محمدصادق معتمدیان در بازدید از واحدهای تولید چرم آذین چرم و کارخانه درحال احداث سرامیک مستقر در منطقه ویژه اقتصادی اظهار کرد: اقدامات خوبی در حوزه‌های زیرساختی و سرمایه‌گذاری صورت گرفته و پیشرفت قابل‌توجهی داشته است.

وی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی یکی از مناطق ویژه اقتصادی موفق در کشور است، گفت: عدم اتکا به منابع دولتی، اجرای کارهای زیرساختی و سرمایه‌گذاری در بازه زمانی کوتاه‌مدت و داشتن روحیه جهادی و پیگیری مستمر مدیران این مجموعه باعث وجه تمایز منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی در کشور شده است.

وی اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی، تنها منطقه ویژه اقتصادی در کشور است که دارای قطعه منفصله در مرز ماهیرود است. استاندار خراسان‌جنوبی گفت: تاکنون ۴۹ واحد اقتصادی ثبت قرارداد و درخواست سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی داشته‌اند که ۱۶ واحد با سرمایه‌گذاری ۱۳۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است. وی خاطرنشان کرد: ۳۴ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد تومان نیز تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

معتمدیان افزود: سه واحد تولیدی کارخانه پرسیلیس با ظرفیت تولید سالانه ۲۵ هزار تن، کارخانه تولید کاشی و سرامیک با ظرفیت سالانه ۱۰ میلیون مترمربع با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد تومان و اشتغال ۴۰۰ نفر و کارخانه پوشاک و نساجی با سرمایه‌گذاری ۱۱۰میلیارد تومان و اشتغال بیش از هزار نفر تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

استاندار خراسان‌جنوبی اظهار کرد: تا پایان سال‌جاری بیش از ۸هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و اشتغال ۱۸۰۰ نفر در منطقه ویژه اقتصادی صورت خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه ۴۱۲ درصد افزایش ترانزیت در سال ۹۸ از مرز ماهیرود صورت گرفته است، اظهار کرد: خوشبختانه براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، به‌رغم تمام محدودیت‌های موجود از لحاظ وزنی ۴۴ درصد و از لحاظ ترانزیت ۴۱۲ درصد در سال ۹۸ افزایش صادرات صورت گرفته است.

معتمدیان گفت: امسال، افزایش ۶۶ درصدی از لحاظ ارزشی و ۱۳ درصدی از لحاظ وزنی میزان صادرات استان از مرز ماهیرود بوده است که در سایه همکاری و همراهی دستگاه‌های متولی حاصل شده است.

وی تصریح کرد: مرز ماهیرود در ایام شیوع ویروس کرونا به‌دلیل وجود زیرساخت‌های لازم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و هم‌افزایی دستگاه‌های متولی جزو معدود مرزهای فعال کشور بوده است که یک ساعت تعطیلی نداشته است. استاندار خراسان‌جنوبی یادآور شد: از سوی دولت افغانستان درخواست ۲۴ ساعته شدن مرز ماهیرود مطرح شده که با نظر موافق به دنبال اخذ مجوزهای لازم از دولت برای ۲۴ساعته شدن مرز ماهیرود هستیم که این مهم در اقتصاد استان و کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت.

معتمدیان یکی از وظایف دولت را کمک به تامین زیرساخت‌ها در حوزه سرمایه‌گذاری و اشتغال دانست و گفت: مشکلات گازرسانی به منطقه ویژه اقتصادی مرتفع شود و مشکلات باقی‌مانده در حوزه امور منابع آب و برق در دستور کار برای انجام در اسرع وقت قرار گیرد.