تعرفه‌های جدید اینترنت به روایت وزیر ارتباطات

وی گفت: طبعا مسیر حرکتی انتخاب شده ما را به سوی مدل‌های استاندارد جهانی نزدیک‌تر خواهد ساخت. در چند روز اخیر یکی از شرکت‌ها تعرفه‌های خود را اعلام کرده است. مقایسه ساده مصوبه جدید با مصوبه قبلی نشان می‌دهد که در مدل سابق برای سرویس ۲ مگابیت بر ثانیه با سقف مصرفی ۱۰ گیگابایت باید ۳۵ هزار تومان پرداخت می‌شد. اکنون برای سرویس ۲ مگابیتی با حجم مصرف عادلانه ۲۰ گیگابایتی، ۲۵ هزار تومان پرداخت خواهد شد که عملا ۳۰ درصد کاهش در هزینه و صد درصد رشد در میزان مصرف خواهد داشت. آذری‌جهرمی همچنین ادامه داد: در سرویس ۱۶ مگابیتی هرچند پرداخت با رشد ۶۰ درصدی مواجه شده اما میزان مصرف رشد ۱۲۰۰ درصدی را نشان می‌دهد. مطالعات بازار حاکی از این است که حدود ۷۰ درصد کاربران، مصرف ۷ تا ۱۰ گیگابایتی را در ماه تجربه می‌کنند. وزیر ارتباطات با بیان اینکه در فضای رقابتی موجود باید منتظر اعلام تعرفه سایر شرکت‌ها بود، اظهار کرد: طبیعتا فضای رقابتی بین شرکت‌ها شرایطی مناسب به سود مصرف‌کننده نهایی را رقم خواهد زد.

 اجرای تعرفه‌های جدید اینترنت از ۱۰ آذر

همچنین رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تاکید بر تضمین کیفیت سرعت در ۹۵ درصد زمان‌ها در تعرفه‌های جدید از سوی اپراتورها گفت: در این مصوبه ما کف سرعت را تعیین کرده‌ایم اما محدودیتی برای سقف سرعت نیست. رگولاتوری نیز در این زمینه نظارت خواهد داشت. حسین فلاح جوشقانی در حاشیه جلسه صبحانه کاری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی، در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبه نرخ‌های جدید اینترنت ثابت که از دهم آذرماه جاری اجرایی می‌شود، اظهار کرد: تعرفه‌های جدید از ۱۰ آذرماه جاری لازم‌الاجراست. تاکنون دو اپراتور اینترنت جدول تعرفه‌های خود را اعلام کرده‌اند و اپراتورهای دیگری نیز باید جدول تعرفه‌های جدید خود را مطابق با سرعت درنظرگرفته شده در این مصوبه، برای کاربران اینترنت اعلام کنند. وی با بیان اینکه در این مصوبه، نرخ تعرفه‌ها در سرعت مشخص شده است و موضوع اعمال سیاست منصفانه را به عهده اپراتورهای اینترنت گذاشته‌ایم، افزود: طبق جلساتی که با اپراتورهای اینترنت داشته‌ایم و بازخورد اعلام تعرفه‌ها، پیش‌بینی می‌کنیم که سرویس اینترنت با قیمت مناسبی برای مردم اعمال شود. برآوردها نشان می‌دهد که اپراتورها قصدی برای محدود کردن سرعت اینترنت ندارند و با اعمال سیاست مصرف منصفانه نیز، مشترکان بیشتر منتفع خواهند شد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به نارضایتی برخی کاربران از تعرفه‌های اعلام شده، بیان کرد: بخش عمده‌ای از این مصوبه و سیاستی که بر آن حاکم است، به عهده شرایط رقابتی گذاشته شده است و اطمینان داریم که اپراتورهای اینترنت برای حفظ بازار خود، شرایط را بهبود می‌دهند و امیدواریم در مجموع شرایط دریافت سرویس اینترنت بهتر از گذشته شود. فلاح جوشقانی با بیان اینکه برای تضمین سرعت در تعرفه‌های جدید اپراتورها ملزم شده‌اند که در ۹۵ درصد زمان‌ها کیفیت سرعت را تضمین کنند، خاطرنشان کرد: رگولاتوری نیز در این زمینه نظارت خواهد داشت. البته در این مصوبه برای تعرفه‌گذاری ما کف سرعت را تعیین کرده‌ایم و محدودیتی برای سقف سرعت نیست. از اپراتورها نیز اینترنت خواسته‌ایم که بر اساس این سرعت، اینترنت را بدون در نظرگرفتن حجم و طبق مصرف منصفانه ارائه کنند.

وی با اشاره به تعیین مدل مصرف منصفانه بر عهده اپراتورها، توضیح داد: اپراتور می‌تواند یکی از دو روش را برای سیاست مصرف منصفانه اعمال کند؛ به این معنی که یا درصورت رسیدن مشترک به سقف حجمی مدنظر اپراتور، سرعتش را به ۱۲۸ کیلوبیت برثانیه برساند یا اینکه مشترک را در دوره زمانی مدنظر، به خرید حجم اضافه ترغیب کند. معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: مقرر شده است که به اندازه هر میزان مصرف کاربران از اینترنت، دو برابر مصرف از شبکه ملی داخلی برای کاربر لحاظ شود و اپراتور موظف است که این میزان مصرف را به کاربر اعلام کند. برای مثال اگر در قرارداد کاربر، ۴۰ گیگابایت حجم مصرف اینترنت خارجی درنظر گرفته شده است، باید حجم مصرف سایت‌های داخلی برای آن، ۸۰ گیگابایت باشد. این میزان مصرف باید به مشترک اعلام و در قراردادها، پورتال و تبلیغات اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات مشخص شود.