ثبت رکورد استخراج در معدن روی انگوران

بنابر گزارش روابط عمومی ایمیدرو، در این جلسه که در محل مجتمع انگوران در شهرستان تکاب برگزار شد، رئیس هیات‌‌عامل ایمیدرو اعلام کرد: حدود ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزارتن فرآوری روی به پشتوانه معدن انگوران داریم و این محدوده پیشرفت‌های قابل‌توجهی در حوزه‌های مختلف داشته است.مهدی کرباسیان با تاکید بر ارائه گزارش استخراج سنگ تراورتن افزود: سیاست دولت در حوزه معدن برون سپاری و واگذاری معادن به بخش خصوصی دارای اهلیت است.وی در تشریح برنامه‌های ایمیدرو در زمینه مسوولیت‌های اجتماعی در شهرستان تکاب گفت: ایمیدرو تامین هزینه احداث واحد درمانی به شرط مساعدت مسوولان محلی منطقه «دندی» را بر عهده خواهد گرفت و احداث جاده زنجان - تکاب طبق توافق‌نامه با وزارت راه از دیگر برنامه‌های ما در چارچوب ایفای نقش در مسوولیت‌های اجتماعی است.

استفاده از مشاور بین‌المللی

رئیس هیات‌ عامل ایمیدرو ضمن تاکید بر استفاده از توان مشاوران خبره بین‌المللی برای پیشبرد اهداف معدنی اظهار کرد: مشاوران باید با بهره‌مندی از تجارب علمی و فناوری‌های جدید زمینه نیل به رعایت استانداردهای بین‌المللی را رقم بزنند.رئیس هیات‌ عامل ایمیدرو گفت: هیاتی از مقامات شرکت گلنکور برای بازدید از معدن انگوران و ارائه طرح تحقیقاتی هفته‌های آتی وارد ایران می‌شود. مهدی کرباسیان افزود: معدن انگوران از گذشته نقش قابل توجهی در صنعت روی ایران ایفا کرده و ضروری است که با هدف بازدهی بیشتر، تحقیقات کارشناسی جدیدی در این معدن انجام گیرد.شرکت سوئیسی گلنکور از بزرگ‌ترین شرکت‌های معدنی دنیا در تولید مواد خام از جمله معدنی است.رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین درباره تجارت خارجی در حوزه معدن و صنایع معدنی گفت: ارزش صادرات محصولات معدنی در ۷ ماه نخست سال ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار است.کرباسیان همچنین از تشکیل جلسات هم اندیشی با دست‌اندرکاران معدنی کشور برای تامین ماشین‌آلات این حوزه در روزهای آتی خبر داد.وی از برنامه اکتشافی ۷۵۰۰ کیلومترمربعی ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در استان زنجان خبر داد و گفت: اکتشاف مبنای توسعه معدنی استان زنجان خواهد بود و با تسریع برنامه اکتشافی با رعایت مسائل زیست محیطی در این استان به منابع معدنی بیشتر دست پیدا خواهیم کرد.

  برنامه‌های اکتشافی انگوران

در ادامه وجیه‌الله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی نیز با بیان اینکه موضوع ریزش به‌صورت مستمر رصد می‌شود، بیان کرد: تسریع در برنامه اکتشافی معادن اطراف محدوده انگوران و اقدامات لازم برای دنبال کردن برنامه شناسایی مواد معدنی جزو برنامه‌های ما خواهد بود.در ادامه منصور شبانی، مدیرعامل مجتمع سرب و روی انگوران گفت: در این مجتمع ۹۰۴ نفر نیروی انسانی مشغول به کار هستند. وی در تشریح فعالیت‌های اکتشافی در معادن انگوران اعلام کرد: استخراج ۱۰۵ هزار تن ماده معدنی در یک ماه رکورد محسوب می‌شود و خوشبختانه وضعیت تحقق درآمدها بهبود یافته است. شبانی افزود: طبق قرارداد، ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمربع باطله برداری داشته‌ایم و یک میلیون تن باطله بیشتر از برنامه سال به قرارداد اضافه کرده‌ایم.

همچنین ۵میلیون تن ذخیره ماده معدنی در بخش روباز تا پایان مهر امسال داشته‌ایم.وی با اعلام اینکه در این مجتمع تا ۵۰ متر ماده معدنی استخراج شده است، بیان کرد: به حدود ۲۱ هزارتن ماده معدنی در حین آماده‌سازی رسیده‌ایم و همچنین ۱۰ هزارتن ماده معدنی فروش رفته است. مدیر مجتمع سرب و روی انگوران ادامه داد: در بخش محدوده کاری بخش تراورتن، معدن سنگ تراورتن انگوران با ذخیره زمین شناسی در حدود ۳۲ میلیون تن در محدوده پروانه بهره‌برداری معدن سرب و روی انگوران واقع شده و ۱۴ میلیون تن رقم پروانه بهره‌برداری ماست. وی گفت: طبق آمارها ۳۲ میلیون تن ذخیره زمین‌شناسی و ۱۴ میلیون تن ذخیره قطعی در این محدوده شناسایی شده است.