به گزارش «ایرنا» محمد صفری روز سه‌شنبه در نشست خبری روز بیمه اظهار کرد: حرکت صنعت بیمه به استفاده از فناوری‌های نوین در ارزیابی ریسک اجتناب‌ناپذیر است و از این رو بیست و پنجمین همایش ملی بیمه و توسعه به «صنعت بیمه، نوآوری و فناوری اطلاعات» اختصاص یافته است.

وی استفاده از ارزهای دیجیتال را یکی از فناوری نوین راه یافته به صنعت بیمه جهان برشمرد و گفت: اگر امکان استفاده از رمزارزها برای صنعت بیمه به‌وجود آید، نیاز به پرداخت‌های اتکایی با ارزهایی چون دلار را کم خواهد کرد.

وی در عین حال با یادآوری اینکه بانک مرکزی هنوز ارزهای دیجیتال را به رسمیت نشناخته است، اظهار کرد: طبق خبرهای رسیده، بانک مرکزی به‌دنبال طراحی ارز دیجیتال ملی است و باید منتظر تصمیم این نهاد در حوزه رمز ارزها بود.

رئیس پژوهشکده بیمه یادآور شد: اکنون بیش از ۱۶۰۰ ارز دیجیتال در دنیا طراحی شده و مورد استفاده قرار دارد، اما باید گفت در شرایط کنونی امکان بهره‌برداری از ارزهای دیجیتال شناخته شده در حوزه بیمه اتکایی شرکت‌های ایرانی وجود ندارد.

بیمه اتکایی روشی از ارائه پوشش‌های بیمه‌ای است که در آن شرکت‌های بیمه برای مصون ماندن از خسارت ناشی از احتمال وقوع یک حادثه، بخشی از ریسک آن را به دیگر شرکت‌های بیمه واگذار کرده و در قبال آن حق بیمه می‌پردازند.

  پهپادها به کمک صنعت بیمه آمده‌اند

رئیس پژوهشکده بیمه با اعلام اینکه شرکت‌های بزرگ بیمه از فناوری‌های نوین برای ارزیابی خسارت، ریسک بیمه‌گری و پرداخت‌ها استفاده می‌کنند، افزود: برای نمونه برخی شرکت‌ها برای ارزیابی خسارت ناشی از آتش‌سوزی‌های بزرگ از پهپادها بهره می‌گیرند. صفری اظهار کرد: استفاده از فناوری‌های پوشیدنی مانند لباس‌ها یا ساعت‌های هوشمند برای ارزیابی اطلاعات مربوط به سلامت بیمه‌گذاران در حوزه بیمه سلامت و درمان یا نصب حسگرهایی برای ارزیابی برخط (آنلاین) اطلاعات رانندگان برای ارائه بیمه‌نامه‌های خودرو از دیگر روش‌هایی است که امروز شرکت‌های بیمه برای کنترل ریسک ناشی از بیمه‌گری استفاده می‌کنند.

وی طراحی روش‌های نوین برای بررسی میزان انطباق شرکت‌های بیمه با قوانین و مقررات بیمه‌گری را از دیگر فناوری‌های نوین راه یافته به این صنعت در سراسر جهان برشمرد.

رئیس پژوهشکده بیمه همچنین از تهیه طرحی پژوهشی درباره وضعیت صنعت بیمه در شرایط تحریم خبر داد و گفت: علاوه‌بر این، مرکز پژوهش‌های مجلس با همکاری این پژوهشکده گزارشی درباره آثار تحریم‌ها بر صنعت بیمه تهیه کرده است.

وی با اعلام اینکه می‌توان تهدیدهای تحریم برای صنعت بیمه را به فرصت تبدیل کرد، افزود: درباره اینکه ارز مربوط به بیمه‌های اتکایی در زمان تحریم‌ها چه باشد که مشمول تحریم‌های آمریکا نشود، سیاست‌های کلان کشور تعیین‌کننده است.

  دیدگاه صنعت بیمه نسبت به استارت‌آپ‌ها باید تغییر کند

رئیس پژوهشکده بیمه، بررسی وضعیت کسب‌و‌کارهای نو در صنعت بیمه و چالش‌های آنها را از دیگر محورهای همایش امسال برشمرد و در پاسخ به پرسش «ایرنا» مبنی‌بر اینکه به‌نظر می‌رسد شرکت‌های بیمه تمایلی ندارند که استارت‌آپ‌ها به حوزه آنها ورود کنند، گفت: باید این دیدگاه تغییر کند زیرا در دنیا بسیاری از شرکت‌های بزرگ بیمه‌ای، خود پدیدآورنده استارت‌آپ‌ها بوده‌اند یا کسب‌و‌کارهای اینچنینی را خریداری کرده و آنها را رونق داده‌اند.

صفری، مخالفت صنعت بیمه با فعالیت استارت‌آپ‌ها را منحصر به نمایندگی شرکت‌های بیمه دانست و گفت: به‌تازگی نیز بیمه مرکزی آیین‌نامه چگونگی فعالیت کسب‌و‌کارهای نو در صنعت بیمه را تهیه و ابلاغ کرده است.

وی افزود: استارت‌آپ‌های کنونی فعال در صنعت بیمه، بیشتر نقش تجمیع‌کننده بیمه‌نامه‌ها و مقایسه آنها برای بیمه‌گذاران را دارند و هنوز صدور بیمه‌نامه و عقد قرارداد در انحصار نمایندگی‌ها و شرکت‌های بیمه است.

وی از استارت‌آپ‌های بیمه‌ای به‌عنوان بازاریابان برخط نام برد و گفت: این بازاریابان جایگزین نمایندگی‌های بیمه نمی‌شوند و اتفاقی که برای دیگر مشاغل همچون تاکسی‌های اینترنتی افتاد برای آنها تکرار نمی‌شود.