به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، غلامحسین شافعی در هفتادمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی خراسان رضوی عنوان کرد: در نشستی که با رئیس‌جمهوری کشورمان داشتیم، این نکته را مطرح کردیم که اگر تعاملات ایران با کشورهای اوراسیا به رشد مثلا ۱۰برابری ظرفیت مبادلات بینجامد، حمل کالاهای صادراتی با چه زیرساختی انجام خواهد گرفت؟ بپذیریم که اندازه امکانات ما در حوزه حمل‌ونقل ریلی و ناوگان حمل سردخانه‌ای به میزان پاسخگویی برای ظرفیت‌های آتی نیست.

رئیس اتاق مشهد ادامه داد: در همان جلسه وزیر راه توضیحات امیدوارکننده‌ای در این خصوص ارائه کرد. به استناد آنچه عنوان شد، بهسازی و نوسازی و همچنین توسعه حمل‌ونقل ریلی از برنامه‌های دولت در مسیر اجرای برنامه ششم توسعه خواهد بود که با فعال شدن کارخانه‌های واگن‌سازی زنجان و پارس شرایط برای این منظور فراهم می‌آید. شافعی با ذکر این نکته که بخشی از مشکلات حمل‌ونقل ریلی ما مربوط به کشورهای مقصد است، یادآور شد: درحال‌حاضر اگر قرار باشد کالایی از طریق مسیر ریلی مشهد به کشورهای آسیای میانه برود، به‌واسطه مسائلی که در طول مسیر و به‌ویژه در آن سوی مرز وجود دارد، این انتقال با میانگین سرعت حدود ۱۰ تا ۱۲ کیلومتر انجام می گیرد که بسیار کم است و باید در این رابطه تدبیری اندیشیده شود. تاکید داریم که شماری از اشکالات باید از جانب طرف مقابل پیگیری و حل‌وفصل شود. برای همین منظور مقرر است در کمیسیون مشترکی با کشورهای مقصد، این موضوع به بحث گذاشته شود.

شافعی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های کشور در حوزه پیوستن به جاده ابریشم خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی جاده ابریشم با ۶۷ عضو مشغول فعالیت است و نخستین اجلاس آن نیز در آبان امسال به میزبانی چین برگزار خواهد شد. خوشبختانه موضوعات خوبی نیز در دستور کار این نشست قرار دارد که امیدواریم به ثمرات ارزشمندی بینجامد.