طی این مدت شمار افراد فاقد شغل آلمانی بدون تغییر نسبت به ماه قبل به یک میلیون و ۳۶۰ هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در آلمان در ماه دسامبر بدون تغییر نسبت به ماه نوامبر در سطح ۴۲ میلیون و ۱۶۰ هزار نفر باقی مانده است. در مقایسه با دسامبر سال ۲۰۱۸، شمار بیکاران آلمانی ۴۲/ ۱ میلیون نفر کمتر و شمار افراد شاغل نیز ۷/ ۰ درصد بیشتر شده است.

نرخ بیکاری جوانان که بیانگر بیکاری جمعیت زیر ۲۵ سال است نیز بدون تغییر نسبت به ماه قبل در سطح ۹/ ۵ درصد باقی ماند. از زمان اتحاد آلمان شرقی و غربی نرخ بیکاری در این کشور عموما کاهشی بوده است. نخستین آمار بازار کار پس از اتحاد دو آلمان در سال ۱۹۹۰ منتشر و نرخ بیکاری این کشور ۹/ ۴درصد اعلام شد. متوسط نرخ بیکاری در آلمان طی بازه زمانی ۱۹۴۹ تا ۲۰۱۹معادل ۵۴/ ۵ درصد بوده که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به آوریل ۱۹۵۰با ۵/ ۱۱ درصد و کمترین رقم ثبت شده نیز مربوط به مارس ۱۹۹۶ با ۴/ ۰درصد بوده است.

از طرف دیگر نرخ بیکاری در دیگر کشور آلمانی‌زبان یعنی اتریش نیز به یکی از کمترین سطوح چند سال اخیر خود رسیده است؛ به گونه‌ای که نرخ بیکاری در ماه دسامبر با ۲/ ۰درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۵/ ۸درصد رسید. طی این مدت شمار افراد بیکار با ۵۸۴۲ نفر کاهش به ۳۴۹ هزار و ۷۹۵ نفر رسید. متوسط نرخ بیکاری در اتریش طی بازه زمانی ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۹ معادل پنج درصد بوده است که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به ژانویه۲۰۱۶ با ۹/ ۱۰ درصد و کمترین رقم ثبت شده نیز مربوط به اوت۱۹۷۴ با ۵/ ۰ درصد بوده است. پیش‌تر مرکز مطالعات اقتصادی آلمان نیز پیش‌بینی کرده بود که رشد اقتصادی این کشور منفی می‌شود.

به گزارش رویترز مرکز اطلاعات اقتصادی آلمان نیز قبل‌تر در گزارشی پیش‌بینی کرد رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه پایانی سال به منفی ۱/ ۰ درصد برسد که در صورت تحقق به معنای ثبت دومین رشد فصلی منفی در طول یک سال اخیر بوده است. کلاوس میکلسن، اقتصاددان این موسسه گفت: در خوش‌بینانه‌ترین سناریو هم نمی‌توانیم انتظار چیزی بیشتر از ثبت رشد صفر درصدی را در پایان سال داشته باشیم.

این گزارش جدید چشم‌انداز کاملا ناامیدانه‌ای را از وضعیت اقتصادی آلمان نسبت به گزارش قبلی ترسیم کرده است که در آن پیش‌بینی شده بود بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی رشد ۲/ ۰ درصدی را تجربه کند. از ابتدای امسال تاکنون رشد اقتصادی بخش تولید به پایین‌ترین سطح خود در طول یک دهه اخیر رسیده است و این در حالی است که مقایسه وضعیت مخارج مصرفی و ساخت و ساز با سال گذشته نیز به وضوح حاکی از وضعیت نگران‌کننده‌ای است. علاوه بر مشکلات داخلی، اختلافات تجاری در سطح جهانی و مساله چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیز اقتصاد آلمان را با دردسرهای بزرگی مواجه کرده است.

پتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان با ابراز امیدواری نسبت به توافق لایحه برگزیت در مجلس ابراز امیدواری کرده بود که حل و فصل سریع پرونده برگزیت به تقویت رشد اقتصادی آلمان کمک کند. آلتمایر همچنین در گفت‌وگو با نشریه اشپیگل ابراز امیدواری کرده است که اختلافات تجاری بین آمریکا با اتحادیه اروپا به سمت کمتر شدن حرکت کند. رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی آمریکا به اتحادیه اروپا هشدار داده است در صورتی که کشورهای اروپا کاری برای کاهش تراز حساب تجاری انجام ندهند، آمریکا روی واردات محصولات از اتحادیه اروپا تعرفه اضافی وضع خواهد کرد.