مهدی شکری‌زاده، مدیر فروش شرکت فولاد هرمزگان پس از دریافت لوح تقدیر این همایش در گفت‌وگو با «ایلنا» گفت: در دنیای مدرن امروز و با وجود رقبای بسیار در عرصه تولید، یکی از ارکان مهم در هر سازمان، مشتری‌مداری و کسب رضایت وی از محصول خریداری شده و خدمات دریافتی است از آن رو که بقای هر سازمان به مشتریان وی است و هر مشتری راضی می‌تواند به‌عنوان یک منشا تبلیغ برای محصول آن سازمان به شمار رود و از طرفی هزینه‌های جذب مشتریان جدید را نیز کاهش دهد.

وی ادامه داد: کشف نیازها و خواسته‌های مشتریان و برآورده کردن آن یکی از اولویت‌های اصلی هر سازمان است. بنابراین سازمان‌های پیشرو سعی می‌کنند با کسب مزیت‌های رقابتی سهم خود را از بازار افزایش داده و به تداوم بقای خود در بازار بپردازند. مشتری باید در قبال از دست دادن پول، بیشترین مطلوبیت را به دست آورد و خریدار در صورت عدم احساس دریافت حداکثر مطلوبیت ناشی از خرید محصول، خود را مغبون دیده و اعتماد خود را از دست می‌دهد.

مدیر فروش فولاد هرمزگان تاکید کرد: رویکرد «فروش، آغاز یک تعهد است» در تمامی کشورهای توسعه یافته به‌عنوان یک استراتژی مطرح است و عمده شرکت‌های بزرگ جهان، رضایت مشتریان را ارجح بر سود خود دانسته و منافع خود را در راستای منافع مشتریان می‌بینند، بنابراین یک سازمان باید به‌طور مستمر اقدام به پایش نظریات مشتریان و نظرسنجی از آنها کند، زیرا رضایت‌سنجی از مشتریان در علم بازاریابی فعالیتی است برای ارزیابی عملکرد شرکت از طریق همخوان کردن خواسته‌های مشتریان یا محصولی که سازمان به آنها ارائه می‌دهد، به عبارت دیگر سازمان اندازه می‌گیرد چقدر فروش محصولات ارائه شده با انتظارات و خواسته‌های مشتریان همخوانی داشته و رضایت آنها جلب شده است. وی اظهار کرد: برخلاف تصور عمومی این قیمت و کیفیت نیست که موجب نارضایتی مشتریان می‌شود، بلکه ناآگاهی از نظرات مشتریان است که موجب رویگردانی آنها می‌شود. مدیر فروش فولاد هرمزگان با اشاره به شرایط بازارهای داخلی و خارجی، اظهار کرد: امروزه سطح انتظارات مشتریان و نیاز مصرف‌کنندگان محصولات فولادی با گذشت زمان تغییر کرده است و سطح انتظارات آنها با توجه به اولویت‌هایشان درخصوص خرید محصول کیفی، تحویل به موقع، پاسخگویی سریع و ارائه خدمات مطلوب و تامین پایدار بالاتر رفته و لازم است تولیدکنندگان در زمینه قیمت و شرایط پرداخت امتیازات ویژه‌ای را به مشتریان بدهند.

وی ادامه داد: در زمینه بازاریابی و فروش محصولات فولادی به‌ویژه فروش محصول نیمه نهایی اسلب شیوه‌های فروش نیز به دلیل حفظ و خرید پایدار مشتریان انعطاف‌پذیرتر شده و عمدتا رویکرد طرفین به‌صورت مذاکرات توافقی از جمله انعقاد و عقد قراردادهای بلند مدت با مشتریان استراتژیک، ایجاد توافق نامه‌های دو طرفه بین تولید‌کننده و مصرف‌کنندگان واقعی محصول یا روش‌های فروش اعتباری که استراتژی برد- برد طرفین را مد‌نظر قرار می‌دهد شده است.

شکری‌زاده گفت: شرکت فولاد هرمزگان با رویکرد توسعه پایدار به‌عنوان سازمانی سرآمد در صنعت فولاد نیز در این راستا قدم‌های زیادی برداشته است و سعی شده است تا با اخذ گواهینامه‌ها و استانداردهای بین‌المللی، کیفیت خود را به سطح مطلوب جهانی ارتقا داده و از این طریق به‌عنوان یک برند،خود را در سطح جهانی مطرح کند تا جایی که در سال‌های گذشته با توسعه بازارهای خارجی جدید به رشد قابل‌توجهی در صادرات و فروش دست یابد. شناخت صحیح بازارهای هدف، تامین و تولید تختال‌های کیفی متناسب با نیاز مشتریان، چابکی در پاسخگویی به مشتریان و برقراری ارتباط موثر با آنها نیز در زمره عوامل کلیدی موفقیت فروش شرکت فولاد هرمزگان در سال‌های گذشته بوده است.

شکری‌زاده ادامه داد: در حال حاضر نیز تمامی واحدهای شرکت در کل فرآیند فولاد هرمزگان از جمله فروش و بازاریابی، استراتژی‌ها و اقدامات متعددی برای حفظ و افزایش رضایت مشتریان تعریف کرده و در حال اجرا دارند و در راس آن نیز واحد برنامه ریزی فروش و تحقیقات بازاریابی، با مشتریان و بازار ارتباط مستقیمی داشته و نیازسنجی و رسیدگی به شکایات مشتریان، سنجش رضایت مشتریان، دریافت بازخوردها از مشتریان و نیازهای آتی آنها را در راستای سیاست‌گذاری‌های سازمان به منظور افزایش حداکثری رضایت مشتریان و رعایت حقوق آنها در دستور کار دارد.

شکری‌زاده اظهار کرد: از اهم اقدامات صورت گرفته در راستای جلب رضایت مشتریان می‌توان به سنجش دوره‌ای رضایت آنها، ارائه بازخوردها و اقدامات اصلاحی به مشتریان،تامین کالا مطابق نیاز آنها و نوع کاربرد در محصول نهایی، ارائه تنوع در شرایط پرداخت،تحویل به موقع محصولات، بهبود مکانیزم‌های ارتباط با مشتریان، تنوع در شرایط پرداخت، تخصیص اعتبارات مالی به مشتریان و انعقاد تفاهم‌نامه‌های بلندمدت با مشتریان استراتژیک اشاره کرد.