به گزارش ارز دیجیتال، اسناد دادگاه نشان می‌دهد او بیت‌کوین‌هایی از اعضای خاندان سلطنتی امارات دریافت کرده است.

ایگناتووا که طرح پانزی وان کوین را به همراه کنستانتین ایگناتووا (Konstantin Ignatova) ایجاد کرد، سه سال است در حال فرار از دست مراجع قضایی است. طرح پانزی وان کوین یک طرح بازاریابی چندسطحی بود که به ظاهر روی شبکه‌های بلاک چینی کار می‌کرد. طبق ادعای طرح وان کوین، این پروژه قرار بود «قاتل بیت‌کوین» باشد و از آن به‌عنوان دارایی دیجیتال «غالب» دنیا یاد شده بود. ادعاهای مشکوک و ساختار سازمان‌یافته این طرح باعث شده بود که بسیاری از فعالان این حوزه، نسبت به مشارکت در آن هشدار دهند. این طرح سپتامبر ۲۰۱۴ ایجاد شد. در آن زمان کمیسیون نظارت مالی بلغارستان در اطلاعیه‌ای نسبت به این طرح هشدار داده بود. مقر این طرح پانزی در بلغارستان بود اما یک شرکت ثبت‌شده در دبی نیز در اختیار آنها بود. شرکت وان‌لایف نت‌ورک (Onelife Network)، یکی از شرکت‌های تابعه وان کوین، در کشور بلیز ثبت شده بود. کمی بعد و در پایان سال ۲۰۱۶، شواهدی مطرح شد که نشان می‌داد این پروژه از هیچ نوعی از فناوری بلاک‌چین استفاده نمی‌کند. در سال ۲۰۱۷، مراجع قضایی آمریکا با انتشار حکمی محرمانه، خواستار بازداشت ایگناتووا شدند. پس از انتشار این حکم، او فرار کرد و تا به امروز مشخص نیست به کجا متواری شده است. سباستین گرینوود (Sebastian Greenwood) و کنستانتین ایگناتووا به‌ترتیب در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ توسط مراجع قضایی دستگیر شدند. دادستانی ایالات‌متحده در قالب چند پرونده، بنیان‌گذاران و گردانندگان وان کوین را به کسب ۴ میلیارد دلار از طریق کلاهبرداری از مشترکانی در اقصی نقاط جهان متهم کرد.

نوامبر سال ۲۰۱۹، کنستانتین ایگناتووا به جرم پول‌شویی گناهکار شناخته شد اما سرنوشت ملکه کریپتو همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. حالا و با انتشار مدارک تازه، عنوان می‌شود که ملکه کریپتو چندین میلیارد دلار بیت‌کوین در اختیار دارد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ملکه کریپتو احتمالا یک حساب بانکی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار در دبی دارد. به‌علاوه، گفته می‌شود احتمال دارد او ۲۳۰ هزار واحد بیت‌کوین هم کسب کرده باشد. این گزارش ادعا می‌کند که ایگناتووا ۱۱ میلیارد دلار بیت‌کوین از شیخ صعود، پسر یکی از ثروتمندترین افراد دبی، دریافت کرده است.

از جزئیات دقیق این تراکنش‌ها اطلاعاتی در دست نیست، اما گفته می‌شود این معامله اکتبر سال ۲۰۱۷ و زمانی که قیمت بیت‌کوین در محدوده ۶ هزار دلار قرار داشت، انجام گرفته است. از دیگر احتمالاتی که در این پرونده مطرح شده است، می‌توان به رابطه‌ای بیش از یک «معامله مالی ساده» بین ایگناتووا و شیخ صعود اشاره کرد. روخا ایگناتووا موفق شده بود تا مدارک شناسایی دیپلماتیک از سوی دولت امارات متحده عربی و نهاد ICAFE کسب کند. ریک استیوز (Rick Steves)، مقاله‌نویس حوزه مالی، در یکی از مقالات خود ادعا می‌کند که رد پایی از میمون مدنی (Mimoun Madani)، که پیش‌تر به‌عنوان یکی از پیشکارهای حوزه املاک فعالیت می‌کرده هم در این پرونده دیده می‌شود. در گزارش بیهایند ام‌ال‌ام (Behind MLM)، آمده است:

ایگناتووا این امکان را داشته است تا با مصونیت [دیپلماتیک] سفر کند. در مقاله استیوز آمده است: طرح پانزی [وان کوین] میلیاردها دلار پول را به بانک‌ها و صنعت مستغلات دبی منتقل کرده است؛ در دبی او از کمک شیخ صعود بن فیصل آل قاسم و میمون مدنی، پیشکار سابق حوزه املاک و مستغلات، برخوردار بوده است.

