گوگل با استفاده از Apple’s WebKit برای موتور اصلی و همچنین قابلیت‌های Mozilla’s Firefox، کروم را خلق کرد و تمام سورس کدهای کروم را با عنوان Chromium Project به‌صورت آزاد در دسترس قرار داد. کروم بیش از هرچیزی روی استانداردهای وب و HTML۵ تمرکز داشت و حتی در زمان معرفی، تمام تست‌های Acid۱ و Acid۲ را نیز با موفقیت انجام داد. تمام این دستاوردها برای گوگل قدم بسیار بزرگی محسوب می‌شد زیرا شرکت مایکروسافت نیز تلاش می‌کرد تا با استفاده از استانداردهای وب باز، مرورگر اختصاصی خود را توسعه دهد.

یکی دیگر از اقدامات شرکت گوگل در زمان معرفی کروم، معرفی ایده « مکانیزم امنیتی Sandboxing» برای تب‌های جداگانه باز شده هر کاربر بود و در صورت درگیر شدن یک تب، دیگر صفحات در امان می‌ماندند. این قابلیت و همچنین عرضه موتور جاوا اسکریپت -Google’s V۸ JavaScript- به بالابردن سرعت و ثبات کروم کمک کرد. حالا بعد از گذشت یک دهه، کروم تبدیل به اصلی‌ترین راه کاربران اینترنتی برای جست‌وجو در وب شده است. کروم توانسته بیش از ۶۰ درصد از بازار مرورگرها در دسکتاپ را از آن خود کند و مهندسان گوگل کروم دائما در حال معرفی و عرضه قابلیت‌های جدید و اعمال استانداردهای به روز وب برای این مرورگر هستند. کروم این روزها به بیش از یک مرورگر تبدیل شده و روی پلت‌فرم‌های مختلف مانند ویندوز، مک‌ اواس، لینوکس، اندروید و حتی‌ای او‌اس، سرآمد است.

کروم حالا سیستم اجرایی سبک کروم اواس را در دست دارد، پلت‌فرمی که مخصوص لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌هاست. گوگل تلاش دارد تا با انتقال برنامه‌های اندروید روی پلت فرم کروم، آن را به یک پلت فرم مفیدتر تبدیل کند. حتی برخی از برنامه‌های لینوکس نیز به زودی به کروم او‌اس منتقل می‌شوند. کروم حالا دیگر، مرورگر خرده پای زمان معرفی شدنش نیست و آینده وسیعی به‌عنوان یک پلت فرم پیش رو دارد. نگرانی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه کروم به اینترنت اکسپلورر ۶ دیگری تبدیل خواهد شد زیرا تسلط و محبوبیت زیادی در دنیای توسعه‌دهندگان وب دارد. همان‌طور که مهندسان گوگل تلاش می‌کنند تا آخرین و به روزترین استانداردهای وب را به روی کروم پیاده کنند، سازنده‌های دیگر مرورگرها نیز برای عقب نماندن رقابت دارند. حقیقتا اگر یک مرورگر طی ۱۰ سال می‌تواند به یک پلت فرم تبدیل شوند، تا ۱۰ سال دیگر به کجا خواهد رسید؟