وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا که سهم قابل توجهی از تولید یا مصرف یک کالای استراتژیک را داشته باشند، سعی می‌کنند بازار آن کالا را در کشورشان شکل بدهند، ادامه داد: در اقتصاد چرخه درآمد، پس انداز و سرمایه‌گذاری را داریم و در هر صنعتی حتی زعفران هم این صدق می‌کند؛ اگر درآمد حاصل از کشت زعفران تبدیل به پس اندازهای موثر نشود و اگر سرمایه‌گذاری مجدد در توسعه این محصول صورت نگیرد، برای زعفران هم سرنوشتی مشابه خیلی از محصولات دیگر خواهیم داشت. سلطانی‌نژاد اضافه کرد: باید بازار منسجم و موثری وجود داشته باشد تا قیمت زعفران در آن بازار مبتنی بر عرضه، تقاضا و تامین منافع طرفین تعیین شود.مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به لزوم شناسنامه دار شدن فعالان بازار، گفت: با راه‌اندازی معاملات آتی زعفران، فعالان این حوزه امکان پیش‌بینی وضعیت بازار در آینده را خواهند داشت. وی یادآور شد: کشاورزان با راه‌اندازی معاملات آتی زعفران می‌توانند بدانند که محصول آنان در ماه‌های آینده با چه قیمتی به فروش خواهد رسید. سلطانی‌نژاد‌ به عرضه گندم در بورس کالا اشاره کرد و گفت: در هر سیستمی برای رفع انحصار در بازار چاره‌اندیشی می‌شود و در مورد گندم ما معتقدیم که عرضه‌کننده انحصاری داریم. وی اضافه کرد: امیدواریم درخصوص گندم شرایطی ایجاد شود که عرضه‌کننده کل محصولات خود را بیاورد و همه خریداران هم با حضور در معاملات بتوانند بخرند.

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به کارکردهای بورس کالا، ادامه داد: یکی از کارکردهای بورس کالا بحث تخصیص است به‌طوری‌که همه خریداران گندم مانند صنف آرد، توان لازم را برای توافق با شرکت بازرگانی دولتی ندارند و بسیاری از مصرف‌کنندگان کوچک نیز دسترسی به این شرکت ندارند و عده‌ای از آنها هم در تهران نیستند. اما این مصرف‌کنندگان گندم می‌توانند بدون ارتباط مستقیم با تولیدکنندگان از طریق بورس کالا محصول مورد نیازشان را خریداری کنند. سلطانی نژاد تاکید کرد: خود دولت می‌گوید که می‌خواهم از ساختار انحصاری دولتی که مشکلاتی را به وجود آورده است، به سمت ساختار مدرن بازاری حرکت کنم و بورس کالا هم امکان پایان انحصار و شفافیت و رقابت را فراهم می‌کند. وی تصریح کرد: بورس کالا سازوکار قانونی خود را دارد و سه روز برای تسویه کالاهای معامله شده، فرصت می‌دهد که اگر تسویه زودتر صورت بگیرد، کالا هم زودتر تحویل می‌شود. مدیرعامل بورس کالای ایران با تاکید بر اینکه ساختار قانونی حاکم بر بورس کالا اجازه تخلف به عرضه‌کننده را نمی‌دهد، گفت: شرکت بازرگانی دولتی بعضا به دلایلی موجه مجبور بوده کالا را دیر تحویل بدهد و از طرف بورس هم جریمه شده است. وی تصریح کرد: شرکت بازرگانی دولتی اول هر سال به ما برنامه عرضه می‌دهد، مثلا می‌گوید هر هفته چه مقدار گندم را عرضه می‌کند، بنابراین اگر از این برنامه عرضه تخطی صورت بگیرد خود شرکت بازرگانی دولتی پاسخگو خواهد بود و تاکنون هم هیچ اتفاقی در این حوزه نیفتاده است. مدیر عامل بورس کالای ایران با اشاره به اینکه بورس ساختاری قانونی دارد و عرضه‌کننده باید در این بستر کیفیت کالای خود را تعیین کند، درخصوص خرید برخی محصولات با هدف واسطه‌گری در بورس، گفت: با تحولاتی که در بازار ارز رخ داد، تعیین قیمت پایه براساس نرخ ارز ۴۲۰۰تومانی موجب شد برای خرید برخی محصولات رقابت شکل گیرد و قیمت پایه محصولات در بورس، پایین تر از بازار خارج از بورس باشد؛ این امر انگیزه برخی افراد شد تا به قصد خرید یا انبار کردن، در تلاش برای خرید محصول از بورس باشند.

در این زمینه بورس کالا به‌صورت دوره‌ای اسامی خریداران را به انجمن‌ها ارائه می‌کند تا خریدارانی که قصد سفته بازی دارند شناسایی شوند. در این رابطه، طی سال گذشته نیز ۳۵ شرکت در مناطق آزاد شناسایی و ‌از معاملات حذف شدند و تعاونی‌های متخلفی که به جای تخصیص مواد به اعضای خود اقدام به تجارت مواد اولیه می‌کردند، با محدودیت‌هایی در خرید مواجه شدند.