انعقاد قرارداد چند میلیارد دلاری برای توسعه اینترنت 5G

در اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه‌ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین‌المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن آغاز کرد. در نتیجه رسما یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک به‌دنبال برقراری و راه‌اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت نسل پنجم در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، آمریکا، استرالیا و ... هستند و از توانایی‌ها و برنامه‌های خود در این زمینه رونمایی می‌کنند.

اپراتورها و غول‌های تکنولوژی بسیاری نیز در جهان وجود دارند که همگی به دنبال عرضه نخستین سرویس اینترنت با بهره‌گیری از فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G هستند که از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین آنها می‌توان به نوکیا، هوآوی، تی‌موبایل، اسپرینت، ورایزن، اریکسون و ... اشاره کرد. حالا تازه‌ترین گزارش‌ها حاکی است که تی موبایل (T-Mobile)با همکاری نوکیا قصد دارد به تکمیل و توسعه تجهیزات، سرویس، نرم‌افزار و زیرساخت‌های لازم برای توسعه فناوری جدیدترین نسل از اینترنت همراه ۵G بپردازد. نویل ری، مدیر ارشد تکنولوژی فعال در شرکت تی موبایل در این خصوص می‌گوید: تمرکز همه ما (شرکت‌های تکنولوژی) هم اکنون بر توسعه فناوری اینترنت ۵G است و به شدت در تلاشیم تا یکی از بهترین و نخستین اپراتورهای جهان باشیم که به شهروندان و کاربران خدمات نوین نسل پنجم اینترنت را ارائه می‌دهیم.

همان‌طور که به نظر می‌رسد، عزم شرکت تی موبایل برای توسعه و بهره‌برداری سریع از این فناوری بسیار جزم شده است، چراکه با عقد یک قرارداد همکاری ۵/ ۳ میلیارد دلاری با نوکیا و اختصاص مبلغ هنگفتی به منظور سرمایه‌گذاری در این امر در تلاش است تا یکی از اولین اپراتورهای پیشگام در زمینه برقراری اینترنت ۵G و ارائه نسل جدیدی از خدمات آنلاین و اینترنتی به کاربران به شمار بیاید. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه می‌شود؛ یکی دیگر از پیشگامان در عرصه برقراری زودهنگام نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G، شرکت چینی هوآوی است که در ماه‌های اخیر به سختی در تلاش بوده تا به‌طور آزمایشی در شهرها و کشورهای داوطلب اینترنت ۵G را راه‌اندازی کند تا بتواند یکی از نخستین اپراتورهایی باشد که به کاربران امکان بهره‌مندی و لذت وبگردی با سرعت بسیار بالایی را بدهد. حال باید منتظر ماند و دید که درنهایت کدام یک از این غول‌های تکنولوژی موفق به بهره‌برداری همگانی و عمومی برای توسعه و برقراری اینترنت ۵G می‌شوند که البته همان‌طور که انتظار می‌رفت، نباید زودتر از سال آینده میلادی منتظر به ثمر نشستن تلاش‌های این شرکت‌های عظیم و فعال در حوزه فناوری و برقراری ارتباطات بود.