گروه خودروسازی دایملر و شرکت فناوری HPE به دنبال استفاده از پیل سوختی(سلول‌های سوخت) هیدروژنی در اتاق سرور به‌منظور ارائه خدمات اینترنت هستند. دایملر، HPE و مرکز نوآوری‌های برقی و آزمایشگاه ملی انرژی تجدیدپذیر آمریکا، در حال گسترش استفاده از پیل سوختی به شبکه‌های کوچک داخل مراکز داده هستند.

دایملر (Daimler) یک شرکت خودروساز آلمانی و چند ملیتی است که از لحاظ میزان درآمد سالانه، پس از تویوتا و گروه فولکس‌واگن، سومین خودروساز بزرگ جهان به‌شمار می‌آید. این شرکت، از نظر تعداد خودروهای تولید شده، در رتبه چهاردهم قرار دارد، همچنین تاکنون به عنوان بزرگ‌ترین کامیون‌ساز جهان شناخته می‌شود. انرژی خورشیدی و باد مقدار زیادی انرژی فراهم می‌کنند، اما پیل‌های سوختی می‌توانند اگر تقاضای انرژی بیش از حد بالا باشد یا قطعی برق رخ دهد، انرژی لازم را تامین کنند. شرکت‌ها مجبور نیستند به شدت به موتورهای دیزلی یا دیگر پشتیبان‌های ناسازگار با محیط زیست وابسته باشند تا از عهده تقاضای مشتریان برآیند.

پیل‌های سوختی برخلاف سیستم‌های رایج هیچ محدودیتی ندارند چرا که می‌توانند تا زمانی‌که هیدروژن وجود داشته باشد به فعالیت خود ادامه دهند.این کار با ارائه نمونه‌های اولیه از همین امسال آغاز می‌شود. البته باید در نظر داشت که اجرایی شدن آن مدتی طول خواهد کشید. HPE با شرکای خود همکاری می‌کند تا پیل‌های سوختی را به سیستم‌های موجود رایانه‌ای و آی‌تی منتقل کند. با این وجود، این کار می‌تواند گام بلندی در مسیر دستیابی به مراکز کاملا سبز داده باشد و مهم‌تر از همه، نوید آن را می‌دهد که پیل‌های سوختی یک آینده مترقی خواهند داشت، حتی اگر صنعت خودرو به‌طور کامل به سمت تولید خودروهای برقی حرکت کند. پیل‌های سوختی ممکن است در صنعت خودرو کاربرد وسیعی نداشته باشند، اما می‌توان اطمینان داشت که شبکه اجتماعی مورد علاقه شما حتی اگر سرور با خاموشی و قطعی کامل مواجه شود، به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

پیل سوختی(Fuel cell) یک مبدل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی است. این تبدیل مستقیم بوده و از بازده بالایی برخوردار است. معروف‌ترین نوع پیل سوختی در حال حاضر پیل سوختی هیدروژنی است. انواع دیگر پیل سوختی مانند پیل سوختی متانول نیز کاربردهای خاصی دارند. در مورد پیل سوختی هیدروژنی می‌توان گفت که در این تبدیل از عمل عکس الکترولیز آب استفاده می‌شود، به عبارت دیگر از واکنش بین هیدروژن و اکسیژن، آب، حرارت و الکتریسیته تولید می‌شود. هر سلول در پیل‌های سوختی از سه جزء آند، کاتد و الکترولیت و غشا تشکیل شده است.