کنسولی که به قابلیت استریمینگ بازی مجهز است، طبق گزارش‌ها قدرت پردازش نسبتا پایینی دارد. در این کنسول، قابلیت‌هایی که می‌تواند سرعت پخش بازی‌ها را کاهش دهد، کمتر وجود دارد و طبق گفته مایکروسافت، در این کنسول، بازی‌ها از طریق سرویس ابری پردازش و اجرا خواهند شد که در این شرایط کاربر کمترین میزان تاخیر را هنگام اجرای بازی‌ها شاهد خواهد بود. به کنسول بعدی مایکروسافت فعلا با کدنیم Scarlett اشاره شده است. این شرکت عظیم سازنده نرم‌افزار همچنین مشغول توسعه یک سرویس پخش گیم برای ایکس‌باکس نیز هست که از طریق دستگاه‌های مختلف قابل دسترسی خواهد بود. این سرویس، بخش مهمی از برنامه‌های آینده مایکروسافت برای ایکس‌باکس را شامل می‌شود از جمله توسعه سرویس «Netflix مخصوص بازی‌های ویدئویی» یا Xbox Game Pass.

طبق گفته منابع نزدیک به مایکروسافت، این شرکت فعلا در مرحله توسعه دیتاسنترهایی قرار دارد که در آینده، سرویس گیم‌استریمینگ مایکروسافت را اجرا خواهند کرد. به این پروژه که تحت کدنیم «XCloud» به آن اشاره شده، در آینده قرار است تمام بازی‌های این سرویس از طریق آن پردازش و اجرا شده و برای کاربران پخش شود. مایکروسافت همچنین در نظر دارد قابلیت استفاده از دستگاه‌های مختلف دیگری را نیز به سرویس خود بیفزاید مانند گوشی‌های موبایل. شرکت سونی نیز در حال توسعه سخت‌افزارهای سفارشی برای سرویس PlayStation Now خود است.

این سرویس به کاربران این امکان را می‌دهد تا بازی‌های پلت‌فرم‌های PS۲،PS۳ و PS۴ را روی دستگاه PC یا کنسول‌های PlayStation ۴ خود اجرا کنند. طی سال‌های اخیر، مایکروسافت در زمینه فروش کنسول‌های بازی از رقیب خود، سونی عقب‌تر بوده است اما از آنجا که این شرکت تلاش دارد صنعت بازی‌های خود را گسترش دهد، به همین دلیل سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی روی توسعه سرویس پخش ابری بازی‌های خود تخصیص داده است.هدف مایکروسافت، هدف آسانی نیست. همین حالا نیز سرویس‌های پخش بازی مختلفی از جملهGeForce، PlayStation Now،Shadow نیز وجود دارند که خیلی هم موفق هستند و مایکروسافت برای رقابت با آنها باید تلاش زیادی کند.