عباس قبادی افزود: مشکلی در تامین مواد اولیه کارخانه‌های روغن وجود ندارد و تصریح کرد: در مورد روغن جامد مصرفی خانوار هنوز مشکلاتی وجود دارد که با تلاش‌های صورت‌گرفته هر چه زودتر مسائل حل خواهد شد.

البته این مقام مسوول در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس نیز در مورد دلایل افزایش قیمت روغن و مجوز ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت این کالا عنوان کرده بود که افزایش قیمت این محصول با کار کارشناسی انجام شده و با توجه به افزایش قیمت تمام شده این محصول این تصمیم اتخاذ شد، ضمن اینکه با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه اگر این افزایش قیمت اعمال نمی‌شد، ‌تولید این کالا توجیه اقتصادی نداشت و بنابراین تولید به مشکل می‌خورد.

به گزارش «ایرنا» پیش از این اعلام شده بود که اکنون ۴۰۰ هزار تن روغن خام موجودی بازرگانی دولتی است و بخش خصوصی نیز دارای موجودی مطلوبی از این محصول است.

مصرف روغن خام کشور ماهانه ۱۰۰ هزار تن است و برای تعادل‌بخشی به بازار، واردات و تولید افزایش یافته و روند توزیع این محصول نیز سرعت بیشتری پیدا کرد.

همچنین به دلیل وابسته بودن تولید روغن خوراکی به واردات مواد اولیه آن، امسال برنامه اختصاص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز برای روغن خام وجود دارد که باید ۹/ ۱ میلیون تن واردات روغن خام انجام شود تا بازار این محصول تنظیم شود.

بخشی از روغن مورد نیاز از محل دانه‌های روغنی وارداتی و تولید داخل تامین می‌شود و از حدود سه میلیون تن دانه روغنی وارداتی، ۱۸ درصد تبدیل به روغن خام شده که می‌تواند بخشی از نیاز کشور را تامین کند. همچنین در هفت ماهه امسال میزان تخصیص ارز برای روغن خام ۹۳۳ میلیون دلار بوده و در این مدت ۷۷۳ میلیون دلار نیز برای دانه‌های روغنی تخصیص ارز شده است.

۷۴۱ میلیون دلار تامین ارز برای روغن خام و ۶۶۴ میلیون دلار تامین ارز برای دانه‌های روغنی در هفت ماهه امسال انجام شده است و این تامین ارزها با یک وقفه یک ماهه تبدیل به کالا می‌شود و از طریق گمرکات ترخیص و وارد کشور خواهد شد.