در حال حاضر اغلب و شاید تمامی این محصولات در بازارهای جهانی با رونق قیمتی روبه‌رو‌ شده‌اند به‌طوری‌که شاخص بهای کالاهای صادراتی ایران در مهر ماه به ۱/ ۲۶۱ واحد رسیده و رشد ۷/ ۴ درصدی را در مقایسه با شهریور تجربه کرده که طبق آمارها سهم بالای این رشد متعلق به کالاهای پایه است.  شاخص بهای کالاهای صادراتی در مقایسه با مهر ماه سال قبل ۲۲ درصد رشد کرده و در ۷ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳/ ۱۵ درصد رشد را از خود نشان داده است. حال با نگاهی به میزان تغییرات قیمتی برای محصولات مختلف پایه متوجه می‌شویم که در اغلب محصولات پایه قیمت‌ها رشد قابل توجهی را در ماه‌های اخیر تجربه کرده‌اند. به‌عنوان مثال مس در یک سال اخیر ۱۷ درصد رشد قیمتی را تجربه کرده و این میزان رشد برای فولاد ۲۹ درصد و برای سرب ۴ درصد گزارش شده است. آلومینیوم در این مدت ۲۵/ ۲۱ درصد رشد قیمتی داشته و روی ۱۵ درصد افزایش قیمت را در مقایسه با سال گذشته از آن خود کرده است درحالی‌که کمترین میزان رشد قیمتی مربوط به مولیبدن و نیکل بوده که به ترتیب ۵ و ۴ درصد رشد قیمتی را پشت سر گذاشته‌اند.

در بازار محصولات کشاورزی نیز بهای اغلب محصولات با روند افزایشی روبه‌رو‌ شده است. در یک سال گذشته گندم ۷ درصد و برنج ۲۸ درصد افزایش قیمت را در این مدت تجربه کردند. چوب نیز در این مدت ۲۳ درصد رشد قیمت را در کارنامه خود ثبت کرده و جو دوسر ۲۷ درصد افزایش یافته است. همچنین قیمت پشم در این مدت ۴۵/ ۲۲ درصد رشد یافت و کمترین رشد قیمت به چای با ۴ درصد تعلق داشت. به این ترتیب همان‌طور که آمارها نشان می‌دهند رشد قیمت را در بسیاری از انواع محصولات مشاهده می‌کنیم و حال آنکه صادرات این محصولات همچنان از کانال‌های سنتی صورت می‌پذیرد.

در این بین آن‌طور که بانک مرکزی اعلام کرده در مهر ماه امسال ترقی شاخص بهای برخی اقلام از جمله متانول، پروپان مایع شده، بوتان مایع شده، پلی اتیلن سنگین، گسته، آهن کلاف گرم، شمش روی، آمونیاک، کشمش و سبزه، میگو، روغن صنعتی، فرش پشمی دستباف، تیرآهن، مس کاتد، شمش آلومینیوم، استیرن، خرما، موم پارافین، سیمان، قیر، ماست، شمش سرب، سالامبور گوسفندی، شیشه جام فلوت، کود اوره، رب گوجه فرنگی، بیسکویت و ویفر، اکسید مولیبدن، پلی وینیل کلراید، پودر عصاره شیرین بیان، کیک، کابل، بستنی، کاشی و سرامیک، شیلنگ پلاستیکی، انواع ماهی منجمد، چیپس سیب زمینی، شکلات سفید بدون کاکائو، کنسانتره مس، پودرها و مایعات شوینده و فرش ماشینی منجر به افزایش شاخص بهای کالاهای صادراتی در ایران نسبت به ماه شهریور شد.در این ماه شاخص بهای تعدادی از اقلام نظیر تراکتور و زعفران نسبت به ماه قبل کاهش داشت.

به گزارش «ایسنا» از طرف دیگر نگاهی به وضعیت قیمت فروش محصولات پتروشیمی در مهر گذشته نشان می‌دهد که این گروه اختصاصی در مهر ماه گذشته نسبت به ماه شهریور امسال ۸/ ۷ درصد و در مقایسه با مهر پارسال ۱/ ۳۰ درصد رشد را تجربه کرده است. در مهر شاخص بهای برخی از اقلام مانند پروپان مایع شده معادل ۴/ ۷ درصد، بوتان مایع شده ۱/ ۷ درصد، روغن صنعتی ۲/ ۲ درصد، موم پارافین ۵/ ۴ درصد، سیمان ۵/ ۱ درصد، قیر ۲/ ۲ درصد و کنسانتره مس ۵/ ۰ درصد سبب شد تا شاخص قیمت گروه محصولات معدنی به میزان ۵ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یابد.در مقایسه با مهر پارسال شاخص قیمت در این گروه برابر ۶/ ۲۶ درصد افزایش داشت.

در ماه مورد گزارش شاخص قیمت گروه محصولات صنایع شیمیایی و صنایع وابسته با افزایشی برابر ۸ درصد مواجه شد. این افزایش بیشتر تحت تاثیر ترقی شاخص بهای تعدادی از اقلام به ویژه متانول به میزان ۵/ ۱۹ درصد، آمونیاک ۱/ ۱۴ درصد، استیرن ۲/ ۲ درصد، کود اوره یک درصد، اکسید‌مولیبدن ۶/ ۱۷ درصد و پودرها و مایعات شوینده ۲/ ۲ درصد بوده است. شاخص بهای گروه مذکور نسبت به ماه مشابه پارسال معادل ۳۶ درصد افزایش یافت.در مهر ماه ۱۳۹۶ شاخص بهای گروه مواد پلاستیک و کائوچو و مصنوعات آنها نسبت به ماه گذشته معادل ۵/ ۶ درصد افزایش داشت.

این افزایش بیشتر ناشی از ترقی شاخص قیمت پلی اتیلن سبک به میزان ۷/ ۶ درصد، پلی‌اتیلن سنگین ۲/ ۱۰ درصد، پلی‌وینیل کلراید ۸/ ۱۳ درصد و شیلنگ پلاستیکی ۲/ ۲ درصد بود. شاخص بهای این گروه نسبت به ماه مشابه سال گذشته معادل ۳/ ۱۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.در این ماه ترقی شاخص بهای اقلامی مانند فرش پشمی دستباف و فرش ماشینی هر کدام معادل ۲/ ۲ درصد موجب شد تا شاخص بهای گروه مواد نساجی و مصنوعات از این مواد نسبت به ماه مرداد برابر ۱/ ۲ درصد افزایش یابد.در ماه مورد بررسی شاخص بهای گروه فلزات معمولی و مصنوعات آنها نسبت به ماه قبل به میزان ۵/ ۴ درصد ترقی داشت. افزایش مذکور به‌طور عمده در اثر افزایش شاخص قیمت برخی اقلام به ویژه آهن کلاف گرم معادل ۸/ ۸ درصد، شمش روی ۸ درصد، تیرآهن ۵/ ۱۲ درصد، مس کاتد ۴/ ۲ درصد، شمش آلومینیوم ۶/ ۳ درصد و شمش سرب ۷/ ۶ درصد بود. شاخص قیمت گروه فوق نسبت به ماه مشابه سال گذشته معادل ۵/ ۲۹ درصد افزایش داشته است.