به گزارش خبرگزاری مهر، عباس تا‌بش، با تا‌کید بر اینکه نرخ‌گذاری روی مرغ با توجه به پارامترهای اعلام شده ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان مصوب شده است، اظهارکرد: قیمت‌گذاری بالاتر از این میزان منطقی نیست.

وی افزود: قیمت تمام شده مرغ با ۸۵ درصد ذرت دولتی و ۵۰درصد کنجاله دولتی، ۱۳ هزار تومان شد و تا‌ سقف ۱۰ درصد نیز به استانداران اختیار افزایش قیمت داده شد که این رقم به ۱۴ هزار تومان می‌رسد. حدود ۶۵۰۰ تومان نیز قیمت عرضه کننده در نظر گرفته شده که در نهایت قیمت هر کیلو مرغ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام شد.

مدیرعامل سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده بیان کرد: هر کسی نباید با شاخص‌های خود قیمت تعیین کند و ما به جد مدعی حقوق مصرف کنندگان هستیم.

تابش در مورد تا‌مین نهاده‌های واحدهای مرغداری تا‌کید کرد: در کشور برای ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه، تا‌مین نهاده انجام شده که آمار گمرک این امر را ثابت می‌کند و اگر مرغداری نهاده تحویل می‌گیرد اما مرغ تحویل نمی‌دهد، باید با آن برخورد شود و استانداران این موضوع را به شکل ویژه دنبال کنند.

وی با اشاره به برخی بهانه‌هایی که در زمینه عدم تحویل مرغ مطرح می‌شود، گفت: برخی افت بار را بهانه می‌کنند و عده‌ای نیز ۴۲ روز را برای تبدیل جوجه به مرغ کم می‌دانند که باید همه این موارد ساماندهی شود و نباید بهانه‌ای برای عدم تحویل مرغ باشد.

تابش تصریح کرد: چرا واحدهای تولید مرغ ۶۰ روز زمان برای پرورش جوجه می‌خواهند، در حالی که استاندارد وزن مرغ در دنیا ۸/ ۱ کیلوگرم و در ایران ۲/ ۲ کیلوگرم است، چرا پرورش‌دهنده مرغ می‌خواهد مرغ سه کیلویی در ۶۰ روز تحویل دهد تا‌ مردم به چربی پول بدهند.

وی تا‌کید کرد: نهایتا ۴۲ روز باید به ۴۵ روز افزایش پیدا کند و اگر غیر از این باشد، در دوره بعد نهاده به این واحدها تحویل نشود.

مدیرعامل سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده ادامه داد: امسال بیشتر از سال قبل نهاده وارد کردیم و جهاد کشاورزی باید پیگیری کند که چرا نهاده‌ها دیر به دست مرغدار می‌رسد.

تابش تصریح کرد: در حال حاضر در هیچ نقطه‌ای از کشور کمبود مرغ نیست، اما مرغ موجود گران است و علت آن نیز دو نرخی بودن مرغ و قیمت‌گذاری غیرمنطقی است.

وی با اشاره به بازدید خود از یکی از فروشگاه‌های یزد ادامه داد: در این فروشگاه بزرگ مرغ برای عرضه وجود نداشت و از استاندار می‌خواهیم دستور دهد عوامل عدم عرضه شناسایی شوند.

تابش تصریح کرد: دلایلی که در زمینه کمبود مرغ یا گرانی مرغ بیان می‌شود، قابل قبول نیست و باید در پارامترها، مصرف‌کننده را نیز مدنظر قرار داد.

وی در مورد جوجه ریزی برای شب عید نیز تا‌کید کرد: تمام استان‌ها باید به اندازه نیاز استان خود جوجه ریزی کنند و در غیر این صورت باید استان معین خود را مشخص کنند.

تابش در مورد قطعه‌بندی مرغ نیز بیان کرد: قطعه‌بندی مرغ هم قیمت مصوب دارد و اگر کسی تخلف می‌کند باید با آن برخورد شود. وی در مورد کمبود روغن نیز اظهار کرد: برای استان یزد در زمینه روغن به دلیل مصرف زیاد به ویژه در شیرینی سازی، کمبودها برآورد شود تا‌ روغن مورد نیاز برندهای تولیدکننده شیرینی در یزد را به صورت موردی تا‌مین کنیم.

 قیمت مصوب مرغ هنوز ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان است

علاوه بر این ، معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تاکید کرد که مبنای برخورد با تخلفات در خرده فروشی‌ها قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان برای هر کیلوگرم مرغ است و تا زمانی که ستاد تنظیم بازار قیمت جدیدی اعلام نکند مبنا همین باقی می‌ماند.

به گزارش «ایسنا»، سید داوود موسوی، معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت، در یک برنامه خبری گفت: در آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار، با پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی که بر اساس میزان تامین نهاده‌ها ارائه شد، قیمت مصوب مرغ به ازای هر کیلوگرم ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان تعیین شد و هر استان تا سقف ۱۰ درصد اختیار تغییر این قیمت را دارد. بنابراین بیشترین قیمت درب مرغداری ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است. قیمت هر کیلو مرغ در سطح بازار نیز ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان تعیین شده است.  به گفته وی در این جلسه عنوان شده که ۸۵ درصد ذرت و ۵۵ درصد کنجاله با قیمت مصوب تامین می‌شود.  موسوی با تاکید بر اینکه تامین مرغ تهران و سایر استان‌ها در شرایط فعلی باید از سوی وزارت جهاد کشاورزی انجام شود، تصریح کرد: زمانی که صددرصد نهاده‌ها با قیمت مصوب تامین نمی‌شد، وزارت جهاد کشاورزی نیاز روزانه تهران، یعنی ۹۰۰ تن را با مرغ گرم و منجمد تامین می‌کرد.

این مقام مسوول با بیان اینکه سازمان حمایت در حلقه بعدی می‌تواند بر بازار نظارت کند، اظهار کرد: مبنای برخورد با تخلفات در خرده فروشی‌ها قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان برای هر کیلوگرم مرغ است و تا زمانی که ستاد تنظیم بازار قیمت جدیدی اعلام نکند مبنا همین باقی می‌ماند.

وی افزود: نظارت‌ها در بخش خرده‌فروشی از سوی سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان‌ها انجام می‌شود. اما در صورتی که تخلف از سوی مرغداران انجام شود، وزارت جهاد کشاورزی باید پرونده آنها را به سازمان‌های صمت ارسال کند تا با این واحدها برخورد شود. گفتنی است که قیمت هر کیلو گوشت مرغ در روزهای اخیر به ۳۰ هزار تومان رسیده است. اخیرا نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی گفت که قیمت واقعی مرغ، قیمت مصوب تنظیم بازار یعنی ۲۰ هزار و۴۰۰ تومان نیست. قیمت واقعی مرغ زنده با توجه به افزایش مولفه‌های تولید براساس آنالیز تشکل‌ها ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت مرغ گرم نیز ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان می‌شود.