نخستین دغدغه سیل‌زدگان جنوبی

استاندار خوزستان ادامه داد: بی‌توجهی به شرایط پساسیل می‌تواند آسیب‌های اجتماعی را افزایش دهد. وی تصریح کرد: برخی دستگاه‌ها احساس مسوولیت گذشته را ندارند و کار را رها کرده‌اند اما از هفته آینده عملکرد دستگاه‌های متولی به‌صورت جدی رصد می‌شود. شریعتی گفت: پس از بررسی تیم‌های اجتماعی استان متوجه شدیم که نخستین دغدغه مردم آماده‌سازی زمین‌های آنها برای کشت تابستانه است. استاندار تصریح کرد: این خواسته مردم از درخواست بازسازی مسکن از اهمیت بیشتری برخوردار است چراکه معیشت در اولویت مردم است. شریعتی گفت: مردم می‌خواهند روی پای خود بایستند و حاضرند گرمای تابستان را تحمل کنند اما معیشت و کسب و کار و کشت آنها به حالت عادی بازگردد تا عزت آنها زیر سوال نرود. استاندار گفت: مردمی که اینگونه طالب هستند که روی پای خود بایستند و به کشور کمک کنند باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند. وی افزود: شهرهای دیگر استان در زمینه بازسازی به نسبت پیشرفت بهتری داشته‌اند و آماده کشت تابستانه هستند. وی ادامه داد: شوش، باوی، اهواز،حمیدیه و کارون آماده هستند یا به زودی آماده می‌شوند اما به دشت آزادگان خسارت‌های بیشتری وارد شده و نسبت به سایر شهرها عقب مانده است.

شریعتی گفت: برداشت گندم ۱۰ درصد نسبت به سال‌های گذشته در دشت آزادگان بیشتر بوده و این مایه امیدواری است و نشان می‌دهد که مدرن کردن صنعت کشاورزی در این منطقه به خوبی جواب داده است. وی تاکید کرد: اولویت اول ما در این منطقه باید ایجاد شرایط مناسب برای کشت تابستانه باشد. استاندار گفت: اگرچه راه و شهرسازی در جریان سیل یکی از عوامل اصلی بود که باعث شد دشت آزادگان به‌صورت کامل زیر آب نرود، اما خواستاریم در شرایط کنونی نیز با همان روحیه پای کار باشند. وی ادامه داد: اکنون خوزستان شرایط خاصی دارد و باید به‌صورت شبانه روزی کار کنیم که از این به بعد مسوولیت دشت آزادگان به‌صورت کامل به راه و شهرسازی واگذار می‌شود. شریعتی اظهار کرد: باید شرایطی فراهم شود که اوایل تیر مردم بتوانند کشت تابستانه انجام دهند. وی ادامه داد: در زمینه مسکن پرونده‌های تشکیل شده آمار پایینی است و پرداختی‌ها نیز کم بوده است و باید روند کار سریع‌تر پیش برود. شریعتی گفت: مشکلات سیل در دشت آزادگان باید در اولویت کار فرمانداری قرار گیرد و به‌صورت هفتگی جلساتی را برگزار کنند و روند کار دستگاه‌ها را به ما گزارش دهند.

وی ادامه داد: پرداخت خسارت کشاورزان نیز باید در دستور کار قرار گیرد و پرونده‌ها سریع‌تر تشکیل و روال اداری آن نیز آسان‌تر شود تا مبالغ سریع‌تر به دست کشاورزان برسد. استاندار خوزستان گفت: جهاد کشاورزی باید بیشتر به این موضوع توجه کند و باید در این زمینه از ظرفیت خیران نیز برای بازسازی منازل و احیای زمین‌های کشاورزی استفاده شود. شریعتی افزود: در شرایط کنونی دهیاری‌های روستاهایی که درگیر سیل نیستند نیز باید به کمک روستاهای درگیر سیل بیایند. استاندار خوزستان گفت: همچنین احداث کانال‌های سیلاب بر نیز در دستور کار است که با بررسی‌های انجام شده در حوضه کرخه و کارون حدود ۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که دولت با کلیات آن موافقت کرده و به دنبال تامین اعتبار آن است. وی تصریح کرد: مردم نباید احساس کنند که دیگر رها شده‌اند و به آنها توجهی نمی‌شود به همین علت مسوولان محلی باید به‌صورت مستمر به مردم سرکشی و مشکلات را بررسی کنند. شریعتی تصریح کرد: بازدیدهای میدانی ما همچنان ادامه دارد و ضعف‌های موجود نیز بررسی می‌شود و انتظار داریم به زودی بخشی از کارها با سرعت بیشتری انجام شود.