بورس املاک و مسکن راه‌اندازی می‌شود

به گزارش کالاخبر، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد ظرفیت واگذاری‌های دولت گفت: در حال حاضر مجموع دارایی‌های دولت نزدیک به هفت میلیون میلیارد تومان(۷هزار تریلیون) است و برآورد اولیه ما این است که می‌توانیم ۲۰ درصد آن یعنی ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان آن را واگذار کنیم؛ البته اگر ارزش آن را به‌روز کنیم حتما این عدد بزرگ‌تر می‌شود؛ به خصوص قرار است که بورس املاک و مسکن راه‌اندازی و املاک دولت را در آنجا عرضه کنیم.

  بورس کالا می‌تواند به مشکلات دولت در خرید گندم پایان دهد

علی آقامحمدی گفت: توجه فعلی به بازار سرمایه در حالی است که هنوز بورس ایران مرزهای ناشناخته زیادی دارد، مثلا بورس کالا همچنان راه طولانی در پیش دارد و با وجود این بورس، معنی ندارد گندم را دولت خریداری کند و همه کالاها می‌توانند وارد بورس کالا شوند. این مطلب واقعیتی است که نمی‌توان از کنار آن به سادگی عبور کرد آن‌هم در شرایطی که پتانسیل خودنمایی بیشتر توانمندی بازارهای کالایی همچون بورس کالا و انرژی وجود دارد. 

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به معطوف شدن توجه جامعه به سمت بازار سرمایه، مرزهای ناشناخته بازار سرمایه ایران را زیاد و گسترده عنوان می‌کند.

علی آقامحمدی در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: بازار سرمایه دارای کادر و نیروی انسانی متخصص و جوانی است به‌طوری که اشخاصی که در بورس‌ها حضور دارند، باسواد هستند و سالیان متمادی در این بازار تجربه کسب کرده‌اند.

وی افزود: توجه فعلی به بازار سرمایه در حالی است که هنوز بورس ایران مرزهای ناشناخته زیادی دارد مثلا بورس کالا همچنان راه طولانی در پیش دارد زیرا با وجود این بورس، معنی ندارد گندم را دولت خریداری کند و همه کالاها می‌توانند وارد بورس کالا شوند.

آقامحمدی اضافه کرد: بورس انرژی نیز برای رسیدن به جایگاه واقعی‌اش مسیری طولانی دارد به‌عنوان مثال اکنون که بازار انرژی به هم خورده و مشکلات خارجی داریم، باید بورس انرژی را سریع رشد دهیم. براساس این گزارش، آقامحمدی به تازگی نیز بر لزوم توسعه بورس کالا در سراسر کشور تاکید کرده و گفته بود: بورس کالا در کشور طی سال‌های گذشته باعث نظم بخشیدن به مبادلات کالاها و برقراری یک سیستم منطقی و عادلانه برای کشف قیمت کالاها شده است که این بورس باید فراگیری و پوشش بیشتری را در مبادلات کالاهای سراسر کشور در بر بگیرد.

وی معتقد است، در حال حاضر بسیاری از مصرف‌کنندگان کالاها در کشور دسترسی مناسب و مستقیمی به تولیدکنندگان اصلی مواد اولیه را ندارند و ناچار به بازار آزاد و دلالان مراجعه می‌کنند از این رو با توسعه معاملات و ورود همه تولیدکنندگان به بورس کالا این دسترسی برای همه مصرف‌کنندگان در سراسر کشور فراهم می‌شود تا مواد مورد نیازشان را در رقابتی عادلانه و قیمتی شفاف خریداری کنند. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، رشد معاملات کالاها در بورس را عاملی برای خروج از انحصار می‌داند. به گفته وی، وقتی قیمت‌ها در یک چانه‌زنی منطقی میان خریدار و فروشنده تعیین می‌شود و تولیدکننده در اتاقی شیشه‌ای و براساس منطق اقدام به فروش محصولش می‌کند در واقع بازار آن محصول را از یک حالت انحصار خارج کرده‌ایم که این موضوع نیز از مزایای بازار سرمایه کشور به شمار می‌رود. آقامحمدی با بیان اینکه ایجاد رقابت در بازار به سود صنایع است و قیمت‌گذاری کالاها نمی‌تواند به بازار کمک کند، گفت: بعضا مشاهده می‌شود که برخی‌ها به دنبال خرید مواد اولیه ارزان و قیمت‌گذاری روی کالاها هستند، در صورتی که این اقدام باعث ایجاد رانت می‌شود، براین اساس مخالف قیمت‌گذاری دستوری هستیم چراکه حاصل این کار ایجادهزینه‌های جانبی خاص (خاصه خرجی و تبعیض) است.