26 کیلومتر سیل‌بند  برای کرخه و دز

فرهاد ایزدجو با اشاره به ساخت سیل بند حفاظتی در غرب اهواز اظهار کرد: ساخت این سیل بند با طراحی سازمان آب و برق خوزستان و با دستور و پیگیری‌های استاندار خوزستان و همکاری چند دستگاه اجرایی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا از سه روز پیش آغاز شده و رو به اتمام است که هر کدام از دستگاه‌ها بخشی از آن را برعهده گرفته و سازمان آب و برق نیز حدود ۵/ ۴کیلومتر از آن را اجرا کرده است. ایزدجو افزود: این سیل‌بند به طول ۲۶ کیلومتر و ارتفاع سه متر از شمال غرب اهواز از رودخانه کارون در مقطع ابتدای دغاغله تا پلیس راه اندیمشک و شمال عین ۲ کشیده شده است. وی با اشاره به جریان سیلاب دشت‌ها به سمت اهواز اضافه کرد: سیلاب دشت‌های رودخانه‌های دز و کرخه به دلیل طولانی مدت‌تر بودن رهاسازی از سدها نسبت به سال‌های نرمال، با دبی بیشتر از سال‌های نرمال جاری شده است. وی توضیح داد: معمولا در این فصل، هنگام وقوع سیلاب، دبی رودخانه‌ها پس از تخلیه سیلاب‌های تسکین یافته، به اندازه دبی پایه است، اما در رویدادهای اخیر به دلیل بارش برف زیاد در بالادست و رطوبت زیاد حوضه‌های آبریز سدها دبی رودخانه کم نشده و به همین دلیل حجم سیلاب دشت‌ها بیشتر شده و به سمت اهواز حرکت کرده است.

ایزدجو با اشاره به برآوردهایی که از سیلاب دشت‌ها شده است، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد این سیل‌بند حفاظتی برای سیلابی که به سمت اهواز جاری شده کافی است، اما با پایش شرایط در صورت نیاز می‌توان ارتفاع و استحکام سیل‌بند را متناسب با شرایط بیشتر کرد تا مانع ورود سیلاب از شمال غرب به اهواز شود. وی همچنین با بیان اینکه با اقدامات انجام شده آبگرفتگی‌های محله عین ۲ کاهش می‌یابد، گفت: سیلاب دشت‌ها از طریق کانال سلمان از دو جهت به رودخانه کارون و جنوب هورالعظیم در حوضچه شماره ۵، هدایت می‌شود، این مساله می‌تواند در این بخش از هور که از کانون‌های ریزگرد است و آب کمتری دارد تاثیرگذار باشد. این مقام مسوول درباره راهکارها در صورت افزایش حجم سیلاب دشت‌ها نیز اظهار کرد: ارتفاع سیل‌بند و حجم تخلیه آنها باید افزایش یابد که برای بیشتر کردن خروجی امکان برداشت قطعه‌ای از راه‌آهن که به دلیل ارتفاع زیاد تخلیه آب را کند کرده است وجود دارد، البته این راهکار در صورت لزوم اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در ادامه گفت: با توجه به افزایش رهاسازی آب از سمت عراق، پیش‌بینی می‌شود ارتفاع آب در هورالعظیم بیشتر شود و برخی مناطق نزدیک هور که شیب کمتری دارند با آبگرفتگی مواجه شوند. وی افزود: اکنون با تمهیداتی که ایجاد شده، وضعیت در دشت آزادگان و رفیع بهتر از پیش‌بینی‌ها است، خروجی آب از رفیع زیاد است و ارتفاع آب در انتهای شاخه نیسان فروکش کرده است، تعداد زیادی از مردم که حاضر به تخلیه شهر نشده‌اند اکنون در اینجا زندگی می‌کنند.

ایزدجو با تاکید بر ایمن بودن کامل سدهای استان گفت: سدهای خوزستان در وضعیت ایمنی و پایداری خوبی هستند و اطمینان می‌دهیم که هیچ خطری متوجه پایین‌دست نیست. وی افزود: به‌رغم اینکه حجم خالی مخازن سدها کمتر از شرایط معمول است که این مساله ریسک رها‌سازی در زمان‌های پر بارش را بیشتر می‌کند، اما به دلیل مشکلات و آبگرفتگی‌هایی که در پایین دست داریم، برای مدیریت بهتر این مناطق، خروجی‌ها کاهش یافته است. وی با اشاره به پیش‌بینی بارندگی در ۲۸ و ۲۹فروردین ماه اظهار کرد: براساس پیش‌بینی‌ها بارندگی‌ها کمتر از متوسط است که این مساله به ایجاد آمادگی در مخازن سدها برای بارش‌های اردیبهشت کمک می‌کند، از این رو با توجه به اینکه افزایش رهاسازی آب مشکلاتی برای پایین‌دست به‌وجود می‌آورد، در تعیین خروجی سدها حداقل‌های مجاز را اعمال می‌کنیم.