۱۳۴ هزار سیم‌کارت مزاحم پیامکی مسدود شد

از آنجا که از این سیم‌کارت‌ها تنها برای ارسال پیامک انبوه استفاده شده و سرویس دیگری از آن فعال نیست، بر مبنای حجم زیادی از پیامک که از طریق این سیم‌کارت‌ها ارسال می‌شود این تخلف قابل شناسایی بوده و اپراتورها این شماره‌ها را به رگولاتوری گزارش می‌کنند. با وجودی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از طریق فرآیند هوش مصنوعی (سامانه خودکار تشخیص پیامک‌های مزاحم) و نیز تحلیل رفتار مشترکان و دریافت شکایات از کاربران، نسبت به نظارت بر قطع پیامک‌های تبلیغاتی ناخواسته و سیم‌کارت‌های ارسال‌کننده پیامک مزاحم اقدام می‌کند اما همچنان کاربران تلفن‌همراه با معضل دریافت پیامک‌های تبلیغاتی مواجه هستند و با وجودی که بسیاری از کاربران سرشماره‌های شخصی ارسال‌کننده پیامک را به رگولاتوری گزارش می‌کنند، اما همچنان این پیامک‌ها برای بسیاری از کاربران ارسال می‌شود.

بر مبنای آخرین آمار نظرسنجی از میزان رضایت کاربران از کاهش پیامک‌های تبلیغاتی، ۶/ ۵۵ درصد شرکت‌کنندگان اذعان دارند که دریافت این پیامک‌ها کاهش یافته اما با این حال همچنان ۴/ ۴۴ درصد از مشترکان از تعداد بالای دریافت این پیامک‌ها ناراضی‌اند. مطابق با آمار رگولاتوری بیشترین اعتراضات به پیامک‌های تبلیغاتی مربوط به پیامک‌هایی است که از سمت سیم‌کارت‌های شخصی و به‌صورت انبوه ارسال می‌شود. با وجود این ارسال پیامک از سرشماره‌های پیامکی نیز همچنان با گلایه و اعتراض کاربران رو‌به‌رو است. مشترکان موبایل می‌توانند با شماره‌گیری کد دستوری ستاره هشتصد مربع (#۸۰۰*) نسبت به درخواست قطع سرویس پیامک‌های انبوه تبلیغاتی و ارزش افزوده اقدام کنند.

در این سامانه علاوه بر امکان درخواست برای قطع خدمات و تبلیغات، گزینه‌ای نیز برای تبلیغ از خط شخصی وجود دارد که کاربر با واردکردن شماره موبایلی که از آن پیامک دریافت می‌کند می‌تواند آن را گزارش دهد تا رگولاتوری نسبت به مسدود کردن آن شماره اقدام کند. بر اساس اعلام رگولاتوری، در سامانه (#۸۰۰*)بالغ بر ۳۰ میلیون نفر خواستار قطع دریافت پیامک تبلیغاتی شده‌اند و این تعداد مشترک در لیست سیاه قرار داده شده‌اند تا برایشان پیامک تبلیغاتی ارسال نشود. ماه گذشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اعلام لیست اسامی شرکت‌های متخلف ارسال‌کننده پیامک‌های تبلیغاتی به پلیس فتا خبر داده بود.