به گزارش خبرگزاری فارس، عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی دیروز در حاشیه نشست هیات دولت و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تحریم‌ها که در چارچوب فشار حداکثری دولت آمریکا به‌تدریج علیه ما عملیاتی می‌شود بنابراین اتفاقاتی رخ داده و متاسفانه انتظارات منفی در جامعه به همین دلیل شکل گرفته است. وی افزود: ما تمام تلاش خود را می‌کنیم که این وضعیت را به ثبات برسانیم و تعدیل کنیم. همتی در جمع خبرنگاران به برخی نقل قول‌ها از سوی خود مبنی بر اینکه دلار پایین می‌آید، گفت: من عرض کرده‌ام که شرایط بسیار پیچیده و در حال تغییر است. رئیس‌کل بانک مرکزی اظهار کرد: محدودیت‌هایی روی منابع ما گذاشته‌اند و اکنون ده‌ها میلیارد دلار از درآمد ارزی ما در خارج از کشور مسدود شده است و بسیاری از کشورهایی که روابط خوبی با ما دارند به‌دلیل فشار آمریکا اجازه استفاده ایران از آنها را نداده‌اند، در حالی که پیش‌بینی من این بود که ما امسال بتوانیم از آنها بهره‌برداری کنیم. وی اظهار امیدواری کرد: خوشبختانه اقدامات خوبی را شروع کرده‌ایم و من نسبت به آینده خوش‌بین هستم. همتی با اشاره به پایان دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و آغاز ماراتن انتخابات بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در این کشور گفت: در پایان دولت رئیس‌جمهور فعلی آمریکا فشارها بیشتر شده است، اما ما در عوض مقاومت‌مان را بیشتر می‌کنیم و بسیار امیدوارم که بتوانیم این مسائل را حل کنیم، بنابراین یکی از اقدامات مهمی که در این زمینه صورت دادیم مذاکره با مناطقی بوده که پول‌های ما در آن کشورها مسدود است و من چند روز پیش سفری به عراق داشتم و خوشبختانه سفر موفقی بود و امیدواریم بتوانیم از منابع‌مان در عراق که بیش از ۵ میلیارد دلار است، استفاده کنیم. رئیس‌کل بانک مرکزی اظهار کرد: در مراکز دیگر نیز ما پاسخ مثبت شنیدیم، به‌تدریج تجار و واردکنندگان ما متوجه خواهند شد که ما در کجاها به منابع‌مان دسترسی پیدا کردیم و وقتی به درخواست‌های آنها پاسخ داده می‌شود آنها در بازار خواهند دید. وی گفت: در مورد اسکناس نیز ما عرضه‌های کافی را صورت می‌دهیم، بخش نیمایی ما بسیار خوب شده، عرضه صادرکنندگان رشد خوبی داشته است و من امیدوارم با اقداماتی که در دست اجرا داریم به‌تدریج شاهد ثبات بهتر و بیشتر باشیم. همتی تاکید کرد: به هر حال باید این را قبول کنیم که در طی سه هفته آینده این فشارها به ایران زیاد خواهد شد و من همواره گفته و تاکید کرده‌ام که این بازار پرریسک‌ترین بازار است و هرچه مردم خودشان تشخیص دادند انجام بدهند، ریسک این بازار بسیار بالاست و هر لحظه ممکن است اتفاقی در این بازار بیفتد.

  ایران رئیس دوره‌ای گروه ۲۴ شد

همچنین به گزارش بانک مرکزی رئیس‌کل بانک مرکزی کشور در اجلاس مجازی اخیر وزرا و روسای کل گروه ۲۴، ریاست دوره‌ای این گروه را برای مدت دوازده ماه عهده‌دار شد و تاکید کرد: با توجه به رکودهای عمیق کنونی که از همه‌گیری کرونا ناشی می‌شوند، نقش و اهمیت گروه ۲۴ روز به روز پررنگ‌تر می‌شود.

عبدالناصر همتی در این اجلاس با بیان اینکه برای من افتخار و امتیاز بزرگی است که به‌عنوان رئیس گروه ۲۴ در دوازده ماه آینده در خدمت شما باشم، افزود: مایلم فرصت را مغتنم شمرده و از تلاش‌های ریاست گروه ۲۴، جناب وزیر افوری عطا و دولت غنا به خاطر سکانداری گروه ۲۴ در طول این سال پرتلاطم قدردانی کنم. رئیس‌کل بانک مرکزی به اهمیت گروه ۲۴ اشاره کرد و گفت: با توجه به رکودهای عمیق کنونی که از همه‌گیری کرونا ناشی می‌شوند، نقش و اهمیت گروه ۲۴ روز به روز پررنگ‌تر می‌شود. در پیگیری رسالت این گروه، ما قصد داریم که تا بالاترین حد امکان مسائل گذشته را دنبال کنیم و همزمان با تمرکز بر تاب‌آوری تعاملات سازنده‌تری بین اعضای گروه برقرار سازیم. او افزود: علاوه‌بر این، دستیابی به واکسن و روش‌های درمانی بازگشت پایدار فعالیت‌های اقتصادی را به همراه خواهد داشت. رئیس دوره‌ای گروه ۲۴ با تاکید بر لزوم هماهنگی جهانی برای حل مشکلات به‌ویژه در زمینه ویروس کرونا تصریح کرد: به‌عنوان یک گروه، ما باید همواره از یک راه‌حل جهانی هماهنگ‌شده طرفداری کنیم تا این اطمینان ایجاد شود که تمام کشورها بدون هیچ استثنایی به واکسن و درمان کم‌هزینه برای کووید-۱۹ و کمک‌های مالی از جمله کمک‌های اضطراری بر مبنای نیازها و دلایل بشردوستانه دسترسی داشته باشند، به گونه‌ای که همه ما بتوانیم با اطمینان و بالاترین توان بالقوه، فعالیت‌های اقتصادی خود را از سرگیریم.  وی در پایان خاطرنشان کرد: اطمینان دارم که در این دوران خدمت، ما قادر خواهیم بود سیاست‌هایی را مبتنی‌بر چشم‌انداز آینده و اهداف از پیش تعیین شده تدوین کنیم و به کشورهای عضو کمک کنیم بر این بحران بی‌سابقه و شرایط آسیب‌زای کنونی غلبه کنند. برنامه‌های مشترک ما بر اهداف بهبود اقتصادی در دوران پس از همه‌گیری، چگونگی برقراری ثبات مالی و به‌ویژه، مدیریت بدهی عمومی متمرکز خواهند بود. در ‌پایان، مایلم مراتب عمیق تشکر خویش را به اعضای گروه به خاطر فرصتی که به من اعطا کردند تا به‌عنوان رئیس گروه به خدمت بپردازم، ابراز کنم. گفتنی است، گروه ۲۴ به منظور ایجاد هماهنگی و پیشبرد مواضع کشورهای درحال توسعه در قلمروهای پولی و توسعه مالی در اواخر سال ۱۹۷۱ ایجاد شد.