امیر ناظمی دیروز در مراسم رونمایی از آزمایشگاه ارزیابی عملکردی و کیفی محصولات حوزه امنیت فضای مجازی گفت: محصولات مختلفی که در حوزه فضای مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، همواره توسط کاربران در خصوص امنیت سایبری‌شان مورد تردید قرار دارند. این تردید محرک خوبی برای سازمان‌هاست که سطح کیفی و امنیتی محصول خود را ارتقا بدهند. او بابیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسوولیت‌های سازمان‌های دولتی، تبعیت از استانداردهای در نظر گرفته شده برای این محصولات است، افزود: در این زمینه باید با پژوهشگاه‌ها و آزمایشگاه‌های مرتبط، همکاری کنند. صدور گواهینامه‌های مربوط به ارزیابی امنیت محصولات فضای تولید و تبادل اطلاعات چند سالی است که از سوی سازمان فناوری اطلاعات، مرکز افتای ریاست‌جمهوری و سازمان پدافند غیرعامل به صورت ترکیبی درحال انجام است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اکنون یک آزمایشگاه ارزیابی هم به مجموعه قبلی اضافه شده که این امکان را فراهم می‌کند تا بحث ارزیابی کیفیت محصولات در دستور کار قرار گیرد و تولیدکنندگان حوزه امنیت می‌توانند به صورت خودخواسته و خوداظهارانه نسبت به دریافت گواهینامه امنیت محصولاتشان اقدام کنند. رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه امنیت یکی دیگر از محورهای مهمی است که باید در حوزه فعالیت‌های سایبری مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: آزمایشگاه عملکردی و کیفی محصولات امنیت فضای مجازی به‌طور ویژه‌ای روی این مسائل تمرکز کرده و نقش بسیار مهمی در آینده محصولات بومی خواهد داشت و باعث اعتماد بیشتر کاربران به این محصولات خواهد شد. معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از راهبردهای اصلی سازمان فناوری اطلاعات را خلق بازار برای حوزه امنیت، کمک به شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به ایجاد استارت‌آپ‌های خدمات امنیت سایبری عنوان کرد و گفت: مسیری برای ایجاد نهادهای مدرن‌تری مانند تقویت هکرهای کلاه‌سفید نیز در این زمینه فراهم شده است.

در این نشست همچنین علی‌اکبر سمندی، رئیس اداره کل ارزیابی امنیتی محصولات فاوا در سازمان فناوری اطلاعات گفت: اداره کل ارزیابی امنیتی محصولات فاوا از سال ۱۳۹۱ و در قالب سند امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) با همکاری مرکز افتای ریاست‌جمهوری وظیفه اجرا و راه‌اندازی آزمایشگاه‌های این حوزه را برعهده گرفت و از آن سال کار ارزیابی و تست محصولات آغاز شده و برای آنها گواهینامه صادر کرده‌ایم. وی ادامه داد: مشکلی که در مورد محصولات بومی حوزه امنیت وجود دارد این است که جنبه رقابتی و صادراتی آنها به درستی معرفی نشده است. به همین دلیل است که کیفیت و کارآیی محصولات در ارزیابی‌ها مشخص نیست. از این رو در پروژه راه‌اندازی «آزمایشگاه ارزیابی عملکردی و کیفی محصولات امنیت فضای مجازی»، تاکیدمان بر ارزیابی کیفی محصولات بومی حوزه امنیت است.

مسوول پروژه آزمایشگاه ارزیابی عملکردی و کیفی با بیان اینکه این پروژه در قالب پایلوت از امروز آغاز به کار کرده است، گفت: ارزیابی فنی امنیتی محصولات فاوا از حدود ۹ سال پیش درحال انجام و در حد مطلوب است و برای این موضوع هفت آزمایشگاه ارزیابی امنیتی داریم که در چهار تخصص از سازمان فناوری اطلاعات و مرکز افتای ریاست‌جمهوری به صورت مشترک، گواهی فعالیت دریافت کرده‌اند.