و کاهش عرضه گران می‌شود؛ بنابراین مشتریانی از خرید خود سود می‌کنند که آن را در زمان رکود انجام داده باشند. در حالی این پیشنهاد به مشتریان خودرو ارائه می‌شود که خودروسازان از اواسط تابستان امسال تاکنون به‌تدریج قیمت برخی از خودروهای تولیدی خود را افزایش داده‌اند. موضوعی که موجب شده قیمت‌ها چندان به مذاق بازار خودرو خوش نیاید و اختلاف کارخانه و بازار برخی خودروها یکسان شود و در برخی موارد نیز کاهش زیر قیمت کارخانه صورت بگیرد. با توجه به موارد مطرح شده این سوال برای مشتریان خودرو مطرح است که چه فصولی برای خرید خودرو مناسب است؟
  • سیستم ترمز ABS به چه کار می‌آید؟

    با اینکه در کشورهای پیشرفته و نیمه پیشرفته کمتر خودرویی یافت می‌شود که مجهز به ترمز ای‌بی‌اس نباشد، اما در ایران این الزام پس از مدت‌ها مقاومت خودروسازان و مقامات صنعتی به‌دلیل هزینه نصب آن، بالاخره در سال ۸۹ اجباری شد. هرچند خودروسازان با افزایش قیمت خودرو در همان سال به میزان ۵۰۰ هزار تومان، هزینه تولید خودروهای مجهز به ای‌بی‌اس را از مشتری اخذ کرد، اما بسیاری از خریداران هنوز هم با چگونگی عملکرد این سیستم ناآشنا هستند و نمی‌دانند نصب ترمز «ABS» چه مزایا و معایبی برای خودروی خریداری شده دارد. قبل از اینکه به بازگویی مشخصات این نوع ترمز بپردازیم باید بگوییم این سیستم در اصل باعث می‌شود چرخ‌ها در هنگام ترمز گرفتن، به‌طور ناگهانی قفل نشوند.
  • خنکای مرهمی بر شعله زخمی

    زلزله تنها لرزیدن زمین نیست، آوار سنگ و آجر نیست، خوابیدن در سرما و نداشتن آب و غذای مناسب نیست؛ داغ عزیزان و از میان رفتن آنچه با خاطرات گره خورده، با صدها کامیون پتو و کنسرو التیام نمی‌یابد. بهت نگاه کودکان به‌جا مانده، چشمان خیس مادران و پدرانی که با دست‌های خود جگرگوشه‌هایشان را به زمین نامهربان سپرده‌اند، دستان لرزانی که غرور جوانی را نادیده انگاشته تا در صف‌های طولانی برای گلوی تشنه خانواده آب تهیه کند؛ همه اینها با هیچ کمک نقدی و مادی التیام نمی‌یابد. گاه آغوشی مهربان، نگاهی از سر لطف، نوایی از روی مهر، سخنی سنجیده به پشتوانه دانش بیش از خروارها دارو، بر دل‌های زخم‌دیده مرهم می‌شود. اکنون که نیازهای اولیه اغلب ساکنان مناطق آسیب‌دیده (به جز سرپناه دائمی) برطرف شده، زمان رفع نیازهای روحی بیش از پیش احساس می‌شود. خوشبختانه در همین مدت نیز همزمان با نیازهای مادی، برخی گروه‌های فرهنگی بی‌کار ننشسته‌اند و دست‌به کار شده‌اند تا زندگی را دوباره از میان خاک و سنگ به رگ‌های خسته سرزمین دلخون‌شده تزریق کنند.
  • مرگ یک اندیشه بیمار

    خودکشی هیتلر، دیکتاتور آلمان نازی پس از تصرف برلین توسط نیروهای متفقین، سال‌ها به‌عنوان تنها روایت موثق پذیرفته شده بود. هرچند شایعاتی افسانه‌وار از گریختن او به آمریکای‌جنوبی گاه‌گداری به گوش می‌رسید ولی در این زمینه کمتر سند معتبری یافت می‌شد. اخیرا اسنادی محرمانه از مامور سابق سازمان جاسوسی آمریکا از آن دوران منتشر شده است که شایعه فرار هیتلر را تقویت می‌کند و نشان می‌دهد که وی ده سال پس از زمانی که گمان می‌رفت مرده، به زندگی‌اش ادامه داده است. چه این خبر صحت داشته باشد چه نه، آنچه بیش از مرگ او اهمیت دارد، از میان رفتن اندیشه نژادپرستانه‌ای است که با ناپدید شدن این شخصیت رنگ باخت. به بهانه یافته‌های جدید درباره زندگی این دیکتاتور نگاهی می‌اندازیم به کتاب‌هایی که در چند سال گذشته درباره وی و معماهای زندگی او به فارسی ترجمه و منتشر شده است.
  • آشوب

    سریال ۵ قسمتی «آشوب» به کارگردانی کاظم راست‌گفتار در شبکه نمایش خانگی توزیع شد. ماجرای این سریال در دهه ۱۳۲۰ می‌گذرد و مضمون اصلی آن درباره بحران هنرمندان در آن روزگار است.
  • کنسرت فرمان فتحعلیان

    فرمان فتحعلیان پس از سه سال سکوت روی صحنه خواهد رفت و کنسرت تازه‌ای برگزار می‌کند.این خواننده و آهنگساز گفت: گروه «ایلیا» پس از پشت سر گذاشتن چند سال ناآرام به واسطه از دست دادن یکی از اعضای خود، مرحوم شاهرخ پورمیامین با ترکیبی کاملا متفاوت اما قدرتمند تصمیم دارد تا ضمن دیدار با مخاطبان همیشگی خود خبر از بالندگی و پویایی همیشگی خود بدهد.
  • لیسانسه‌ها

    پخش فصل دوم سریال «لیسانسه‌ها» به کارگردانی سروش صحت آغاز شد. داستان این سریال درباره حبیب است که وضع مالی مناسبی دارد ولی به علت ضعف در برقراری روابط اجتماعی هنوز نتوانسته همسری انتخاب کند.
  • کتابگردی

    چهارمین دوره کتابگردی با پیشنهاد احمد مسجد جامعی امروز پنج‌شنبه در تهران برگزار می‌شود و فرصت مناسبی است برای گذراندن یک روز پاییزی با کتاب.
  • اجرا

  • کنسرت

  • اکران

  • هنر و تجربه

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه (بخش بیست و هشتم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
بیشتر