به گزارش ایبِنا از رویترز، براساس گزارش وزارت دارایی عربستان درخصوص عملکرد سه ماهه بودجه‌ای این کشور، بحران ویروس کرونا در سال جاری به بخش غیرنفتی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان خسارت‌زده و بار افت تاریخی قیمت نفت را بر اقتصاد این کشور دوچندان کرده است.

درآمدهای نفتی ریاض در سه ماه دوم سال با کاهش ۴۵ درصدی نسبت به سال گذشته، به 5/ 25 میلیارد دلار و مجموع درآمدهای این کشور نیز با ریزش ۴۹درصدی به حدود ۳۶ میلیارد دلار رسیده است.

براساس داده‌های مذکور، هزینه‌های کلی عربستان در سه ماه دوم سال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۷ درصد کاهش یافت و به حدود ۶۵ میلیارد دلار رسید. «مونیکا مالک» اقتصاددان ارشد بانک تجاری ابوظبی در این خصوص گفت: کاهش هزینه‌ها برای مهار کسری بودجه ضروری است. موضع کنشگرانه دولت در قبال پاندمی همین حالا نیز در اقدامات ریاضتی اعمال شده در آوریل مشهود است. با این حال این موضوع دورنمای احیای اقتصادی را تضعیف می‌کند.عربستان سعودی که در سال جاری با عمیق‌ترین رکود تاریخ خود مواجه شده است، با رونمایی از اقداماتی همچون حذف حق هزینه زندگی از فیش حقوقی کارمندان دولت و همچنین سه برابر کردن مالیات ارزش افزوده، درآمدهای دولت را تا ۱۵ درصد تقویت کرد.صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده که اقتصاد عربستان در سال جاری به اندازه 8/ 6 درصد کوچک شود؛ رقمی که مقامات سعودی آن را «بدبینانه» خوانده‌اند. عربستان سعودی که در سه ماه نخست سال کسری بودجه ۹ میلیارد دلاری را به ثبت رساند، تا اینجای سال، از طریق بازارهای بین‌المللی ۱۲ میلیارد دلار درآمدزایی داشته و 96/ 10 میلیارد دلار نیز از بازار داخلی وام گرفته است.