استیوز در بخش دیگری از مقاله خود ادعا می‌کند که ایگناتووا در چند تراکنش، هزاران واحد بیت‌کوین از افراد ثروتمند امارات دریافت کرده است. او در ادامه می‌نویسد: شیخ آل قاسم، در یک تراکنش که اسناد آن موجود است و چند نفر هم آن را تایید می‌کنند، چهار کیف پول سخت‌افزاری که حاوی ۲۳۰ هزار واحد بیت‌کوین بودند را در ازای حساب‌های بانکی وان کوین، برخی دارایی‌های دیگر و املاکی به ارزش یک میلیارد دلار در دبی، به ایگناتووا می‌دهد. حساب‌های وان کوین در دبی در حال حاضر مسدود شده‌اند. ارزش بیت‌کوین‌هایی که آل قاسم به ایگناتووا داده بود هم ۵۰ میلیون دلار (در آن زمان) برآورد شده است. بیهایند ام‌ال‌ام از چند منطقه جغرافیایی به‌عنوان محل‌های اختفای ایگناتووا یاد می‌کند. از دیگر احتمالات هم مرگ او است. گزارش‌های بسیاری منتشر شده است که ادعا می‌کنند که امارات، روسیه یا یونان مقصدهای احتمالی ایگناتووا بوده‌اند. این گزارش خاطر نشان می‌کند که امارات متحده و آمریکا در زمینه استرداد مجرمان با یکدیگر همکاری نمی‌کنند.

دکتر جاناتان لوی (Jonathan Levy) وکیل قربانیان پروژه وان کوین، تقصیر را گردن اکوسیستم ارزهای دیجیتال می‌اندازد و می‌نویسد: قانون‌گذاران انگار چشم‌شان را روی این حقیقت که هدف اصلی [استفاده از] ارزهای دیجیتال تسهیل و پرکردن جیب مجرمانی نظیر روخا ایگناتووا است، بسته‌اند. شکی نیست که ایگناتووا بیشترین سود را از حباب بیت‌کوین برده است.

کلاهبرداری در ترکیه

چندی پیش در ترکیه، جوانی ۲۶ساله به‌نام فاروق فاتح اُزر یک شرکت بزرگ رمزارز به‌نام Thodex به‌راه انداخت و مبلغی بیش از ۲ میلیارد دلار را به تاراج برد اما روزنامه‌نگاران اعلام کرده‌اند که ۲ میلیارد دلار، یک رقم اولیه است و مبلغ واقعی این کلاهبرداری، رقمی بین ۲ تا ۱۰ میلیارد دلار است. به گزارش خبرگزاری تسنیم،  گورسل تکین از سران ج.ه.پ. و از نمایندگان پارلمان ترکیه اعلام کرده است که این اقدام، بزرگ‌ترین نمونه کلاهبرداری در تاریخ جمهوری ترکیه است و نهاد مهمی به‌نام نظارت بر بانک‌های ترکیه، باید پیش از این جانب احتیاط را می‌گرفت و به‌روی عملیات و گردش مالی شرکتی زوم می‌کرد که هفتصد هزار عضو داشته و بیش از ۲ میلیارد دلار را به‌سوی خود جذب کرده است. شرکت مزبور، به‌بهانه انجام برخی عملیات‌های فنی، پایگاه اینترنتی خود را بسته است و فعلا هیچ اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد؛ اما ده‌ها هزار نفر از کسانی که سرمایه‌های آنان به یغما رفته است، برای اعتراض، به شعب نمایندگی شرکت رفته و با درهای بسته روبه‌رو شده‌اند، اما مساله اینجاست که چند شرکت کوچک دیگر نیز با هویت‌ها و ساختارهایی شبیه به همین شرکت در حال فعالیت هستند. آمارهای اولیه حاکی از این است که موسس جوان شرکت Thodex، بیش از چهارصد هزار نفر از شهروندان ترکیه را فریب داده و آنان را از هستی و سرمایه ساقط کرده است. خبرگزاری دمیر اورن ترکیه اعلام کرده است که یک شهروند مشاور املاک که تمام سرمایه خود را به این شرکت سپرده، پس از انتشار خبر فرار فاروق فاتح اُزر، به شقیقه خود شلیک کرده و جان خود را از دست داده است. اما نکته جالب اینجاست که کلاهبردار مورد اشاره این پرونده، نه از راه مرزهای پنهانی و با استفاده از گذرنامه جعلی یا شبکه‌های قاچاق انسان، بلکه از راه فرودگاه استانبول و با گذرنامه رسمی و قانونی، به تایلند گریخته است.

او در اوج خونسردی اعلام کرده است که لازم نیست مردم نگران باشند و در زمان حاضر برای چند دیدار تجاری به تایلند و آلبانی رفته است و به‌زودی به ترکیه بازمی‌گردد!