بانک قرض‌الحسنه مهر ایران سال گذشته پیشنهاد افزایش وام قرض‌الحسنه را تا ۳۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار داد که این شورا با افزایش آن به 20 میلیون تومان موافقت کرد. وی با تاکید بر اینکه میانگین نرخ وام قرض‌الحسنه پرداختی در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران 11 میلیون تومان است، گفت: از نظر فراوانی، بیشترین رقم وام‌های پرداخت شده بین 10 تا 15 میلیون تومان است. مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اعلام کرد: در هشت ماه و نیم ابتدای سال حدود 780 هزار فقره وام به ارزش 8 هزار و 400 میلیارد تومان پرداخت شده که همه آنها وام تازه به افراد جدید بوده است. اکبری با بیان اینکه اگر شرایط اقتصادی چند ماه گذشته اتفاق نمی‌افتاد، هدفمان جذب منابع یکصد هزار میلیارد تومانی تا پنج سال آینده بوده است، گفت: در حال حاضر منابع بانک ۱۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است. وی ادامه داد: مانده مصارف بانک نیز ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که نشان می‌دهد تمام منابع جذب شده به پرداخت تسهیلات به نیازمندان اختصاص یافته است که مابقی نسبت مصارف به منابع از منابع سهامدار پرداخت شده است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تصریح کرد: در چند ماه گذشته، با توجه به شرایط اقتصادی کشور، برنامه‌ها و اهداف ترسیم شده آن چنان که مورد انتظار بود محقق نشد و ترکیب سپرده‌ها از پس‌انداز به جاری تغییر کرد. همچنین ترکیب سپرده‌‌گذاران از افراد حقیقی به افراد حقوقی تغییر کرد. اکبری دلیل بالا بودن نسبت مانده مصارف به منابع را، تعهدات سال قبل اعلام کرد و گفت: بانک‌های تجاری در چنین شرایطی چند ابزار در اختیار دارند که بانک‌های قرض‌الحسنه از آن بی‌بهره است. به گفته وی، نرخ سود بالاتر برای جذب منابع، قرض در بازار بین بانکی، توقف تسهیلات‌دهی و اضافه برداشت از بانک مرکزی از جمله ابزارهای سایر بانک‌ها در شرایط خاص است. مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزود: همه تعهداتمان را انجام داده‌ایم و قصد داریم رشد منابع‌مان را تا پایان سال به ۴۰ درصد برسانیم. اکبری ادامه داد: پرداخت وام به یک‌میلیون نفر به مبلغ حداقل ۱۰ هزار میلیارد ریال تا پایان سال جزو اهدافمان است که ۲/ ۱ درصد از جمعیت کشور را شامل خواهد شد. وی افزود: میزان پرداخت تسهیلات به افراد در سال ۹۵، ۴۱۰ هزار نفر و در سال گذشته، ۷۵۲ هزار نفر است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران درخصوص ترویج قرض‌الحسنه در کشور گفت: فرهنگ قرض‌الحسنه در ۴۰ سال اخیر با وجود اعتقادات مردم، کمتر شده است. اکبری با بیان اینکه مردم در همه حوزه‌ها در پی منفعت هستند و منفعت در قرض‌الحسنه معنا ندارد، گفت: منابع قرض‌الحسنه را نمی‌توان گسترش داد. وی ادامه داد: انتظارات تورمی و کاهش ارزش پول، بلای جان منابع قرض‌الحسنه است که در چند ماه اخیر با کاهش قدرت خرید مردم، سپرده‌های قرض‌الحسنه نیز کاهش یافت. مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزود: بانک‌های قرض‌الحسنه هیچ ابزاری برای حفظ سپرده‌ها ندارند.

وی تصریح کرد: موارد فوق باعث شده تا به اهداف کلان خود نرسیم اما در بخش خرد، موفق عمل کرده‌‌ایم. اکبری میزان معوقات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران را یک درصد معرفی کرد و گفت: این نسبت در بانک‌های دولتی و خصوصی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است و اگر بحث بازسازی تسهیلات نیز صورت نگیرد این نسبت به ۳۰ تا ۴۰ درصد می‌رسد.