محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه مراسم رونمایی از پروژه‌های همراه اول همزمان با هفته ارتباطات، درباره انسداد فیلترشکن‌ها به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: درست است که بسیاری از فیلترشکن‌ها خدمات ظاهری خوبی به کاربر ارائه می‌دهند و به همین دلیل کاربران علاقه‌مند به استفاده از آنها هستند، اما پژوهش‌های مراکز علمی نشان می‌دهد این نوع نرم‌افزارها ماهیت تخریبی دارند و نوعی باج‌افزار به حساب می‌آیند که به جمع‌آوری اطلاعات مشترکان اقدام می‌کنند. این یکی از تبعات فراگیری و استفاده از فیلترشکن‌ها است. وی افزود: یکی از دلایل دولت برای اعمال فیلترینگ این است که اگر برخی از اپلیکیشن‌ها آثار مخرب امنیتی دارند، در کنار آنها فراگیر شدن فیلترشکن‌ها نیز اثرات مخرب امنیتی دارد. همچنین اگر اثرات مخرب نرم‌افزارها یک حدی باشد، اثرات مخرب این نوع فراگیری فیلترشکن‌ها کمتر از آن نیست.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش شرکت ارتباطات زیرساخت در مسدود کردن فیلترشکن‌ها گفت: اقدام شرکت زیرساخت این است که با فراگیری و استفاده از فیلترشکن‌ها، تحت دستوری که آقای رئیس‌جمهوری دادند و در چارچوبی که شورای عالی فضای مجازی ارائه داده و منطق هم دارد، نباید اجازه دهد فضای کشور پر از باج‌افزار شود و باید جلوی اینها گرفته شود. به همین دلیل این حرکت برای مسدود کردن فیلترشکن‌ها آغاز شده و طبق قانون هم بوده است و مشکل مقرراتی درباره این مساله وجود ندارد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اختلالات اینترنتی نیز توضیح داد: اختلالات اینترنتی موضوع بدی است که ما از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات خواستیم و به اپراتورها هم در این باره تذکر دادیم. روز یکشنبه هم جلسه‌ای با حضور اپراتورها برای بررسی این موضوع تشکیل شد. وی ادامه داد: اما بنا نیست به این موضوع بپردازیم که با دستور فیلترینگی که آمده و با مخالفت بسیاری از مردم مواجه شده است، می‌توانیم به باج‌افزارها و فیلترشکن‌ها اجازه دهیم که در کشور توسعه پیدا کنند.

آذری جهرمی با تاکید بر مضرات استفاده از فیلترشکن بیان کرد: امیدواریم مسوولانی که متصدی فیلترینگ هستند، به این موضوع توجه داشته باشند زیرا این مساله یک تهدید بزرگ است. باید مردم را درباره استفاده از فیلترشکن توجیه کنیم تا آنها با ما همراهی کنند. زیرا در هر تصمیمی اگر همراهی مردم نباشد، اثراتش مشابه اثرات کنونی و گستردگی باج‌افزارها می‌شود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه فراگیر شدن فیلترشکن‌ها مطلوب کسانی است که همواره به دنبال براندازی کشور بودند و این مطلوب نیست، گفت: همان‌طور که وزارت امور خارجه آمریکا در سال ۸۹ جزو برنامه‌هایی که برای براندازی جمهوری اسلامی داشت، توسعه فیلترشکن بود و حتی گوشی‌های اپل را به نوعی در بازار ایران عرضه می‌کرد که بدون فیلترشکن کار نکنند.