به گزارش «ایسنا» کلاهبرداران با طراحی سایتی مشابه همتای اصلی که در آدرس hamta.ntsw.ir قرار دارد حساب‌های کاربران را هدف گرفته‌آند. در حالی که سایت رسمی سامانه همتا hamta.ntsw.ir است، کلاهبرداران برای فریب و سوءاستفاده کاربران، پیامک‌هایی به همراه لینک سایت‌های فیشینگ ارسال می‌کنند.کلاهبرداران با راه‌اندازی سایت‌های جعلی که شبیه به سایت‌های اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفاده‌های مالی اقدام می‌کنند؛ در این شیوه که اصطلاحا به فیشینگ معروف است، از طریق اطلاعات واردشده توسط کاربران در صفحات جعلی حساب‌های بانکی قربانیان خالی می‌شود یا ممکن است اطلاعات شخصی کاربران را دریافت کرده و از آن سوءاستفاده کنند.

پس از اجرای طرح رجیستری، ارسال پیامک‌هایی به اسم همتا به همراه آدرس‌های جعلی و صفحه‌هایی که مانند سامانه همتا طراحی شده، اتفاق تازه‌ای نیست اما هر بار به روشی صورت می‌گیرد. پیش از این بارها اتفاق افتاده که پیامکی برای برخی افراد ارسال و از آنها خواسته شده جهت جلوگیری از قطع شدن تلفن‌همراه، مبلغی را پرداخت کنند. در یکی از جدیدترین نمونه‌های این کلاهبرداری، با هدایت کاربران به سایت‌های فیشینگ، اطلاعات را از آنها درخواست می‌کنند. این درحالی است که با مراجعه به وب‌سایتی که لینک آن در پیامک آمده است، متوجه می‌شویم این وب‌سایت فیلتر شده است. اما از آنجایی که این روزها بیشتر کاربران برای مراجعه به وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های فیلترشده، از فیلترشکن استفاده می‌کنند، متوجه این موضوع نخواهند شد. درصورتی که با فیلترشکن وارد این سایت شوید، با سایتی مواجه خواهید شد که بسیار شبیه به سامانه همتا طراحی شده و متاسفانه کاربران بدون توجه به آدرس سایت که اشتباه است، فریب صفحه‌ای که مشابه سایت اصلی طراحی‌شده را می‌خورند.

در همین حال به‌نظر می‌رسد اطلاع‌رسانی کافی از سوی همتا برای آگاه‌سازی کاربران صورت نگرفته است. هرچند در خود سایت همتا به این اشاره شده که پیامک‌های این سامانه از طریق سرشماره پیامکی HAMTA به کاربران ارسال می‌شود. از طرفی سایت رسمی سامانه همتا hamta.ntsw.ir و سایت اطلاع‌رسانی همتا hamtainfo.ntsw.ir است و سامانه همتا دامنه دیگری ندارد.

همچنین درصورتی که به درگاه‌های بانکی هدایت شدید، همواره پیش از هرگونه پرداخت حتما باید از اعتبار درگاه پرداخت مطمئن شوید. ویژگی‌های اولیه درگاه پرداخت معتبر شامل عبارت https و همچنین علامت تایید سرویس‌دهنده (معمولا به‌صورت قفل سبزرنگ) است که در ابتدای آدرس درگاه پرداخت وجود دارد.