اما سوال اینجاست که کیفیت برگزاری مجامع در سال جاری، ابهامات و چالش‌های مجامع و انتظار برای تقسیم سود نقدی در گروه‌های مطرح بازار به چه صورت است؟ به عبارت دیگر امسال چه صنایعی مجامع خوبی را برگزار می‌کنند.

فعالان بازار معتقدند مهم‌ترین چالش‌های مجامع کنونی بر محور تغییرات نرخ ارز و وضعیت برجام و اثر آن بر شرکت‌ها و سودآوری آنها قرار دارد. در این راستا برخی صنایع به دلیل آثار تغییر نرخ ارز و نیز تغییر در روابط خارجی بر وضعیت مالی از جمله فروش محصولات شرکت، با مجامع پرحاشیه‌ای همراه خواهند بود. انتظار می‌رود مجامع امسال در بخش برنامه‌های آتی و چشم‌انداز پیش رو، روندی محافظه‌کارانه داشته باشند. در نتیجه فشار سهامداران برای تقسیم سود بیشتر به دلیل افزایش ابهام نسبت به آینده محتمل خواهد بود.

طبق نظر کارشناسان در این راستا صنایعی از قبیل فلزات اساسی، پتروشیمی، فرآورده‌های نفتی و مخابرات می‌توانند مجامع خوب با درصد تقسیم سود بالایی داشته باشند. این در حالی است که در گروه خودرویی با توجه به زیان انباشته بالا در اکثر نمادها، امکان پرداخت سود نقدی وجود ندارد و به‌تبع سهامداران آن با مجامع پرحاشیه‌ای مواجه خواهند شد. در مجامع گروه غذایی نیز همانند سال‌های گذشته باید تقسیم سودهای ۵۰ تا ۷۰درصدی را متصور بود.

اما در این میان، یکی دیگر از دغدغه‌های سهامداران پرداخت به موقع سودهای تقسیمی در مجامع است. امید است با رفع مشکلات ساختاری و نرم‌افزاری شاهد رفع مشکلات مربوط به دریافت سود مجامع به‌خصوص توسط سهامداران خرد باشیم.

هدیه لطفی