صادق عباسی‌شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در گفت‌وگو با خبر‌گزاری صدا و سیما، کمبود فرکانس و افزایش دیتای مصرفی مردم را اصلی‌ترین علل بروز اختلال اخیر اینترنت عنوان کرد و گفت: با برخی راهکار‌هایی که در نظر گرفته‌ایم، به‌زودی بخش زیادی از مشکلات این حوزه حل خواهد شد اما تا زمانی که توسعه زیرساخت‌های اینترنت ثابت تکمیل نشود، بروز اختلال در شبکه موبایل اجتناب‌‌ناپذیر است. عباسی‌‌شاهکوه در این گفت‌وگو اظهار کرد: بیشتر اعتراض مردم به‌سرعت اینترنت مربوط به تلفن‌همراه است و دائما با نوسان سرعت مواجهیم. وی گفت: در زمان‌‌هایی وقتی ظرفیت پشت بی‌‌تی‌اس‌‌ها کم می‌شود دچار افت می‌‌شویم، اما وقتی از طریق نظارت‌‌های سیستمی و تماس‌‌های مردم با سامانه ۱۹۵ متوجه نقاط مشکل‌دار شبکه می‌‌شویم، بلافاصله به اپراتورها تذکر می‌دهیم و مشکل برطرف می‌شود و این نقص‌‌ها و در ادامه رفع آن مستمرا در حال انجام است. رئیس رگولاتوری افزود: البته علت اصلی کندی اینترنت به سبب افزایش مصرف دیتای مردم در سال‌های اخیر است و ما متناسب با افزایش مصرف، توسعه شبکه نداشته‌‌ایم و سرمایه‌گذاری‌‌ها به علت کاهش فاصله درآمد و هزینه در این بخش کم بوده است. رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کمبود فرکانس را هم از دیگر عوامل کندی اینترنت خواند و گفت: اخیرا سازمان صدا و سیما فرکانسی به اپراتورها داده است که اگر تجهیزات موردنیاز را نصب کنند، قطعا کیفیت بهتر می‌شود و ما در آینده باید با همکاری صدا و سیما بخشی از فرکانس موردنیاز اپراتورها را تامین کنیم تا کیفیت ارتقا پیدا کند. وی گفت: با این وجود ما اپراتورها را مرتب تحت‌نظر داریم و آن حداقل‌‌‌هایی را که باید داشته باشند، رعایت می‌کنند، اما انتظارمان این است که تلاششان را بیشتر کنند تا افت موجود برطرف شود.

عباسی افزود: ما درباره شبکه تلفن‌همراه با یکسری تداخلات فرکانسی در برخی نقاط هم مواجهیم و به محض اینکه این تداخلات رفع ‌شود، سرعت افزایش می‌‌یابد؛ بنابراین سرعت شبکه تلفن‌همراه در همه زمان‌ها و مکان‌‌ها یکسان نیست و اخیرا وقتی به این نتیجه رسیدیم که ظرفیت پشت بی‌‌تی‌اس‌‌ها در ۵۰نقطه کم شده است با ورود اپراتورها ظرفیت افزایش یافت و سرعت بهتر شد. وی گفت: دائم باید این نقاط را رصد کنیم، اما اگر شبکه ثابت را توسعه دهیم و بی‌‌تی‌اس‌‌های ما به فیبرنوری وصل شود، شاید دیگر شاهد افت کیفیت نباشیم. رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به این سوال که مردم چه زمانی می‌توانند آثار ارائه فرکانس ۲۳۰۰ به اپراتورها را ببینند، گفت: برای تحقق این امر تجهیزاتی وارد کشور شده است که باید نصب و بخشی از آن تا قبل از پایان سال راه‌اندازی شود.  این امر تاثیر خوبی در بخش تلفن‌همراه خواهد داشت و با نصب کل این تجهیزات در بهار سال آینده فکر می‌کنیم کیفیت بازهم ارتقا پیدا کند. وی افزود: چون مصرف مردم مرتب در حال افزایش است توسعه ما هم باید مرتب ادامه پیدا کند، البته ما باید بیشتر به فکر ارتقای بخش ثابت باشیم و اگر مصرف مردم به این سمت برود فشار روی شبکه تلفن‌همراه کمتر می‌شود و مردم می‌توانند کیفیت را احساس کنند. عباسی ادامه داد: طبق شاخص اعلامی، در سرعت دانلود شبکه موبایل هر کاربر باید حداقل دو مگابایت در ثانیه و متوسط آن ۵ مگابایت باشد؛ اما در مصوبه شورای‌عالی‌مجازی به ما تکلیف شده است که این اعداد دوبرابر شود.  در ادامه این گفت‌وگو، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به فراهم‌شدن امکانی تازه برای سنجش وضعیت شبکه توسط کاربران اشاره کرد و گفت: در آینده نزدیک نرم‌افزاری در اختیار مردم قرار می‌گیرد که در هر نقطه و هر زمان بتوانند وضع شبکه تلفن‌همراه را بررسی کنند و ما هم با بهره‌گیری از بازخوردهای آن می‌‌توانیم نظارت‌مان را افزایش دهیم.

رئیس رگولاتوری تاکید کرد: در حال‌حاضر یکی از سامانه‌‌هایی که مردم می‌توانند از طریق تلفن یا سایت شکایات خود را مطرح کنند سامانه ۱۹۵ است و اگر اپراتورها به این شکایت‌‌ها رسیدگی نکنند ما ورود می‌کنیم و ارجاع می‌دهیم تا پیگیری کنند.