به گزارش خبرگزاری «سی‌ان‌بی‌سی»، در سال ۲۰۱۲ چینی‌ها با شکایت در «سازمان تجارت جهانی» تعرفه‌های ضدیارانه‌ای که دولت آمریکا بر صادرات کشورش، شامل پنل‌های خورشیدی، برج‌های بادی، سیلندرهای فولادی و چارچوب‌های آلومینیومی به ارزش بالغ بر ۳/ ۷ میلیارد دلار وضع کرد را به چالش کشید. البته رابرت لاینزر، نماینده «سازمان نماینده تجاری آمریکا»، می‌گوید حکم «سازمان تجارت جهانی» این ادعای آمریکا که چین از شرکت‌های دولتی خود برای اعطای یارانه استفاده می‌کرد را اثبات می‌کند. با این حال بر اساس این حکم، آمریکا باید قیمت‌های تعیین‌شده توسط چین را بپذیرد، هر چند «سازمان نماینده تجاری» آمریکا این قیمت‌ها را تحریف شده می‌داند. در این بیانیه‌ آمده است: «این حکم یافته‌های بانک‌جهانی، مطالعات صورت‌گرفته توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، نظرسنجی از اقتصاددانان و تمام شواهدی که دولت آمریکا تاکنون به آنها اشاره داشته است را رد می‌کند. داوری بدنه استیناف سازمان تجارت جهانی، قوانین این سازمان را تضعیف، و آنها را برای مقابله با یارانه‌هایی که چین به شرکت‌های دولتی می‌پردازد ناکارآمد می‌کند، یارانه‌هایی که به کسب‌وکارها و نیروی‌کار آمریکایی صدمه می‌زند و بازارهای جهانی را مختل می‌سازد.»

وزارت بازرگانی چین اما می‌گوید این حکم بدنه استیناف «سازمان تجارت جهانی» ثابت می‌کند آمریکایی‌ها مکررا از اقدامات تسهیل‌کننده تجارت سوءاستفاده کرده‌اند، اقداماتی که عدالت و برابری محیط تجارت بین‌المللی را خدشه‌دار می‌کند. این اظهارات مقامات تجاری چین اواخر روز سه‌شنبه در  وبگاه وزارتخانه بازرگانی این کشور قرار گرفت. بر این اساس در صورتی که چین بخواهد پای تحریم‌ها را به این اختلافات باز کند، نیاز به گشودن پرونده‌ای جدید در سازمان خواهد داشت.

در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، آمریکایی‌ها مانع از فرآیند انتخاب قضات بدنه استیناف «سازمان تجارت جهانی» یا انتخاب مجدد قضات آن شده‌اند، بدنه‌ای که بالاترین دادگاه تجارت جهانی محسوب می‌شود. به طور معمول بدنه استیناف «سازمان تجارت جهانی» هفت عضو دارد، گرچه به منظور بررسی پرونده‌ها حضور سه قاضی آن کفایت می‌کند. با این حال از ۱۱ دسامبر تنها یک قاضی برای این بدنه باقی مانده است. روز سه‌شنبه سیسیلیا مال‌استورم، مقام تجاری ارشد اتحادیه اروپا در این رابطه هشدار داد این وضعیت می‌تواند منجر به فروپاشی تنها دادگاه تجارت جهانی شود. او که در یک کنفرانس خبری در بانک مرکزی فرانسه سخن می‌‌گفت اظهار کرد: «سازمان تجارت جهانی در بحرانی عمیق قرار دارد و ما باید متوجه این موضوع باشیم. در صورتی که بدنه استیناف سازمان فروبپاشد، اتفاقی که احتمالا در دسامبر هر چند به طور موقت رخ خواهد داد، مجرای قانونی دیگری برای ما باقی نخواهد ماند. در وضعیت بی‌قانونی نیز هر کس هر کار دلش بخواهد می‌کند.»

با وجود محکومیت تجاری آمریکا در «سازمان تجارت جهانی» از چین، اما دونالد ترامپ مجددا تهدید کرده در صورتی که اراده کند می‌تواند تعرفه‌های اضافی بر واردات چین وضع کند، هر چند در حاشیه نشست ماه گذشته «گروه ۲۰» با همتای چینی خود برای آتش‌بس موقت تجاری توافق کرد. او در این رابطه می‌گوید: «ما گزینه‌های بیشتری از تعرفه‌هایی که تاکنون وضع شده داریم که چین باید نگران آنها باشد. ۳۲۵ میلیارد دلار دیگر از واردات محصولات چینی وجود دارد که می‌توانیم هدف تعرفه‌ قرار دهیم. ما در حال مذاکره با چین برای دستیابی به توافق تجاری هستیم. با این حال امیدوارم آنها زیر توافقی که حاصل می‌شود نزنند.»